eNyT v. 40/2021

Vetenskapliga Nobelpris i klimatkampens tecken

 Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann och Giorgio Parisi delar på fysikpriset för sitt arbete med komplexa system – bland annat för att kunna modellera jordens klimat och den globala uppvärmningen. Samtidigt delar David Julius och Ardem Patapoutian medicinpriset för att ha identifierat receptorer som gör det möjligt för kroppens celler att känna temperatur och beröring. Kemipriset går till två forskare som utvecklat tekniker för att påskynda och kontrollera kemiska reaktioner. Benjamin List och David MacMillan delar priset för att ha utvecklat billiga, miljövänliga organiska katalysatorer.

Knäböjande brittiskt fotbollslag drogs vid näsan av polska fans

 Den 30 september spelades en Europa League-match mellan brittiska Leicester City och polska Legia Warszawa. Strax innan matchstart tänkte de brittiska fotbollsspelarna genomföra den nu sedvanliga knäböjningsgesten som en sympatiyttring med den våldsamma Black Lives Matter-rörelsen. Men den polska hemmapubliken hade förberett sig noga och förnedringsgesten från britternas sida blev inte vad de tänkt sig.

Misstänkt explosion i södra Stockholm – utreds som mordbrand

 En misstänkt explosion har inträffat i Stockholmsförorten Bagarmossen under den tidiga tisdagsförmiddagen. Ett flerfamiljshus började brinna kraftigt i samband med den misstänkta explosionen. Polisens presstalesperson säger till Nya Tider att händelsen utreds som misstänkt mordbrand.

Polen – undantagstillståndet vid gränsen till Vitryssland förlängs med 60 dagar

 Polens president Andrzej Duda bekräftade under fredagen med sin underskrift att den speciella situation som uppstått vid gränsen till Vitryssland kräver en förlängning av undantagstillståndet med ytterligare 60 dagar i delar av Lublins och Podlaskas län. Undantagstillståndet gäller 183 orter i de berörda länen. Beslutet togs efter en mycket spektakulär och stundom otrevlig debatt i den polska riksdagen, Sejmen, under torsdagen.

Märta Stenevi talade på West Pride

 Kampen går vidare för ännu mer HBTQ+-makt. Det lovade Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi åhörarna under ett femminuterstal på West Pride i Göteborg. Sedan läste hon en vacker dikt innan konserten med typisk Göteborgspop fortsatte.

Vatikanen: Ingen lön till ovaccinerade

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Fullvaccinerade tappar antikroppar snabbt – orsakar dödsfall hos riskgrupper

 Oroväckande siffror framträder från stor svensk studie om vaccin och immunitet mot Covid-19. Antikroppsnivåerna hos fullvaccinerade sjunker extremt snabbt visar studien. Det är något som innebär omfattande faror för utsatta riskgrupper och som redan orsakat ett flertal dödsfall på ett äldreboende. Lösningen sägs vara så kallade ”boosters” men även dessas ger enligt flera studier ett kortvarigt skydd – dessutom finns det faror med att fastna i en evig spiral av nya vaccindoser varnar forskare.

Stor polisinsats efter nytt bombhot i Göteborg

 Just nu under eftermiddagen den 30 september pågår en ny polisinsats i stadsdelen Annedal i Göteborg efter att det inkommit hot om en ny explosion. Detta uppger bland annat SR Ekot.

Normal dödlighet i Sverige sedan februari

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Efter YouTubes censur av tyskspråkiga RT:s konton: Ryssland planerar skarpa motåtgärder

 Den 28 september släckte techjätten Google ner den ryska TV-kanalen RT:s tyskspråkiga konton på YouTube; RT De samt Der Fehlende Part. Ryssland, som misstänker att Googles agerande skedde med den tyska statens goda minne, kallar nedstängningen av kanalerna för ett ingrepp i mänskliga fri- och rättigheter och har därför ställt ett ultimatum till nätjätten: Öppna kontona igen, eller se YouTube blockerat i Ryssland.

Fler uppmanas att ta en tredje vaccinspruta

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.