eNyT v. 02/2020

Brasiliens president Bolsonaro genomför jordreform för småbönder

 Reuters meddelar att Brasiliens president Jair Bolsonaro utfärdade ett dekret i december som gör det möjligt för hundratusentals små jordbrukare att äntligen få äganderätten till den mark de odlar, vilket var ett av hans vallöften till jordbrukssektorn som stödde hans kampanj.

Homosexuell man våldtog hundratals heterosexuella män

 Storbritanniens värsta serievåldtäktsman någonsin har blivit dömd till 60 års fängelse för en lång rad bestialiska våldtäkter. Polisen menar att det totala antalet offer är närmare 200 efter att ha sett de filmer våldtäktsmannen gjort vid våldtäkterna.

Trump hotar att slå till mot 52 iranska mål om Iran hämnas efter drönarattacken

 Reuters rapporterar att USA:s president Donald Trump hotade i lördags att slå till ”mycket hårt” mot 52 iranska mål om Iran angriper amerikaner eller amerikanska tillgångar efter en drönarattack som dödade den iranske militära befälhavaren Qassem Soleimani och en irakisk milisledare efter att tiotusentals människor marscherade i Irak för att sörja deras död.

Kina dömer kristen ledare till nio år i fängelse

 Wang Yi, en ledare inom en av de mest välkända kristna församlingarna i Kina, har i tysthet blivit dömd till nio års fängelse, enligt ett tillkännagivande på webbplatsen för Folkets domstol i Chengdus kommun. Detta rapporterar den amerikanska radiokanalen NPR.

Pedofil påkommen – misshandlades grovt av pappan till barnen

 Pappan till två unga barn, 2 och 3 år, kom på en halvnaken man när denne var i färd med att förgripa sig på dem. Pappan misshandlade förövaren grovt tills dess att polisen kom till platsen och kunde rädda pedofilen, just som pappan hämtat en pistol. Nu har pedofilen gripits misstänkt för flera brott – pappan har däremot inte åtalats för den grova misshandeln.

Det Sverige jag minns

 Den 9 december publicerade Jonas Gardell ett öppet brev till Jimmie Åkesson i Expressen om Sverige förr. Jag minns det Sverige som varken Gardell eller Åkesson minns. Sverige i början av 70-talet. Då var Sverige fortfarande nummer ett i världen och vi hade bara ett problem: Vietnamkriget! Ett problem som inte påverkade oss direkt. Men med brist på egna problem så skapade man ett, huvudsakligen för att visa hur fina svenskarna var mot andra och därför att dåtidens ungdom inte hade någonting annat att bråka om.

Stor krigsrisk efter avrättning av iransk general

 Risken för ett storkrig mellan Iran och USA beskrivs nu av kännare som mycket stor efter att USA dödat den iranske toppgeneralen Qassem Soleimani i en raketattack. Undanröjandet av den man som beskrivs som ”Irans näst mäktigaste man” kommer enligt nära nog samtliga politiska experter leda till en våldsam reaktion från Iran under den närmsta framtiden. Vad det svaret blir och hur USA reagerar på det kan avgöra om ett fullskaligt krig bryter ut eller ej.

Färdtjänstchaufför försökte våldta funktionsnedsatt kvinna

 En irakisk färdtjänstchaufför försökte våldta en kvinna med funktionsvariation efter att ha kört henne hem. Mannen började kyssa henne, sade att ”de skulle giftas” och förföljde henne upp i hennes lägenhet. Nu har han dömts för försök till våldtäkt – men den kvinnliga åklagaren yrkade aldrig på utvisning.

Transsexuell födde barn – komplicerade rubriksättningen

 När den transsexuella kvinnan Reuben Sharpe födde barn i vad som kallats för ”Storbritanniens mest moderna familj” ledde detta till en något komplicerad rubriksättning i de brittiska medierna. Den transsexuella kvinnan fick nämligen en spermadonation från en ”kvinna” när ”han” födde sin ”ickebinära partners” barn. – Jag tror inte att graviditet är den ultimata kvinnliga upplevelsen, därför var det inte en utmaning för mig som man, sade Reuben.

Kidnappad kvinna hittad vid liv

 Ett medelålders par överfölls av flera okända män som försökte dra in dem i en mörk skåpbil i Bergsjön i Göteborg. Mannen knivhöggs i ryggen under attacken och kvinnan kidnappades. Nu efterlyser polisen fordonet. Nu har hon påträffats, bakbunden och skadad.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.