Gammalt och nytt i Berlins tunnelbana. Foto: Technikmuseum

Klassisk musik nu även i Berlins tunnelbana

UTRIKES
”Passagerare på BVG ska känna vällust på U-bahn, med den målsättningen arbetar vår kompetenta personal kontinuerligt”. Så kungörs ett uppfräschningsprogram för ljusare och renare tunnelbanestationer i Berlin. Mer övervakningspersonal och klassisk musik hör också till receptet att göra Berlins tunnelbanestationer attraktivare.

Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) som förvaltar tunnelbanan samt buss- och spårvagnstrafik är Tysklands största lokaltrafikorganisation. Man inleder nu ett uppfräschningsprogram av stationerna med fokus på bättre belysning, ljusare färgsättning av golv och utrustar dem samtidigt med nya ytmaterial som är lättare att städa och rengöra.

BVG lovar också att en radikal ökning av personal inom olika tjänstekategorier planeras för att höja kvaliteten. Det innefattar allt som allt en 50-procentig ökning av antalet anställda inom bland annat städning och kundservice på stationerna, eller över 200 nya jobb för dessa ändamål. Man återinrättar samtidigt också 66 stationsövervakare som gör utrop eller i förekommande fall varnar passagerare som försöker hoppa på efter avgångssignal.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Berlinarna nobbade klimatradikalt förslag

Berlinarna nobbade klimatradikalt förslag

🟠 Söndagen den 27 mars folkomröstade invånarna i Tysklands huvudstad Berlin om staden skulle bli klimatneutral redan år 2030 istället för år 2045. Berlinarna sade nej då den klimatradikala gräsrotsrörelsen som tog initiativet till omröstningen inte ens lyckades få en fjärdedel av huvudstadens invånare att stödja förslaget.

Nyårsafton i Frankrike: ”Inga anmärkningsvärda incidenter”?

Nyårsafton i Frankrike: ”Inga anmärkningsvärda incidenter”?

🟠 UTRIKES I Frankrike attackerades en gendarmeribarack, ett barnhem brann ner, ett pensionerat par och flera familjer räddades från lågorna. Upp till 690 fordon brändes och 490 gripanden gjordes, men enligt ett pressmeddelande från det franska inrikesministeriet registrerades ”ingen anmärkningsvärd incident” årets första natt. Även i Tyskland kunde liknande händelser noteras, särskilt i Berlin.

Läs även:

USA terrorklassar NMR – är ”ett hot mot amerikaner”

USA terrorklassar NMR – är ”ett hot mot amerikaner”

🟠 UTRIKES Nationalsocialistiska Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) har terrorklassats av USA. Tre svenska NMR-medlemmar har också pekats ut som terrorister. Beskedet kommer kort innan Sveriges riksdag ska rösta om det så kallade DCA-avtalet, vilket kommer att ge amerikansk militär i Sverige full frihet att ingripa mot opinionsyttringar man uppfattar som ett hot.

Fyra dagar som skakade Frankrike

Fyra dagar som skakade Frankrike

🟠 UTRIKES På fyra dagar, från måndag till torsdag, har det kaos som utlöstes av Rassemblement Nationals (RN) seger i valet till Europaparlamentet förändrat den politiska situationen i Frankrike i grunden. Högern vädrade först morgonluft, men har nu drabbats av interna slitningar. Samtidigt verkar vänstern anstränga sig för att komma över sina meningsskiljaktigheter och bilda en bräcklig allians.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

🟠 BOKRECENSION Stjärnorna är också fans. Även de tittar upp mot sin stjärna och drömmer. Så här på ålderns höst (han fyller 83 i år) har Bob Dylan skrivit sin tackbok till några av de som inspirerade honom till att bli vår tids störste låtskrivare. Bob Dylans betydelse för modern kultur går knappast att överskatta, han har beskrivits som ”den som gav popmusiken en hjärna”. Förutom otaliga skivor har han även givit ut en del böcker. Denna den senaste är, precis som självbiografin Chronicles, Volume one (2004) skriven i en fri och associativ stil genom vilken Dylan ofta ger fritt spelrum åt sin fantasi.

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.