Peter Frisk

Artiklar av Peter Frisk

Fortsatt osäkerhet kring WHO:s pandemifördrag

Fortsatt osäkerhet kring WHO:s pandemifördrag

🟠 UTRIKES Den 27 maj samlas WHO för sin årliga parlamentariska session, och på agendan finns det pandemifördrag som planerats sedan 2020. Förhandlingarna har emellertid stött på patrull under våren och det börjar bli allt mer osäkert om något avtal kan antas – och i så fall med vilket innehåll. Nu samlas förhandlingsorganet en sista gång för att försöka få till stånd ett gemensamt förslag. Nya Tider reder ut de möjliga utfallen.

Socialsekreterare talar ut om kravlösheten

Socialsekreterare talar ut om kravlösheten

🟠 Ville följa lagen och ställde krav för att bevilja bidrag – då fick hon utskällning av chefen Maria Rennerstam arbetade i flera år på ett stort antal kommunala socialkontor, som handläggare för försörjningsstöd. Det hon fick se var ett välfärdssystem som utnyttjas maximalt: ibland snillrikt i form av förfalskade läkarintyg och felaktig information till myndigheterna, andra gånger i form av förtäckta hot och utpressning. ”Om jag hade 60 klienter så var det tio som var svenskar”, berättar hon för Nya Tider. När Maria valde att ställa krav på bidragstagarna om att aktivera sig, i enlighet med lagens bestämmelser, fick hon en tillsägelse av sin chef och blev till slut också tvingad att lämna jobbet. Nu skildrar hon sin väg in i, och ut ur, svensk socialtjänst i form av sin bok En socialsekreterares bekännelser.

Irländare brände ned asylboende – dagen före öppning

Irländare brände ned asylboende – dagen före öppning

🟠 UTRIKES I höstas skakades Irlands politiker av våldsamma nationalistiska upplopp i protest mot flera grova brott som invandrare begått. Ilskan hos det irländska folket har fortsatt att vara hög, och tidigare i år vann folket en jordskredsseger mot etablissemanget i en folkomröstning som handlade om att stryka konservativa formuleringar från grundlagen.

Irlands politiker ville stryka konservativa formuleringar i grundlagen – åkte på storförlust i folkomröstning

Irlands politiker ville stryka konservativa formuleringar i grundlagen – åkte på storförlust i folkomröstning

🟠 UTRIKES I flera års tid har Irlands politiska partier i brett samförstånd arbetat på att stryka ett antal konservativa formuleringar i landets grundlag. Förändringar i grundlagen kan dock inte göras utan folkomröstning, varför folket tilläts gå till valurnorna den 8 mars. Politikerna var länge säkra på att ”moderniseringen” skulle gå igenom utan problem, men i stället åkte man på en storförlust. De traditionella formuleringarna blir kvar.

Ukrainska terrorister hotar mörda ungersk toppolitiker

Ukrainska terrorister hotar mörda ungersk toppolitiker

🟠 UTRIKES László Toroczkai, partiledare för det nationalistiska partiet Mi Hazánk i Ungern, meddelar i en film att han fått ta emot flera mordhot från ukrainska terrorister. I filmen visas hoten upp, både i form av dokument och en videosnutt där terroristerna bär mask. Personerna som hotar honom har information om exakt var Toroczkai befunnit sig, vilket han förmodar beror på att de kunnat spåra hans kontokort. Enligt Mi Hazánk tillhör terroristerna Krakenregementet som lyder under underrättelseenheten vid Ukrainas försvarsministerium. Toroczkai vägrar dock att vika sig. ”Skicka inga fler brev till mig, för jag förhandlar inte med terrorister”, säger han. Nya Tider har översatt filmen till svenska.

Page 1 of 8 1 2 8

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.