eNyT v. 44/2017

Svarta hål, gravitationsvågor och medvetandet

 Många, inte minst politiker, tänker sig att naturvetenskap ska vi ägna oss åt därför att den ger nyttiga resultat som kan omsättas i teknik som ger välstånd åt folket (och makt åt eliten). För Rickard Dawkins är det precis tvärtom. Vetenskap är en existentiell sysselsättning. Vi ställer frågor till naturen som ytterst handlar om att vi vill förstå vilka vi är, varifrån vi kommer, vad som är verkligt, hur världen fungerar osv. Och – märkvärdigt nog – ett vetenskapligt förhållningssätt kan ge oss svar som överträffar de vildaste och vackraste fantasier som någonsin en religionsstiftare frambringat. Att vetenskap också kan ha nyttiga tillämpningar är en trevlig biprodukt.

Attack i New York, sex döda och flera skadade

 En man körde på tisdagseftermiddagen ner ett flertal cyklister och fotgängare i en bilburen attack i centrala New York. Polisen hanterar händelsen som ett terrordåd, som än så länge kostat sex människor livet och skadat minst elva cyklister och fotgängare.

Asylsökande afghan som knivhögg polisman misstänks för fler brott

 Den asylsökande man som knivhögg en polisman i nacken i Stockholm i anslutning till den afghanska demonstrationen i somras är nu misstänkt för fler brott. Samtidigt råder det oklarheter om hans ålder. Mannen uppger själv att han är 17 år gammal, men det ifrågasätts av myndigheter sedan dokument framkommit där han tidigare uppgivit en nästan tio år äldre ålder.

Kommunanställd hade över 13 000 bilder på grov barnporr

 En västsvensk man har åtalat för grovt barnpornografibrott sedan polisen funnit 13 000 bilder på hans arbetsdator. Vissa av bilderna var synnerligen grova och visade barn som våldtogs av män, kvinnor och hundar.

Hanif Bali kallade domare “syltryggar” och kritiserar medias nyhetsfokus

 Hanif Bali, riksdagsledamot för Moderaterna, har genom åren gjort sig känd för sina politiskt inkorrekta tweets. Under måndagen tweetade han att Sveriges domare är "syltryggar" och att det är bortom hans förstånd "hur grovt vapenvåld sedan 1996 med flit varit häktningsbefriat." Media var snabba att uppmärksamma Balis tweet, något som han menar är märkligt då han anser att media borde fokusera mer på de allvarliga vapenbrotten i Sverige än på hans ordval på Twitter.

Gruppvåldtäkt på Kanarieöarna klaras upp – fyra marockaner gripna

 En dansk turist blev gruppvåldtagen i december förra året i staden Puerto Rico på Kanarieöarna, men nu, elva månader senare, rapporterar spansk polis att de gripit fyra män misstänkta för gruppvåldtäkten. De letar fortfarande efter en femte man som försökte våldta kvinnan efter att de andra fyra männen lämnat henne medvetslös, rapporterat den danska tidningen BT.

Kyrkogård vid Allhelgona. Foto: Flickr

Till minne av de döda – Själarnas och helgonens särskilda dagar i Sverige

 Den 4 november infaller Alla helgons dag i år, men redan på Allhelgonadagen, som alltid infaller den 1 november, tänds gravljus och placeras på gravar eller i minneslundar. Det här är helgen då man minns de döda och inom den katolska kyrkan uppmärksammas även helgonen. Denna tradition har stått sig stark i Sverige sedan medeltiden, trots försök till förbud under reformationen.

Österrike står inför patriotisk upprustning

 Efter valet den 15 oktober står det klart att Österrike kommer att fortsätta på vägen mot att ta vara på fosterlandet med hårdare krav på dem som vill upptagna i den österrikiska gemenskapen. Nyligen kom man överens med Marocko om repatriering av marockanska brottslingar.

Grova räknefel i våldtäktsrapporten ‒ Jonasson har mer rätt än han själv förstått

 En rapport om sexualbrott som tagits fram av amatörforskaren Joakim P Jonasson har spritts som en löpeld bland invandringskritiker. Nya Tider har upptäckt allvarliga räknefel i rapporten. Men felen gör snarast rapporten ännu mer brännande ‒ författaren underskattar nämligen grovt invandrares överrepresentation. Män från Gambia är exempelvis 50 gånger mer våldtäktsbenägna än svenska män, inte "bara" nio gånger som rapporten ger intryck av.

Jagar ut politikerna. Foto: Desinformemonos.org

Kastade ut politikerna och styr staden själva

 I den mexikanska staden Cherán kommer det inte sättas upp några reklamaffischer för valet nästa år. Inte heller kommer det finnas någon vallokal. Människorna i staden har nämligen redan gjort sitt val, och de valde att göra sig av med politikerna.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.