eNyT v. 18/2023

Maria Malmer Stenergard (M) och Linda Lindberg (SD) under dagens pressträff. Stillbild: regeringen

Regeringen vill kunna återkalla medborgarskap

 Regeringen och Sverigedemokraterna vill ändra på flera lagar, inklusive den svenska grundlagen för att göra det svårare att få svenskt medborgarskap. Regeringen vill även kunna återkalla medborgarskap för invandrare som begått allvarliga brott, innebär ett hot mot Sverige eller som ljugit under sin medborgarskapsansökan.

Hur verkligheten kan vara en summa av alla möjliga verkligheter

 Richard Feynmans vägintegral är en kraftfull metod för att förutsäga fysiska fenomen och nästan en filosofi. Fysiker kämpar fortfarande för att förstå hur man använder den och vad resultaten betyder. Den amerikanske fysikern Richard Feynman presenterade i sin doktorsavhandling en alternativ formulering av kvantmekaniken baserad på ”vägintegraler”. Detta kom att kallas vägintegralformuleringen eller funktionalformuleringen av kvantmekaniken.

Första maj blev oroligt i Frankrike

 Den folkliga mobiliseringen i Frankrike var återigen massiv för den 1 maj, som kombinerades med den 13:e demonstrationen mot pensionsreformen. Det betydde fler människor på gatorna, mer våld och nästan 300 personer som greps över hela landet.

Jimmie Åkesson kritisk mot EU: ”Dags att utvärdera medlemskapet”

 Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommer med stark kritik av EU. Bland annat varnar han för att EU:s inflytande över medlemsstaterna snart kringgår vårt nationella självbestämmande och vår demokrati. Uttalandena innebär ännu ett skifte i partiets hållning till EU.

”Oavsiktlig” labbläcka i Wuhan bakom Covid enligt amerikanska senaten

 SARS-CoV-2 har ”oavsiktligt” läckt ut från ett kinesiskt laboratorium. Denna nygamla slutsats kommer återigen från USA, denna gång från senaten. I en rapport som släpptes måndagen den 17 april 2023 säger överhuset i den amerikanska kongressen att ett ”bioinneslutningsfel” under forskning om ett vaccin mot SARS-CoV-2 var ursprunget till ”en oavsiktlig incident”. De ”tillgängliga bevisen stöder teorierna om en labbläcka”, uppger författarna till denna rapport efter 18 månaders utredning.

Elsa Widding lämnar SD – blir politisk vilde

 Riksdagsledamoten Elsa Widding har meddelat att hon lämnar SD och ämnar bli politisk vilde. Detta efter att hon utsatts för en förtalskampanj av ledande liberaler och inte fått något stöd av sina partikamrater.

Saturnus sexkantiga orkan, ett mysterium för astrofysiker

 Saturnus är en av solsystemets gasformiga planeter som drabbas av kraftiga stormar. Bland dessa stormar finns ”Saturnus hexagon” ett sexkantigt molnmönster som roterar permanent över planeten Saturnus nordpol. De perfekt raka sidorna av sexkanten mäter cirka 13 800 kilometer. Det innebär att stormen är cirka 32 000 kilometer bred. Som jämförelse är jordens diameter ”bara” 12 742 kilometer.

Ryska armén ersätter logistikbefälhavare inför ukrainsk motoffensiv

 Den sparkade befälhavaren Mikhail Mizintsev, av vissa västerländska medier kallad ”slaktaren från Mariupol” utsågs till logistikbefälhavare dagarna efter att president Vladimir Putin tillkännagivit en mobiliseringskampanj i september förra året. Den ryska armén ersatte honom i söndags inför en förväntad motoffensiv från Ukrainska armén.

Argentina överger amerikanska dollar för kinesiska yuanen

 Argentina har anslutit sig till Brasilien som den senaste sydamerikanska nationen att överge dollarn och att gå över till att handla med den kinesiska yuanen. Nationer över hela världen, inklusive BRICS-länderna, går nu in för ”av-dollarisering” – ett slag mot den amerikanska valutans hegemoni över hela världen

Gigantiska summor på spel – Socialdemokraternas lotterier kan ryka

 Samtidigt som staten motverkar spelmissbruk har Socialdemokraterna länge haft en omfattande lotteriverksamhet som genererar hundratals miljoner kronor till partikassan. Men nu kan det vara slut på den ekonomiska verksamheten om regeringen och Sverigedemokraterna får sin vilja igenom.

Tysk AfD-företrädare åtalas för hets mot folkgrupp

 Björn Höcke, ledare för det nationalistiska partiet AfD i delstaten Thüringen åtalas för hets mot folkgrupp. Bakgrunden är att han i juni år 2021 ska ha avslutat ett tal under en delstatsvalrörelse med orden ”allt för Tyskland”, något som åklagare nu vill få prövat som möjligt hets mot folkgrupp då det anspelar på att denna fras fanns ingraverat på SA-medlemmars dolkar under nationalsocialismens herravälde under 30-talet.

Polisen varnar för pedofil

 Polisen i polisområde nordvästra Skåne utfärdar en varning för en pedofil, möjligtvis flera, som aktivt försöker ta kontakt med barn och ungdomar och försöker locka dem med sig samt frågar om sex mot betalning.

Allt renare vatten i Stockholms mellersta skärgård

 Vattnet i Stockholms skärgård, särskilt den inre och mellersta delen blir allt renare enligt en färsk rapport, framtagen av Svealands kustvattenvårdsförbund i samarbete med Östersjöcentrum vid Stockholms universitet. Om man jämför med hur utvecklingen såg ut för flera decennier sedan har exempelvis siktdjupet sällan varit så bra i vattnet som nu. Trenden är dock den motsatta i den yttre skärgården. Där blir vattnet istället allt grumligare, till stor del beroende på förekomsten av giftalger.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.