eNyT v. 17/2022

Macron vinner presidentvalet med klar marginal – men övertygar det?

 Frankrikes sittande president Emmanuel Macron vann som bekant det franska presidentvalet. Enligt rösträkningen nådde han runt 58,2 procent av rösterna uppger franska medier. Hans motståndare Marine Le Pen fick 41,8 procent av rösterna. 2017 vann Macron med 66 procent. Ledaren för konservativa Rassemblement National (RN) nådde då upp till 34 procent.

NATO – ett monster på katastrofkurs

 Av Hans Myrebro (pseudonym). Recensionen är tidigare publicerad i DSM nummer 6/2016, men boken har kommit i ny upplaga 2021 på förlaget Historiskt Korrekt.

Gemensam svensk och finsk ansökan om Natomedlemskap

 Enligt uppgifter till finska och svenska tidningar ska de svenska och finska regeringarna vara överens om att skicka in Nato-ansökningar samtidigt, något som ska ske redan i mitten av maj. Det svenska folket ges därmed ingen möjlighet att välja i ödesfrågan utan beslutet fattas bakom stängda dörrar.

Finlands krig och fred

 Under den pågående debatten kring en eventuell anslutning till Nato samt en lika eventuell omröstning i frågan framträder republiken Finland som en viktig part i den aktuella processen. Den numera så undermåliga historieundervisningen utelämnar många viktiga fakta som hör till bilden av Finlands moderna historia. ”Landet med tigerhjärta” enligt en benämning av finska historiker.

Synskadad kvinna försökte beställa färdtjänst i över tre timmar – tvingades till ofrivillig övernattning

 Påskdagsfirandet blev inte vad gravt synskadade Kerstin från norra Stockholm hade tänkt sig. Som vanligt beställde hon sin färdtjänstresa hem från semesterhotellet Almåsa havshotell, men efter tre och en halv timmes väntan fick on det överraskande beskedet – det fanns inte en enda bil ledig i hela Söderort. Till slut fick Kerstin tillbringa en ofrivillig natt på hotellet. Till Nya Tider säger hon att hennes hälsa var i fara och hon misstänker att färdtjänstbolaget saknade chaufförer på grund av den muslimska högtiden Ramadan.

Efter de muslimska upploppen – SD presenterar hårt åtgärdspaket

 Efter påskens våldsamma muslimska upplopp där flera poliser skadats och polisbilar satts i brand presenterar SD:s partiledare Jimmie Åkesson ett åtgärdspaket ämnat att slå hårt mot de som deltar i dylika upplopp. Bland annat vill Åkesson se indragna rättigheter för ”familjer som inte anpassar sig” och ”asocialitet” som utvisningsskäl.

Våldtäktsbröderna filmade utslagna offer – dömdes för över 100 våldtäkter

 Två tvillingbröder har dömts av Helsingborgs tingsrätt till flera års fängelse för ett stort antal våldtäkter de begått över flera år mot ett flertal kvinnor de varit närstående till. Offren var sovande, ofta under påverkan av alkohol eller droger när bröderna tog bilder och filmade olika former av sexuella övergrepp de utsatte dem för. Ett av offren som utsatts var en fyra år gammal flicka.

Frankrike inför ett avgörande på söndag

 Onsdagen den 20 april möts den sittande presidenten Emmanuel Macron, LREM och hans motståndare från RN, Marine Le Pen i en slutdebatt. Paret debatterade tidigare för fem år sedan och då ledde väljarna Macron till Élyséepalatset. I år kan utgången bli annorlunda, eller?

Christian Peterson till Nya Tider om invandrarupploppen i Rinkeby under långfredagen: ”En pöbel i alla åldrar”

 Under långfredagens invandrarupplopp i Rinkeby som följde på den dansk-svenske islamkritikern Rasmus Paludans koranbränningsmanifestation höll reportern Christian Peterson från nyhetskanalen Exakt24 på att råka illa ut genom att han både fick sin kamera bespottad och stenar kastade mot sig. En av dem som aktivt deltog i trakasserierna av Peterson var en känd profil som är verksam inom Folkets hus, en etiopier vid namn Amin Barkhadle. I en intervju med Nya Tider berättar Christian Peterson även att det inte bara var arga, unga invandrarmän som deltog i upploppen, utan att det handlade om både barn och gamla, kvinnor och män.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

NyT39web-thumbnail
Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.