Mats Loman

Artiklar av Mats Loman

En värld utanför Verona

En värld utanför Verona

🟠 KRÖNIKA Det kan bli lite ensamt, ibland, att gå emot masstrender och moralpaniker. Till exempel den som nu rasar. Den om kriget i Ukraina. Man får trösta sig med att man i regel inte är ensam. Och se, vilket fint sällskap man plötsligt kan råka befinna sig i! Det finns, visar det sig, en hel värld utanför systemmediernas i hysteri utsatta råmärken.

Den förargelseväckande professorn kommer igen

Den förargelseväckande professorn kommer igen

🟠 Han är en av den politiska korrekthetens hårdaste vedersakare, i alla fall i anglosfären, professor Jordan Peterson. I december visade han sig offentligt igen, för första gången på ett år, utmattad och märkt av sjukdom. Men i hög grad sig själv. Lättnaden och glädjen var stor bland hans många tillskyndare. Så stor att man för tillfället lätt kunde råka glömma bort att mannen också är innerligt avskydd på en del håll. Jordan Peterson handlar i sanning och rätt och vinner därför folkets kärlek. Men därigenom väcker han också stor förargelse.

”Bullerbyn brinner”

🟠 Svenska Sanna Hill har just fått in en artikel i tyska Compact Magazin. Hill försöker där skildra det svenska nödläget. Eder utsände gör den förmodan, att tyskarna just nu är bättre i stånd att förstå att grannen befinner sig i ett nationellt nödläge än de varit på mycket länge. Kanske bättre än vi svenskar, bland annat därför att de själva håller på att resa sig.

Ett ondsint stycke lagstiftning med en yta av godhet

Ett ondsint stycke lagstiftning med en yta av godhet

🟠 Staten skärper tonen i djurskyddslagen. Staten bortser dock helt från att djurens beskydd i praktiken är en fråga för grannar och lokalsamhälle. Det är därför inte troligt att den vad formuleringarna beträffar förnuftigt förefallande lagskärpningen får något som helst reellt genomslag bland djurägare och djur.

Page 1 of 4 1 2 4

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.