Vávra Suk

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Artiklar av Vávra Suk

Finland varnas för att gå ”den svenska vägen”

Finland varnas för att gå ”den svenska vägen”

🟠 Rån mitt på ljusan dagen på en fullsatt buss är något som är vardagsmat i Sverige, men när det nyligen hände i Finland orsakade det stora rubriker. Finland ligger minst ett par decennier efter Sverige i den mångkulturella utvecklingen, men även Finlands etablissemangspartier vill ha fler invandrare. Eftersom finska journalister inte mörkar den mångkulturella brottsligheten så som deras kollegor gör i Sverige, har dock Finland mycket bättre förutsättningar att rösta bort dessa politiker.

Politisk korrekthet slår knut på sig själv

Politisk korrekthet slår knut på sig själv

🟠 Italiens premiärminister Giorgia Meloni vill inte göra stor sak av sin könstillhörighet och vill hellre bli kallad för den maskulina formen av premiärminister. Detta har fått Italiens vänster­liberaler att rasa – de är lika hysteriska som Sveriges vänsterliberaler när dessa kräver att alla använder det könlösa ”hen”. PK syntax error?

Vad är opinionen redo att höra? Och ska man bry sig?

Vad är opinionen redo att höra? Och ska man bry sig?

🟠 I veckans debattartikel berör journalisten Per Björklund politisk taktik och vad partier bör säga väljarna. Denna fråga är principiellt intressant och omfattar inte bara politik, utan också journalistik och många andra områden. I praktiken kokar det ner till: Ska man säga det man anser är sanningen, trots att människor inte är redo för den?

Vad vet Parisa Liljestrand om svensk kultur?

Vad vet Parisa Liljestrand om svensk kultur?

🟠 Sverige har fått en kulturminister från Iran som säger att TV4:s Idol är det kulturprogram hon uppskattar mest. Samtidigt verkar hon vara på det klara med att kulturen omfattar våra värderingar och sätt att bete sig på. Det är mer än vad man kan säga om den genomsnittlige mångkulturalisten.

Det kommer att ta lång tid att städa upp

Det kommer att ta lång tid att städa upp

🟠 Sverige har fått en ny regering, men på landets myndigheter har kommunister och vänsterliberaler bitit sig fast och kommer att sätta krokben för förändringar som är nödvändiga för att behålla vår välfärd och undvika att Sverige fortsätter sin färd ner till u-landsnivå.

Elbolagens nya trick för att komma ur fastprisavtal: Överlåter kunderna till nystartade företag

Elbolagens nya trick för att komma ur fastprisavtal: Överlåter kunderna till nystartade företag

🟠 När elpriserna skenar har försiktiga hushåll med fastprisavtal tänkt att de sitter säkert. Elbolagen har dock inga planer på att hålla avtalen. Elleverantören Lumo Energi har nyligen ingått avtal med ett nystartat elbolag som ska ta över deras fastpriskunder. Men bolaget som tar över kunderna saknar anställda, har bara 90 000 kronor i eget kapital och har redan hunnit bli svartlistat. Lumo Energi kommer på detta sätt ur de olönsamma avtalen medan kunderna blir sittande med en leverantör som riskerar att gå i konkurs. Lumo Energis vd säger till Nya Tider att avtalet med det nystartade företaget är sekretess. Kritiker menar att det snarare är ett målvaktsupplägg än en ärlig affärsuppgörelse.

Det offentliga hyckleriet

Det offentliga hyckleriet

🟠 Offentligheten i västvärlden präglas idag av ett utbrett hyckleri, där människor försöker framställa sig som politiskt korrekta för att vinna olika fördelar. Ingen tror på det egentligen, men man tävlar i att rapa ur sig olika kodord som ”utmaning”, ”mångfald” och ”bekämpa hat” för att vinna pk-poäng. Matt Walsh är en journalist som på ett träffsäkert sätt avslöjar en av den politiska korrekthetens absurditeter genom att ställa en till synes självklar fråga: Vad är en kvinna?

Aktivistisk polis driver hets­utredningar mot pensionärer

Aktivistisk polis driver hets­utredningar mot pensionärer

🟠 Hilda Axelsson är hatbrottsutredare på polisregion väst och i den egenskapen förhör hon svenska pensionärer om varför de ”gillar” vissa partier eller grupper på Facebook. Tittar man närmare på vem Hilda är träder en bild fram av en antisvensk aktivist som bland annat bjudit in föreläsare som uttrycker sig rasistiskt genom att hetsa mot vita.

Är intelligenta mer värda än andra?

Är intelligenta mer värda än andra?

🟠 Man kan inte tolka riksåklagarens yttrande angående Bertil Malmberg på annat sätt. När Malmberg citerar forskning angående olika nationers genomsnittliga IQ, menar vice riksåklagaren att en folkgrupp med låg IQ är ”lägre stående”.

Page 1 of 71 1 2 71

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.