Dan Malmqvist

Artiklar av Dan Malmqvist

Avslöjar smygcensurering på Twitter

Avslöjar smygcensurering på Twitter

🟠 Twitter har förnekat att man sysslat med skuggbanning, det vill säga att inlägg syns för användaren själv och hans vänner, men visas inte för så många andra och stoppas från att trenda. Nu visar interna filer att även denna misstanke var riktig, bara det att Twitter kallade censuråtgärden för ”Synlighetsfiltrering” (Visibility Filtering). Bland annat blev Donald Trumps kritik av den massiva poströstningen ”filtrerad” för att inte nå ut.

Twitter-filerna: IT-jättens valpåverkan blottlagd

Twitter-filerna: IT-jättens valpåverkan blottlagd

🟠 Efter att Elon Musk köpt upp Twitter har han börjat släppa delar av bolagets interna kommunikation till valda journalister. Resultatet är att en härva av medveten valpåverkan börjat nystas upp, som republikaner menar är både antidemokratisk och direkt olaglig. Vänster­media försöker samtidigt slå ifrån sig och låtsas som om allt detta är normalt.

Twitter manipulerade narrativet kring intrånget i Kapitolium i realtid

Twitter manipulerade narrativet kring intrånget i Kapitolium i realtid

🟠 Trumps egen tweet där han manade till lugn censurerades. En specialist på sociala medier har utvecklat en algoritm med vilken han kunnat kartlägga hur sociala medier formade medie­narrativet kring intrånget i USA:s parlamentsbyggnad den 6 januari 2021. Kartläggningen visar att Twitter spelade en avgörande roll genom att censurera konservativa inlägg och lyfta fram sådana som påstod att demonstranterna är terrorister som hotar USA:s demokrati.

Svante Pääbos Nobelpris – neandertalmänniskan lever i oss

Svante Pääbos Nobelpris – neandertalmänniskan lever i oss

🟠 Årets Nobelpris i fysiologi/ medicin gick till den svenske genetikern Svante Pääbo ”för hans upptäckter rörande utdöda människoarters genetik och människans evolution”. Pääbos slutsatser har varit kontroversiella men är nu allmänt accepterade, och har bidragit med viktiga insikter i vilka vi egentligen är och var åtminstone en del av våra särdrag kommer ifrån.

Zuckerbergs AI-robot blev antisemit – lobotomerades

Zuckerbergs AI-robot blev antisemit – lobotomerades

🟠 Meta-ägaren Facebooks nya artificiella intelligens, chattroboten BlenderBot, utvecklade åsikter som inte var helt i linje med företagets policy och började bland annat häva ur sig resonemang om att judar troligen styr USA:s ekonomi. Då gick företaget in och ”lobotomerade” roboten för att hindra den från att diskutera politiskt känsliga ämnen.

Page 1 of 57 1 2 57

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT38web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.