eNyT 12/2024

Onormalt dyra bilar

 Sveriges bilbransch, bilmedia och biljournalister tycks ha lämnat det normala för det onormala. Man kan undra vem de verkar och skriver för.

Säpos nya terrorhotsrapport – muslimer fortsatt största hotet

 Enligt en ny rapport från Nationellt centrum för terrorhotbedömning (NCT) kvarstår radikala muslimer som den enskilt största terrorhotsgruppen mot svenskar, både i Sverige och internationellt. Samtidigt varnar man för det man kallar för ”anti-etablissemangsextremism” som ”högerextremister” står för genom anti-statligt narrativ och propaganda på nätet.

Emmanuel Macron ställer in sin resa till Ukraina av ”säkerhetsskäl”

 Emmanuel Macron kommer inte att besöka Ukraina den 13 och 14 februari, vilket meddelades i mitten av januari. Den franske statschefen, som hade meddelat undertecknandet av ett säkerhetsavtal med Ukraina under detta besök, skulle åka till Odessa och sedan till den ukrainska huvudstaden. Det franska presidentkansliet motiverar detta besked med ”säkerhetsfrågor”, utan att ge ytterligare detaljer eller avslöja ett framtida resedatum. Avbokningen kom en dag efter att Volodymyr Zelenskyj utsett en ny stabschef.

Skållade fyraåring till döds

 En mamma lämnade sin fyraåriga son ensam med sin styvpappa trots att hon visste om att denne misshandlade pojken – när hon kom tillbaka timmar senare hade barnet fått omfattande brännskador och avled dagen efter.

Intervju med ledande brittisk konservativ akademiker

 På plats under det nationalistiska stormötet i Budapest fanns John Laughland, en av Storbritanniens ledande konservativa akademiker. Laughland beskrevs av landets Europaminister Denis MacShane som ”en av de intellektuella arkitekterna bakom Brexit”. Han har en doktorsexamen i filosofi från universitetet i Oxford. Idag är han bosatt i Frankrike och undervisar i politik och historia på flera prestigefyllda franska universitet. För närvarande är han utrikespolitisk direktör för Forum voor Democratie. I årtionden har han gjort sig känd som en stark försvarare av nationalstaten och kritiker av västetablissemanget, i synnerhet den förda utrikes- och säkerhetspolitiken.

Tedros Ghebreyesus och strävan efter en ”global hälsodiktatur”

 Från Addis Abeba, där han en gång tjänstgjorde som Etiopiens hälsominister, har Tedros Adhanom Ghebreyesus lyckats skapa sig ett internationellt rykte inom hälsoområdet och blivit den förste afrikanske generaldirektören för WHO. Han försöker nu, efter en första mandatperiod som präglades av kontroverser, en sexskandal och en viss undergivenhet mot Kina, etablera en global hälsostat där WHO och dess chef får rätt att deklarera pandemier och diktera sin agenda.

Expo – diskvalificerad åsiktspolis. Ompröva!

 Stiftelsen Expo har satt i system att demonisera alla som uttrycker kritik mot invandringspolitiken och konsekvenserna av det mångkulturella samhället. Åke Thunström och Lars Bernhoff pekar på att Socialdemokraterna nu i stora delar gett invandringskritikerna rätt och i interna dokument medgett att politiken med massinvandring förstört det trygga Sverige. Om Expo inte i decennier tystat kritiska röster och kvävt den offentliga debatten hade denna insikt kunnat komma mycket tidigare och en omfattande skada på samhället kunnat förhindras, menar han i denna opinionstext.

Klarsynthet och intelligens obekvämt för makthavarna i Sverige

 Tommy Ulmnäs har med sin tredje bok, som utkom 2021, byggt vidare på temat om Sveriges förfall som land. Han går igenom område efter område och beskriver hur Sverige gradvis – med uppsåt från korrupta politiker – malts sönder inom alla samhällsområden. Han analyserar problemområdena och ger i boken sin förklaring till varför det ser ut som det gör i landet och är förundrad över att inte fler ser orsak och verkan och efterlyser konsekvensanalyser.

Fackets larm: Fångarna ”tar över” på svenska fängelser

 Svenska fängelser lider av överbeläggning och en eskalerande våldsutveckling, enligt fackförbundet Seko som nu slår larm om situationen. Det handlar främst om gängkriminella som fortsätter sin kriminalitet innanför murarna, och som hotar och trakasserar personalen och andra fångar för att uppnå fördelar.

Åtalas för ”hatbrott” efter att ha pekat på folkutbytet

 En brittisk domstol har åtalat Sam Melia, 34, för att han organiserat klistermärkesuppsättning med invandringskritiska budskap. Man lägger honom också till last att han läst en bok av fascistledaren Oswald Mosley. Han har redan förklarats skyldig och hotas nu av upp till sju års fängelse.

EU stämmer Ungern – igen

 Den ungerska regeringen införde nya lagar mot utländsk finansiering efter att en rapport avslöjat att oppositionspartier och medier på vänsterkanten tog emot över 10 miljoner dollar från utländska icke-statliga organisationer inför det senaste valet, främst från grupper med kopplingar till USA:s demokratiska parti. Nu stämmer EU landet för att man försöker stoppa utländsk inblandning i sina val.

USA pressar Ungern att släppa in Sverige i Nato

 Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg sade vid en presskonferens på onsdagen att han för några dagar sedan hade talat med Ungerns premiärminister Viktor Orbán, som försäkrade honom om att det ungerska parlamentet skulle godkänna Sveriges medlemskap strax efter att vårsessionen inletts.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.