Jonas Serneholt

Artiklar av Jonas Serneholt

Är nationaldagen relevant som helgdag?

Är nationaldagen relevant som helgdag?

🟠 KRÖNIKA I skrivande stund, den 6 juni 2023 firas den svenska nationaldagen. Sedan 2005 är denna dag officiell helgdag då de flesta svenskar är lediga. I år är denna dag extra speciell, då det är 500 år sedan Gustav Vasa valdes till kung över Sverige och landet blev självständigt efter en lång tids kamp mot danskar och tyska fogdar. Det finns alltså egentligen goda anledningar att fira.

Fira jul på estniska och lettiska

Fira jul på estniska och lettiska

🟠 Det är bara Östersjön, cirka 40-45 landmil, som skiljer Sverige från våra baltiska grannar Estland och Lettland. Trots denna närhet är det få genomsnittssvenskar som vet något om julfirandet i dessa länder. Istället är det film och annan populärkultur som överöser oss med amerikanska influenser i julfirandet, vilket är synd. Därför ska Nya Tiders läsare få en översiktlig bild av julfirandet hos våra baltiska grannar, både det som förenar och det som skiljer.

Efter förlamningen: nationalister får förnyat stöd i Europa

Efter förlamningen: nationalister får förnyat stöd i Europa

🟠 Rysslands invasion av Ukraina kom som en chock för många, inte minst för de nationalistledare som de senaste åren gett sitt stöd till Rysslands strävan efter en multipolär värld. Nationalisternas belackare var snabba med att skrika ”Putinvänner” och bland andra Marine Le Pen fick bränna miljoner valfoldrar kort innan det franska presidentvalet, eftersom hon poserade med Rysslands president Vladimir Putin på bild. Väljarna strömmar dock tillbaka till de nationella alternativen, som uppfattas som sansade röster vad gäller kriget och sanktionerna.

Hulkoffs Ragnarök: Industrimetall som ger fighting spirit

Hulkoffs Ragnarök: Industrimetall som ger fighting spirit

🟠 Pär Hulkoff från Haparanda, frontfigur i bandet Raubtier, släppte under senhösten sitt tredje soloalbum, Ragnarök. Precis som med Raubtiers musik blandas tung heavy metal med industriell musik, men när Hulkoff gör soloalbum finns det också med en stor portion nordisk folkmusik. Så kärv norrbottning Pär Hulkoff är, kal­lar han också sin musik på sina soloalbum för ”pansarfolk”.

Om vådan av att vara en nyttig idiot

Om vådan av att vara en nyttig idiot

🟠 OPINION: Jonas Serneholt Jonas Serneholt var tidigare politisk sekreterare för Miljöpartiet i Järfälla och ledamot i fullmäktige. Idag anser han att hans gamla parti gör det svårare för människor att njuta av naturen och att leva i en stad som är grön på riktigt, med tanke på all ”förtätning”. Han menar att han varit en nyttig idiot åt partiet.

När ett hedrande av oskyldigas död känns ruttet och falskt

När ett hedrande av oskyldigas död känns ruttet och falskt

🟠 Den 13 februari 2020 var det 75 år sedan terrorbombningarna av den tyska kulturstaden Dresden inleddes av både britter och amerikaner i andra världskrigets slutskede. Staden, som hittills hade klarat sig från att bombas till ruiner, utsattes nu för en av andra världskrigets värsta bombkatastrofer. Hela den gamla stadskärnan brann ner, och tiotusentals oskyldiga tyska liv offrades.

Även EU är underkastat den organiska livsprocessen

🟠 Vid midnatt den 31 januari trädde så Brexit i kraft, då Storbritannien formellt lämnade den Europeiska unionen, EU. Trots att britterna redan för tre år sedan hade folkomröstat om saken och en klar majoritet hade sagt ja till att lämna EU-skutan, var det ändå många politiker och etablissemangsjournalister som innerst inne inte kunde, eller ville, tro att Brexit till slut skulle bli till handfast verklighet.

LO hotar med stridsåtgärder och Vänstern slår bakut

TV4-profilen som vurmar för hiphop och mångkulturalism

🟠 TV4-profilen Malou von Sivers är nog bekant för de flesta, främst genom pratshowsprogrammet ”Malou efter tio” som sänds varje vardagsförmiddag. Där diskuteras relationsproblem, hälsoproblem, samhällsproblem och så vidare, ja inget är för stort eller för litet för att tas upp i von Sivers myssoffa. Gemensamt för alla intervjuer och inslag i programmet är att det tas upp i form av ofta gripande personporträtt. I princip alla som räknas som kändisar, oavsett det handlar om partiledare, artister, kulturpersonligheter samt mer eller mindre kriminella har någon gång haft på sin ”att-göra-lista” att gästa ”Malou efter tio”.

Page 1 of 3 1 2 3

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.