eNyT v. 32/2019

AfD-politiker tar avstånd från tysk protestskrivelse

 AfD:s ledamot i en tysk parlamentarikerdelegation på besök i Moskva avvisar en protestskrivelse författad av flera andra ledamöter i samma delegation vilken tillställts Rysslands duma efter ett polisingripande mot en demonstration.

Belgien ställer in biståndet till palestinsk flyktingorganisation

 Schweiz och Nederländerna har tidigare beslutat att tillfälligt stoppa utbetalningarna till Förenta nationernas hjälporganisation för palestinska flyktingar i Mellanöstern (UNRWA) efter anklagelser om oegentligheter i dess högsta ledning. Nu ställer även Belgien in betalningarna.

Italien godkänner ny lag mot människosmugglare

 I den pågående strävan av Italiens inrikesminister Matteo Salvini att stoppa de organisationer som plockar upp migranter utanför Libyens kust för att sedan föra dem till italienska hamnar har man godkänt en ny lag genom ett speciellt regeringsdekret.

Massmedia rapporterar olika från masskjutningar

 USA har på kort tid drabbats av två olika masskjutningar, en i El Paso, Texas och en i Dayton, Ohio med mindre än 24 timmar mellan de båda incidenterna. Men skillnaderna i rapporteringen mellan fallen är stor i massmedia. Medan attacken i El Paso beskrivs som ett högerextremt våldsdåd begånget av en ”Trumpanhängare” är det desto tystare om attacken i Dayton – eftersom den förövaren var en vänsterextremist.

Miljöaktivister ockuperade tyskt kolkraftverk

 Den 3 augusti genomfördes en blockad av kolkraftverket i Mannheim. Aktivisterna från Ende Gelände krävde att kraftverket i Mannheim skulle stängas då det står för de största utsläppen av koldioxid av de stenkolseldade kolkraftverken i Tyskland och det står ensamt för åtta procent av koldioxidutsläppen i Baden-Württemberg.

Moderat landstingspolitiker kräver svensk kulturkompetens bland Skånetrafikens anställda

 Förra helgen blev 19-åriga Amanda Hansson tvungen att kliva av en lokalbuss i Malmö sedan busschauffören, en utomeuropeisk invandrare, ansåg att hon var för lättklädd i den nästan 30-gradiga sommarhettan. Hon lät sig dock inte kränkas på detta sätt utan kontaktade Skånetrafiken och anmälde den utländske chauffören. Händelsen blev snabbt mycket omskriven i såväl systemmedier samt på sociala medieplattformar. Nu säger en av Skånes moderatpolitiker, Christer Akej, till Nya Tider att det är hög tid att de anställda chaufförerna som kör på uppdrag av Skånetrafiken måste få en högre kompetens i svenska kulturella värderingar och bemötande av kvinnor.

Många våldtäkter under natten till lördag

 Sommartider är numera våldtäktstider i Sverige och helgen ser inte ut att bli annorlunda. Ett flertal våldtäkter har skett under natten till lördag och dessa är ändå bara toppen på isberget.

Googlemöte för klimatet – med 114 privatjets

 Googles skapare Larry Page och Sergey Brin bjuder in den rika kändiseliten till en tredagarsfest på Sicilien. Festen som kallas för ”Google Camp” skall avhandla klimatrelaterade frågor och vad den rika eliten kan göra för klimatet. Men vissa höjer på ögonbrynen – för att ta sig dit använder kändisarna 114 privatjetflygplan.

Paris Air Show

 För 53 gången hölls Paris Air Show mellan den 17 och den 23 juni. Det handlar om världens största flygmässa, mätt till yta och antal utställare. Vartannat år hålls istället Farnbourough Air Show vid samma tidpunkt, men det är ett något mindre arrangemang.

Polisen söker tio mörkhyade män efter våldtäkt i Piteå

 En 20-årig kvinna våldtogs under festivalen Piteå dansar och ler (PDOL) efter att ha dragits iväg av tio män till ett garage. Nu vädjar polisen om hjälp och går ut med signalement på förövarna – mörkhåriga och mörkhyade. Samtidigt vägrar Aftonbladet att använda sig av dessa uppgifter i sin uppdaterade rapportering.

Kvinna ljög om gruppvåldtäkt

 Den unga brittiska kvinna som anklagat 12 israeler för att ha gruppvåldtagit henne på ett hotell i Cypern har erkänt att hon ljög om händelsen. Det har nu framkommit att kvinnan haft frivilligt gruppsex med tre av männen och blivit arg sedan de lagt ut sexfilmen på nätet. Nu åtalas kvinnan och riskerar ett år i fängelse.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.