Jonas Serneholt

Artiklar av Jonas Serneholt

Efter förlamningen: nationalister får förnyat stöd i Europa

Efter förlamningen: nationalister får förnyat stöd i Europa

🟠 Rysslands invasion av Ukraina kom som en chock för många, inte minst för de nationalistledare som de senaste åren gett sitt stöd till Rysslands strävan efter en multipolär värld. Nationalisternas belackare var snabba med att skrika ”Putinvänner” och bland andra Marine Le Pen fick bränna miljoner valfoldrar kort innan det franska presidentvalet, eftersom hon poserade med Rysslands president Vladimir Putin på bild. Väljarna strömmar dock tillbaka till de nationella alternativen, som uppfattas som sansade röster vad gäller kriget och sanktionerna.

Hulkoffs Ragnarök: Industrimetall som ger fighting spirit

Hulkoffs Ragnarök: Industrimetall som ger fighting spirit

🟠 Pär Hulkoff från Haparanda, frontfigur i bandet Raubtier, släppte under senhösten sitt tredje soloalbum, Ragnarök. Precis som med Raubtiers musik blandas tung heavy metal med industriell musik, men när Hulkoff gör soloalbum finns det också med en stor portion nordisk folkmusik. Så kärv norrbottning Pär Hulkoff är, kal­lar han också sin musik på sina soloalbum för ”pansarfolk”.

Om vådan av att vara en nyttig idiot

Om vådan av att vara en nyttig idiot

🟠 OPINION: Jonas Serneholt Jonas Serneholt var tidigare politisk sekreterare för Miljöpartiet i Järfälla och ledamot i fullmäktige. Idag anser han att hans gamla parti gör det svårare för människor att njuta av naturen och att leva i en stad som är grön på riktigt, med tanke på all ”förtätning”. Han menar att han varit en nyttig idiot åt partiet.

När ett hedrande av oskyldigas död känns ruttet och falskt

När ett hedrande av oskyldigas död känns ruttet och falskt

🟠 Den 13 februari 2020 var det 75 år sedan terrorbombningarna av den tyska kulturstaden Dresden inleddes av både britter och amerikaner i andra världskrigets slutskede. Staden, som hittills hade klarat sig från att bombas till ruiner, utsattes nu för en av andra världskrigets värsta bombkatastrofer. Hela den gamla stadskärnan brann ner, och tiotusentals oskyldiga tyska liv offrades.

Även EU är underkastat den organiska livsprocessen

🟠 Vid midnatt den 31 januari trädde så Brexit i kraft, då Storbritannien formellt lämnade den Europeiska unionen, EU. Trots att britterna redan för tre år sedan hade folkomröstat om saken och en klar majoritet hade sagt ja till att lämna EU-skutan, var det ändå många politiker och etablissemangsjournalister som innerst inne inte kunde, eller ville, tro att Brexit till slut skulle bli till handfast verklighet.

LO hotar med stridsåtgärder och Vänstern slår bakut

TV4-profilen som vurmar för hiphop och mångkulturalism

🟠 TV4-profilen Malou von Sivers är nog bekant för de flesta, främst genom pratshowsprogrammet ”Malou efter tio” som sänds varje vardagsförmiddag. Där diskuteras relationsproblem, hälsoproblem, samhällsproblem och så vidare, ja inget är för stort eller för litet för att tas upp i von Sivers myssoffa. Gemensamt för alla intervjuer och inslag i programmet är att det tas upp i form av ofta gripande personporträtt. I princip alla som räknas som kändisar, oavsett det handlar om partiledare, artister, kulturpersonligheter samt mer eller mindre kriminella har någon gång haft på sin ”att-göra-lista” att gästa ”Malou efter tio”.

Terrorattack i Nairobi: 22 döda, 174 skadade

Så firas midsommar på andra sidan Östersjön

🟠 Ni kanske inte trodde det, men midsommar firas faktiskt också på andra sidan Östersjön och inte bara hos oss i Sverige. Okej, en del kände kanske till att midsommar även firas i Finland, men att det finns midsommarfirande i våra baltiska grannländer som både liknar och skiljer sig något från det svenska dito är det nog färre som vet. Därför, en vecka före midsommar, är det dags att bekanta sig kort med hur traditionerna ser ut just i Finland, Estland och Lettland under årets ljusaste dag och natt.

Hovrätten sänker straff för tortyrrånare

Det nya språkröret för MP förvaltar undergången vidare

🟠 Den 3-5 maj höll Miljöpartiet kongress ännu en gång, och nu var det dags för den identitetspolitiskt färgade och islamistkramande Gustav Fridolin att kliva av språkrörsstolen. Segrare blev, precis som den partiledningslojala valberedningen hade hoppats, deras gullegris och huvudkandidat, nämligen liberalen Per Bolund, nuvarande finansmarknadsminister i den Löfvenska regeringen. Det som är tydligt i rapporteringen från kongressen när det gäller mainstreammediernas vinkling, är att inte ens de i denne Bolund ser en frälsare för MP; en som skall kunna lyfta deras katastrofala opinionssiffror, opinionssiffror och en grav som partiet självt har varit med om att gräva.

Page 1 of 3 1 2 3

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.