Per Björklund

Artiklar av Per Björklund

Lars Vilks in memoriam

Lars Vilks in memoriam

🟠 Per Björklund minns Lars Vilks. En stor man har lämnat oss men lever för alltid i våra minnen. Lars Vilks är död, länge leve Lars Vilks.

Demokraternas Martin Wannholt utreds för brott

🟠 Åklagare Bengt Olof Berggren har under måndagen beslutat att inleda en förundersökning mot göteborgspartiet Demokraternas ordförande, kommunalrådet Martin Wannholt, för ekonomisk brottslighet. Wannholt polisanmäldes redan 2019 men utredningen lades ned. Nu har nytt bevismaterial framkommit som enligt åklagaren bör utredas som åtminstone förskingring. Fler åtalspunkter kan enligt Nya Tiders källor tillkomma.

Ole Dammegårds museum i Göteborg

🟠 Ole Dammegård är välkänd i kretsar som inte nöjer sig med den officiella förklaringen av olika händelser som Palme­mordet och mordet på John F Kennedy. Nu finns chansen att studera hans arbete och liv fram tills i dag i ett litet museum, fyllt av föremål från hans liv. Museet ligger i Göteborg och är öppet efter överenskommelse.

Turkiets bygge av jättemoské i Göteborg går mot fiasko

🟠 Längs Tuvevägen i Göteborg är grunden lagd för en jättemoské finansierad med pengar från den turkiska statens religionsmyndighet, men bygget har stått still i flera år. Nu har bygglovet gått ut och det är inte säkert att den nya konstellationen i stadsfullmäktige vill medge att bygglovet förnyas. Nya Tider kan avslöja att föreningen som står bakom moskén har styrelsemedlemmar med kopplingar till Grå vargarna, en grupp som terrorstämplats av EU och som betraktas som den väpnade grenen av Erdogans parti AKP. Många tänker inte heller på att moskén uppkal­las efter en janitsjarbefälhavare vars verksamhet byggde på att röva bort kristna barn.

Lars Vilks och Dan Park på uppmärksammad polsk konstutställning

🟠 Fredagen den 27 augusti öppnade en uppmärksammad internationell konstutställning, ”Political Art”, på Centrum Sztuki Współczesnej i Polen. Ett stort antal internationella konstnärer medverkar, bland dem Lars Vilks med sin Rondellhund och Dan Park med flera verk som tidigare orsakat uppståndelse. Totalt medverkar ett trettiotal konstnärer, många med ursprung i muslimska länder där deras konst överhuvudtaget inte kan visas.

Page 1 of 26 1 2 26

NYHETSDYGNET

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.