eNyT v. 44/2021

Försvarsmakten om dyra PK-filmen: ”Inte vi som anlitade Arnstad”

 Henrik Arnstad har genom åren blivit ökänd och förlöjligad som Sveriges kanske mest bisarra vänsterprofil. Trots detta medverkar Arnstad som ”expert” i Försvarsmaktens politiskt korrekta reklamfilm ”När kriget kommer”. I filmen misstänkliggörs dessutom invandringskritik som ”påverkanskampanjer”, och Försvarsmaktens deltagande i Prideparaden används som bildsättning för vad vi ska försvara, med kommentaren: ”Det är kärnan i det här som egentligen är basen för vårt försvar”. När Nya Tider kontaktar Försvarsmakten visar det sig att filmen kostat skattebetalarna över en miljon kronor.

SD vill utreda förbud mot gangsterrap i public service – tyst från andra partier

 Den 29 oktober gjorde Sverigedemokraternas nye rättspolitiska talesperson Tobias Andersson ett utspel i tidningen GP, där han menar att Brottsförebyggande rådet bör få i uppdrag att utreda sambandet mellan gangsterrap och rekryteringen till kriminella invandrargäng. SD vill också se en utredning om att förbjuda den gangsterförhärligande musiken i public service. När Nya Tider når Andersson för en kommentar säger han att intresset från de andra partierna i riksdagen hittills har varit synnerligen svalt.

Eget hus ”ekologiskt nonsens” enligt fransk bostadsminister

 Är att äga ett eget hus, en ”återvändsgränd” och ett ”ekologiskt nonsens”? Efter sina kontroversiella uttalanden för några veckor sedan tog den franska bostadsministern Emmanuelle Wargon tillbaka sina uttalanden i radio- och TV-intervjuer.

TV4 kritiserar ”vithetsnormen”

 Den 25 oktober medverkade den så kallade ”demokratiagenten” Barakat Ghebrehawariat i TV4 Nyhetsmorgon i ett samtal om vad man ”får” säga och tilläts gå till angrepp mot ”vithetsnormen”. För att tala politiskt korrekt förväntas man säga saker som ”människor som tillhör vithetsnormen” eller ”bärare av vithet” om vita, och ”människor som rasifieras som svarta” om färgade.

Frankrike vill ”straffa” Storbritannien för Brexit

 Storbritannien måste straffas för att visa andra EU-länder att ”det är mer skadligt att lämna unionen än att stanna kvar”, säger Frankrikes premiärminister samtidigt som Boris Johnson varnar för att Storbritannien kommer att ”göra vad som krävs” för att skydda sin fiskeflotta och sina vatten mitt i ett fiskebråk med Frankrike. Samtidigt säger han att Macron är en ”vän” och att Frankrike är en av Storbritanniens ”bästa” allierade

Skjutvåldet slog till i homogent svensk Mälaridyll

 Två skjutningar inträffade under måndagskvällen den 1 november. En inträffade i Husby i Järvaområdet, och en annan i det idylliska Mälarsamhället Stenhamra ute på Färingsö. Polisens presstalesperson Daniel Wikdahl säger i en skriftlig kommentar till Nya Tider att Ekerö kommun, där Stenhamra ligger, ur polisiär synvinkel betraktas som ett lugnt område och att man därför inte just nu arbetar utifrån tesen om gängrelaterad brottslighet.

Att skapa en vampyr

 Den fjärde maj 1932 hittades den frånskilda, prostituerade Lilly Lindeström ihjälslagen på sin ottoman i lägenheten på Sankt Eriksplan i Stockholm. Brottsplatsen var ordentligt städad, pengar och bankbok låg orörda i hennes handväska, men en såsslev med rödbruna fläckar hittades och detta fynd gav upphovet till teorin om att mördaren skulle ha druckit Lilly Lindeströms blod ur den. Ingen misstänktes för mordet och än idag är det olöst.

Amerikansk professor kräver att miljöpartist blir tysk finansminister

 Nobelpristagaren i nationalekonomi Joseph Eugen Stiglitz vill inte att liberala FDP:s Christian Lindner blir tysk finansminister. I stället föreslår han Robert Habeck från die Grünen, miljöpartiet. Vänsterprofessorn från USA har gjort sig känd för många råd till Tyskland. Men regeringsförhandlingarna handlar i stället om USA:s kärnvapen.

USA godkänner fjärde spruta

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Alla över 65 år rekommenderas en tredje spruta

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Tysk industri investerar 860 miljarder euro för grönt teknikskifte

 Tysk industri står redo att investera i ny grön teknik och Olaf Scholz (SPD) garanterar vägen öppen för nya gaskraftverk men industrins organisation BDI pekar på oklar juridik för att bli klimatneutrala så snabbt som den nya regeringskoalitionen önskar.

Malmöbibliotek anordnar sagostunder på helgerna – bara på arabiska

 Limhamnsbiblioteket i Malmö kommer under tre hösthelger anordna sagostunder för barn mellan 5-9 år, dock bara på arabiska. Svenska barn som vill höra sagor på sitt modersmål hänvisas till de sagostunder som anordnas främst för barn i förskoleverksamheten. Bibliotekets språkprioriteringar har väckt starka känslor på sociala medier.

Åkesson: Man ska vaccinera sig

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.