eNyT v. 44/2023

Israels hemliga plan läckt – total etnisk rensning av palestinier

 Ett hemligt dokument från det israeliska underrättelseministeriet visar de israeliska planerna på att genomföra en etnisk rensning av samtliga palestinier i Gaza, 2,3 miljoner – genom folkfördrivning. Den ”slutliga lösningen” på det palestinska problemet ska enligt det bekräftade äkta dokumentet ske genom att tvinga ut dem i den egyptiska öknen vid Sinaihalvön – och vidare till Europa.

Polen nu EU:s minst rasistiska land

 Polackerna, som ofta utmålas av liberala medier som en främlingsfientlig nation, var de mest toleranta av alla EU-medlemsstater som ingick i undersökningen visar en EU-rapport.

Asteroidbrytning en lösning på bristen på råvaror

 Asteroider är rika på de metaller som används i så kallad ”ren” energiteknik. I takt med att efterfrågan skjuter i höjden hävdar förespråkarna att det kan vara bättre att bryta dem i rymden än att bryta dem på jorden.

Dragkamp mellan Kina och Indien om Maldiverna

 Mohamed Muizzu, som besegrade president Ibrahim Solih i valet på Maldiverna förra månaden, har lovat att kasta ut de indiska trupperna från sitt land och att sätta ”Malé first”. Detta är ett bakslag för Indien som är i konkurrens med Kina om inflytande i regionen

Gruppvåldtäktsmannen utvisades – kom tillbaka efter fyra dagar

 Den asylsökande gruppvåldtäktsmannen Damir Al-Ali rönte stor uppmärksamhet efter att ha fått ett skandalöst skadestånd på 840 000 kronor av staten efter att ha dömts för bestialiska gruppvåldtäkter med tortyrinslag mot två olika kvinnor. Efter mycket besvär blev han slutligen utvisad ur Sverige – men bara fyra dagar senare kom han tillbaka.

Kan ammoniakmotorer ersätta elbilar?

 Trots att både politiker och biltillverkare satsar hårt på elfordon har Toyota konsekvent valt en annan väg. Den japanska biltillverkaren är fortfarande skeptisk till ett exklusivt beroende av elfordon (EV). De utforskar aktivt alternativa energikällor. Nu satsar de på en ammoniakdriven motor för personbilar.

Den mystiske mannen på slottet

 På Stockholms slott finns en liten man som ibland visar sig. Han är klädd i en grå kappa med huva. Denne vålnad är känd som Grå mannen. Exakt vem han var när han levde är oklart, men en ganska vanlig uppfattning är att vålnaden är Birger jarl.

Ryssland drar sig ur provstoppsavtal

 Rysslands parlament har godkänt det sista steget i en lag för att dra tillbaka landets ratificering av provstoppsavtalet Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty. Förslaget behöver nu bara president Vladimir Putins underskrift för att bli lag.

Koranbrännare utvisas

 Den irakiske asylsökaren Salwan Momika som blivit känd internationellt för att ha bränt koranen i Sverige vid ett flertal tillfällen ska utvisas enligt Migrationsverket. Nu riskerar han att dödas av muslimer för att ha hädat deras religion.

Ungern bromsar Sveriges Natointräde

 Det ungerska parlamentet vägrar att hålla en ny omröstning om Sveriges Nato-anslutning eftersom landets utrikesminister hävdar att Turkiets ratificering inte kommer att ”förändra någonting”. Utrikesminister Péter Szijjártó sade till pressen i New York att Ungern kommer att fatta ett suveränt beslut om Sveriges ansökan utan påtryckningar från utlandet.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.