Skip to Content

Per Björklund

Per Björklund

Artiklar av Per Björklund

Brottsoffer hotas av fängelse för hets mot folkgrupp – Nya Tider på plats i rätten

INRIKESChristina Nilsson Öberg, 65, som 2016 anmälde att hon misshandlats och rånats av afghanska migranter, stod inför rätta onsdagen den 14 mars vid Jönköpings tingsrätt. Nya Tider var på plats och kan rapportera om sällsynt otrevlig polisbehandling av en pensionär som nu åtalats för att ha brutit mot lagen om hets mot folkgrupp. Enligt åklagaren räcker det inte med böter, utan pensionären ska i fängelse, yrkar hon.

Tänk om det blir kallare?

RECENSIONDet sägs att om man lägger ned tiotusen timmar på något så uppnår man en hyfsad förmåga inom det området. Tege Tornvall har definitivt lagt ned så mycket och mer därtill på att sätta sig in i klimatfrågan och resultatet har blivit en kritisk bok som innebär en rejäl genväg för den som vill bli hyfsat bra på att förstå de olika teorierna och den klimatpolitik som de gett upphov till.

Chef på tyskt energibolag attackerad med syra

UTRIKESEn chefsekonom på tyska energibolaget Innogy attackerades måndagen den 5 mars av okända personer som kastade syra i ansiktet på honom. Han skadades svårt, men tillståndet är stabilt. Fallet utreds av säkerhetspolisen eftersom det misstänks vara politiskt motiverat. Koncernen där Innogy ingår är indragen i en rad strider med olika miljörörelser på grund av företagets kolbrytning.

Nya rön på klimatkonferens: Solens klimatpåverkan allt tydligare, koldioxid ingen fara

VETENSKAPEn internationell konferens om problemen med teorierna om att människan kraftigt påverkar klimatet hölls i Göteborg den 16-17 februari inför 130 anmälda deltagare. Man påvisade bland annat svagheter i klimatmodellerna och att klimatdata manipulerats. Den viktigaste föredragshållaren var utan tvekan den danske fysikern Henrik Svenskmark, som nu funnit bekräftelse på sin teori om att solen till stor del styr jordens klimat. Nya Tider var på plats.

SD: Stoppa allt asylmottagande

INRIKESSverigedemokraterna har nu släppt ett dokument med 20 avsnitt som belyser de frågor som utgör deras plattform för årets val. I stora stycken är det samma saker som man har sagt i åratal och som nu delvis antagits av både S och M, men det finns saker som gör att SD fortfarande är ett parti som sticker ut. En lång rad av förslagen syftar till att sätta svenskar först och en skepsis mot globalistisk politik är genomgående, men man säger inte nej till samarbeten. Ett totalt stopp för asylmottagande sätter dem dock i särklass bland partierna.

Försvarsmakten höjer beredskapen med reservofficerare

INRIKESUnder lång tid har de flesta reservofficerare inte haft någon tjänst­göringsskyldighet, och intresset för att få dem att tjänstgöra har varit mycket lågt. Nu är emellertid personalsituationen på många förband ansträngd genom att man inte lyckats rekrytera fast anställd personal, och genom personalkrävande utlandstjänstgöring. Nu vill man få tillbaka gamla reservofficerare.

Spel ska lära barn att betala hög skatt

UTRIKESEU har lanserat en hemsida i syfte att få barn och ungdomar att bli lydiga skattebetalare. Av totalt fem miljoner kronor som projektet kostat hittills har en miljon gått till ett spel där barn och ungdomar får spela premiärminister för ett fiktivt land, Taxlandia, som sägs vara i kris på grund av ett skatteuppror.

Nytt bakslag för klimathotandet

MILJÖEn ny forskningsrapport från NASA visar att människans inverkan på atmosfärens koldioxidhalt är mindre än man trott. En annan rapport från amerikanska Marine Biological Laboratory visar att de naturliga utsläppen från jordar varierar i ett cykliskt mönster oberoende av temperaturen. Sammantaget gör detta att tvivlen på IPCC:s sätt att modellera kolets kretslopp ökar. Forskarna väljer dock att presentera det med en alarmistisk vinkling.

Populär före detta arméchef fick sparken

INRIKESGeneralmajor Anders Brännström har sparkats från sin befattning som chef för Högkvarterets Totalförsvarsavdelning. Beslutet fattades av Överbefälhavaren Micael Bydén och delgavs Brännström den 26 januari. Samma kväll kommenterade ÖB beslutet på Försvarsmaktens blogg och skriver att det handlar om ”en förtroendefråga”. Beslutet väcker frågor om regeringens inblandning och styrning av Försvarsmakten och riskerar att sänka ÖB:s förtroende.

En samlad plan för Sveriges framtid

OPINION: PER BJÖRKLUNDAtt säga att Sveriges ”utmaningar” beror på ”bristande resurser”, vilket görs titt som tätt i olika sammanhang, är en felaktig analys. Vi har resurser som borde användas för att lösa problem. Problemen hänger ihop och för att komma tillrätta med dem fordras att man prioriterar några grundläggande verksamheter och utnyttjar synergieffekter. Det menar Per Björklund, reservofficer och journalist.

SD utesluter kommunalrådet Lars Hansson

UTRIKESSedan förra veckans artikel har SD:s kommunalråd i Göteborg Lars Hansson gått ut till media med att han har sparkat Jörgen Fogelklou och Björn Tidland som politiska sekreterare. Nya Tiders granskning visar dock att det är ett beslut som bara kan fattas av kommunstyrelsen och sannolikt bryter det också mot SD:s stadgar. Hanssons utspel har fått SD Riks att agera snabbt och man har nu uteslutit honom.

Klimatkonferens i Göteborg

VETENSKAPNätverket Klimatsans och brittiska CLEXIT anordnar i samarbete med Stockholmsinitiativet och norska Klimarealisterne klimatkonferensen Climate Sense 2018 i Göteborg. Bland de inbjudna gästerna finns kändisar i skeptikervärlden som Christoffer Monckton, Willie Soon och Henrik Svensmark. Arrangemanget pågår 16-17 februari på Scandic Hotell Mölndal.

SD:s kommunal­råd sparkas av sitt parti

INRIKESSD har problem i ett antal kommunföreningar där ledningarna stöter bort kompetenta medlemmar, men nu har man tagit tag i problemet i Göteborg genom att sparka kommunalrådet Lars Hansson från alla uppdrag. I andra föreningar kvarstår problemen, och medlemmar och före detta medlemmar i Göteborg och andra kommunföreningar menar att det borde göras mer.

SD-räfst i Göteborg

SDFredagen den 19 januari var en skickelsediger dag för Lars Hansson, kommunalrådet för SD i Göteborg. Vid ett styrelsemöte, där Caroline Nordengrip närvarade i egenskap av riksombud för SD och höll i yxan, röstade man för att Hansson kopplas bort från samtliga uppdrag för partiet med endast två röster emot.

Slavar säljs vid Europas gränser

UTRIKESFörekomsten av slavmarknader i Libyen har fått stort genomslag i media världen över, trots att det inte är något nytt. Nu har Islamiska staten, enligt vad den irakiske människorättsaktivisten Ali Khansouri rapporterar till den ryska tv-kanalen Sputniks arabiska webbsajt, öppnat slavmarknader i Turkiet, vilket inte har inte fått samma uppmärksamhet i västmedia.

Sverigedemokraterna KU-anmäler luftvärnsupphandling

INRIKESSedan Försvarsmakten beslutat att bara begära in offert för luftvärnssystemet Patriot och inte den franska konkurrenten SAMP/T med Asterrobotar och svensk radar har hanteringen ifrågasatts av kritiker inom Försvarets Materielverk, Försvarsmakten, Sverigedemokraternas representanter i Försvarsutskottet och oberoende försvarsdebattörer. Några av kritikerna menar att det kan handla om olagligt ministerstyre.

Expo och Tillsammansskapet skakas av våldtäktsskandal

TRAKASSERIERAlex Bengtsson tidigare ”utbildningsledare” i den vänsterextrema organisation och tills nyligen ordförande för den Soros-finansierade frontorganisationen Tillsammansskapet anklagas nu offentligt för grova övergrepp mot kvinnor. Övergreppen som inkluderar våldtäkt har varit kända en längre tid i vänsterkretsar, men först nu kommer de upp till ytan.

Nervositet och felsägning bakom ”inte 100 procent människor”

Sverigedemokraterna och deras representant från Borlänge, Martin Strid, har fått löpa gatlopp för ett yttrande som gjordes i talarstolen under Landsdagarna i Norrköping. Men sanningen är inte riktigt den som spridits i media. Den ovane Strid nästlade in sig i ett resonemang som skulle handla om islam och mänskliga rättigheter, men som kom att innehålla två helt oacceptabla meningar om att muslimer inte är 100 procent människor.

Muller i folkdjupet

INRIKESPå en rad platser i Sverige samlas dissidenter med jämna mellanrum för att protestera eller lära sig mer om de problem samhället står inför. I Stockholm hålls manifestationer regelbundet av Mynttorgsaktivisterna och i Göteborg anordnas underjordiska föreläsningar av namnkunniga intellektuella. I södra Sverige har Ny Demokrati återuppstått och protesterar mot islam. Det handlar om små, men växande rörelser.

Amerikanska Nyhetsanalyser jubilerar

Podden Amerikanska Nyhetsanalyser som drivs av Ronie Berggren sänder i dagarna sitt femhundrade avsnitt. Podden berömmer sig av att vara Sveriges mest initierade och balanserade nyhetskälla för amerikansk politik, men innehåller också annat material om bland annat islam, Brexit och massinvandringen.