eNyT v. 22/2021

House of One – ett multi-hus för religiös dyrkan i Berlin

 Tre andliga representanter för kristendomen, judendomen och islam har lagt grunden till ett gemensamt gudstjänsthus i Berlin. ”House of One” kommer att vara en kombinerad kyrka, synagoga och moské och sägs vara en symbol för förståelse mellan de tre religionerna, meddelade den multireligiösa gruppen i torsdags.

Frankrike kommer inte att erkänna ryska och kinesiska vacciner

 Den franske statssekreteraren för Europafrågor har förklarat att Frankrike inte kommer att erkänna det skydd som de ryska eller de kinesiska vaccinerna ger. Turister från andra länder som vaccinerats med dessa och som vill komma in i Frankrike måste fortfarande genomgå PCR-tester.

Kan de Gröna vinna kanslersämbetet i Tyskland?

 Det tyska miljöpartiet die Grünen ligger i flera mätningar runt 25 procent och är faktiskt större än Unionen (CDU+CSU) eller nästan lika stora. Socialdemokratiska SPD når inte mycket över femton procent. Med miljöpartiet på 25-procentsnivå kan de faktiskt nå kanslerposten.

Singapore: Bar inte mask – misshandlades

 Singapores undantagslagar under Covid-19 kräver obligatorisk mask, även utomhus. De som inte bär mask riskerar fängelse i upp till sex månader, böter på upp till 60 000 kronor eller bådadera. Undantag ges dock för den som är utomhus och tränar. Nu skakas landet av en händelse där en 55-årig kvinna blivit nedsparkad och utsatt för rasistiska glåpord när hon inte bar mask.

BLM-propaganda från Sverige föll platt i Eurovision

 När Eurovision Song Contest 2021 avgjordes i nederländska Rotterdam den 22 maj var det många inom svenskt kultur- och medieetablissemang som hade hoppats på att kongolesiske Tusses (Tousin Chiza) BLM-inspirerade bidrag åtminstone skulle placera sig bland de tio bästa bidragen med sången ”Voices”. Men så blev det inte, ”Voices” fick nöja sig med en 14:e plats. Istället blev det italiensk 70-talsinspirerad hårdrock som med råge tog hem spelet. Inte ens våra grannländer föll för det svenska propagandanumret.

Utvisningsdömda vägrar covidtest och slipper utvisning

 Hela nio av tio utvisningsdömda invandrare, varav majoriteten dömda för grova brott som våldtäkter, har hittat ett kryphål i den svenska lagen som gör att de slipper utvisning. Allt de behöver göra är att vägra ta det frivilliga covidtestet. Sedan kan de komma ut i samhället igen och leta nya offer.

Åkesson om dödsskjutningarna: ”Sverige har blivit Europas Chicago!”

 Den 26 maj publicerades en rapport från Brottsförebyggande rådet, Brå, som visar att Sverige har blivit det land i Europa där det sker flest dödsskjutningar. Med anledning av detta möttes Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och den socialdemokratiske inrikesministern Mikael Damberg för debatt i SVT:s Aktuellt. Det blev stundtals en hetsig tillställning, där Åkesson dels pekade ut Sverige som Europas Chicago, dels slog fast att det inte handlar om svenska unga män som står för det dödliga skjutvapenvåldet.

Skymning för Reuterholm

 År 1794 pågick rättegångsförhandlingarna mot de gustavianer som varit delaktiga i den Armfeltska konspirationen. Dessa rättegångsförhandlingar väckte starkt missnöje bland folket och kom att bli början på nedgången för Gustaf Adolf Reuterholm.

Public service – hur pålitlig är nyhets- och informations-förmedlingen?

 Sedan den 5 maj pågår en intensiv medial debatt kring en reporters nyhetsförmedling via Sveriges Radio, eller som kritiska röster brukar säga, Sveriges Rödio. Två parter har varit synnerligen aktiva i detta åsiktsutbyte, chefredaktören för Dagens Nyheter och VD:n för Sveriges Radio. Inledningsvis handlade ärendet om en reporter med uppenbart dåligt omdöme och en brist på objektiv rapportering. Kvinnan inledde ett förhållande med en person med tveksamma antecedentia och ett intresse hos Sveriges säkerhetsmyndigheter. Han blev huvudtema i hennes ”tycka-synd-om-nyhetsframställning”. En utredning i detta ärende krävs nu från flera håll.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT22web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.