eNyT v. 46/2017

Mushtagh Hosseini, statssekreterare Pernilla Baralt och jämställdhetsminister Åsa Regner. Foto: SVT, regeringen

Ian Wachtmeister, greven som sade ifrån

 Många förknippar i första hand greve Ian Wachtmeister med partiet Ny Demokrati, humorfull satir och kul populistisk debattstil på 1990-talet. Född i Sörmland 1932 och utbildad till bergsingenjör på KTH verkade han inom svensk industri inom flera stora företag inom bland annat metallproduktion. Han avled den 11 november efter sviterna av allvarlig cancer.

Esaias Tegnér var en av Sveriges mest uppskattade skalder.

Karl XII och Frithiof – Om prästen, biskopen och skalden Esaias Tegnér

 Den 13 november 1782 föddes i Kyrkeruds komministerboställe i By socken i Värmland en pojke som fick namnet Esaias Tegnér. Under sin livstid kom han att bli verksam som präst, bli vald till biskop och, inte minst, hyllas för sina många poetiska verk. Stark fosterlandskärlek präglar hans sånger och dikter och verken ”Svea”, ”Karl XII” och ”Frithiofs saga” gjorde att han blev mycket uppskattad av sin samtid.

soros-orban

Orbán: underskatta inte kraften hos den mörka sidan

 Den ungerske premiärministern Viktor Orbán anklagar finansmogulen George Soros för att ligga bakom smutskastningen av Ungern i syfte att införa sin egen multikulturella politik i landet. Nu beordrar Orbán underrättelsetjänsten att kartlägga globalist-miljardärens nätverk.

Jan Myrdal. Foto: Nya Tider

Partilös vann första valomgången i borgmästarval i Lübeck

 Den avgående borgmästaren Bernt Saxe (SPD) som innhaft titeln sedan år 2000, tänkte lämna över till sin yngre partivän Jens Lindenau, 38 år, efter valet. Men det blev en s.k. oberoende kandidat som blev största röstmagneten i första valomgången.

Verklighetens Ironman sätter världsrekord

 En brittisk uppfinnare har slagit världsrekordet för snabbast flyghastighet i en kroppskontrollerad jetdriven dräkt, som kan starta och landa helt för egen maskin.

Nya Wermlands Tidningen pornografi enligt Facebook

 En rad användare har försökt dela en länken till en artikel om tvärvändningen i migrationspolitiken på NWT.se via Facebook, men får meddelande om att den är flaggad som opassande. Det är bara en av många artiklar från NWT som blockerats av Facebook.

Polisen utrustas med elchocksvapen

 Från och med den 1 januari 2018 kommer 400 svenska poliser att utrustas med elchocksvapen under en prövoperiod på två år för att fastställa deras effektivitet.

Nu kommer prisraset på bostäder

 Stockholm och Malmö visar tydliga tecken på att bostadsmarkanden har passerat toppen och att priserna på bostäder börjat sjunka, men även i resten av landet är bopriserna på väg att vända nedåt.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.