Skip to Content

Peter Mattsson

Artiklar av Peter Mattsson

897 bilar i brand medan Macron firade Bastiljdagen

FRANKRIKEDen nyvalde presidenten Emmanuel Macron firade ”Le grand succès” på Frankrikes nationaldag den 14 juli. Medan media hyllade hans frus klädval och fokuserade på festligheterna i centrala Paris, pågick flera regeringskritiska demonstrationer och i förorterna attackerades poliser och bilar sattes i brand.

Hängde ut visselblåsare – har själv skyddad identitet

INRIKESSVT har snokat reda på identiteten hos visselblåsare inom polisen och vården. När de berättat om missförhållanden på sin arbetsplats har SVT hängt ut dem med namn och bild. Nya Tiders granskning visar nu att SVT:s journalister gör allt för att själva undgå granskning och gärna gömmer sig bakom skyddade identiteter.

Färre surfar på Aftonbladet – nu slutar tidningen redovisa trafiken

INRIKESKrisen för Aftonbladet fortsätter och det gör också tidningens försök att dölja det. Under 2017 kommer Aftonbladet inte längre att vara ansluten till KIA-index, ett system som mediebranschen använder för att registrera antalet sidvisningar för de olika sajterna.

Vill ”förändra attityder” genom att para ihop muslimska män med kristna flickor

INRIKESMuslimska män och kristna flickor paras samman av Frälsningsarmén, samtidigt som muslimska kvinnor isoleras för att bevara sin heder. Nya Tider granskar verksamheten och frågar Frälsningsarméns ansvariga varför de ställer upp på denna människosyn. Vi har även kontaktat Frälsningsarméns sponsorer för att höra hur de ställer sig till lägerverksamheten.