Skip to Content

Andreas Jonsson

Artiklar av Andreas Jonsson

Juridikfronten målade privatperson som Hitler och spred till tusentals – Vill själva ha skadestånd för ”förolämpande” e-brev

Juridikfronten presstalesman, Robin Enander, kräver just nu 5 000 kronor av sverigedemokraten Kenneth Sandberg för att han menar sig ha blivit ”förolämpad” i ett e-brev. Även ordföranden Martin Tunström kräver samma sak. Juridikfrontens medlemmar sprider dock själva bilder där privatpersoner avbildas som Adolf Hitler.

Här är frågorna som Juridikfronten vägrar svara på

Nya Tiders avslöjande om att medlemmar i Juridikfronten enligt uppgift skrivit hatkommentarer om sig själva och varandra på sverigedemokratiska bloggar för att därefter kräva bloggaren på skadestånd för förtal, har föranlett Juridikfronten att publicera ett bemötande på sin hemsida. De besvärande omständigheterna låter organisationen dock bli att förklara eller nämna överhuvudtaget. Här är frågorna som Juridikfronten fortfarande behöver svara på.

Bara kvinnliga besökare och artister på festival – men manliga elektriker kan gå bra

FESTIVALEREfter migrantvågen 2015 har Europa drabbats av massvåldtäkter och festivaltafsningar av krigsmått. Enligt professor Jörg Baberowski är sexövergreppen också ett led i en muslimsk ockupation. Men svenska feminister söker andra förklaringar. "Vilka är det som våldtar? Jo, män", sade därför Emma Knyckare i DN när hon presenterade idén om en mansfri festival, som fått namnet "Statement festival". Att skuldbelägga ett kön är nämligen politiskt korrekt till skillnad från att peka ut en etnisk grupp. Helt utan män ser festivalen dock inte ut att bli. För att ordna elektricitet, vatten, byggen och annat som behövs när feministerna vill göra sitt statement, kan vanliga heterosexuella, vita byggarbetare ändå tillåtas.

Prisbelönta ”antirasister” skrev egna hatkommentarer och kräver skadestånd

INRIKESJuridikfronten bekämpar ”rasism” genom att polisanmäla invandringskritiker på Internet. Föreningen har hyllats i media och nyligen blev de belönade med det prestigefyllda ELSA-priset. År 2013 avslöjades dock att en medlem själv skrivit kommentaren som anmäldes. Juridikfronten har försvarat sig med att det var en enskild medlem, som blev utesluten och numera är död. Men i en hemlig telefoninspelning påstås att and­ra medlemmar gör likadant. Uppdatering: Nu har vi låst upp hela artikeln.

Uppgift i hemligt telefonsamtal: antirasister förfalskade näthat

I kommande nummer av Nya Tider publiceras en längre artikel om uppgifter som gör gällande att den hyllade organisationen Juridikfronten, som säger sig söka upp och anmäla hat på internet, själva skrivit anmälda hatkommentarer.

Regeringen sekretessbelägger mejl om Nya Tider

Nya Tider har ställt frågor till regeringen om varför de bjöd ordföranden för Sveriges ensamkommandes förbund, Musse Hosseini, att vara regeringens rådgivare i barnrättsdelegationen, trots att han är dömd för grova brott, inte är ordförande och inte ens heter Musse. E-post-loggar visar flitig diskussion mellan ministrarna om Nya Tiders frågor. Men regeringen vill inte lämna ut meddelandena med hänvisning till att de är privata.

Tusentals asylsökande män som ljugit om sin ålder får stanna ändå – inte ”tillräckligt bra”

Flera tusen män som sökt asyl i Sverige genom att påstå att de är flyktingbarn, skulle ha avvisats när det avslöjades att de vare sig var flyktingar eller barn. Men det nya förslaget från regeringen ger dem ändå rätt att stanna. ”Inte tillräckligt bra”, säger Fatima Khawari, talesperson för afghanerna och organisationen Ung i Sverige, som är starkt engagerad för att få så många av sina landsmän som möjligt att bosätta sig i Europa.

Lars Ohly senaste feministmannen i raden att offras i #metoo-kampanjen

INRIKESDen feministiska kampanjen #metoo fortsätter med anonyma påstående på internet som pekar ut kända män eller hetsar att polisanmäla, även för flera år gamla saker som blickar och raggningsrepliker. Lars Ohly, som är senaste feministmannen att offras i feminismens namn, accepterar dock sin lott och menar att han som man inte har rätt att ifrågasätta en kvinnas berättelse. Han kan nu tvingas avgå från sina uppdrag i föreningen Funktionsrätt Sverige.

Vänstertidningen ETC lägger ned lokaltidningar efter indraget presstöd

ETC-koncernen kommer att lägga ned 15 tidningar efter läsarflykt. Det kan bli aktuellt att varsla personal, säger ETC:s ansvarige utgivare Johan Ehrenberg i en intervju med Medievärlden den 27 november.

Sånger på arabiska när dagis firar ”vinterfest”

På svenska dagis pågår arabiska språkkurser, kristna högtider byter namn och traditionella sånger ersätts med arabiska. Något som fått författaren Einar Askestad att ilskna till.

Sexanklagade ”antirasistens” hån från utlandet

”They’re not gonna get us”, skriver Aftonbladetprofilen Ehsan Fadakars flickvän. De står båda skrattande i badkläder med havet i bakgrunden.

Flytta invandrarna till svenska skolor – Nya strategin mot våldet i invandrarskolor

INRIKESSkolor med en hög andel invandrarelever får extra lärare, gratis iPads och andra resurser, men det har inte hjälpt. Bråk och stök är vardag, men även våldtäkter och mord har förekommit på skolorna. Nu har politikerna hittat en lösning: lägg ned skolorna och flytta eleverna till mer svenska skolor. Nya Tiders granskning visar att eleverna tar problemen med sig till de nya skolorna, där otrygghet och bråk ökar dramatiskt – från en orosanmälan i halvåret till nästan en i veckan.

Här ljuger Regeringskansliet i e-post till Nya Tider

I förra veckans nummer av Nya Tiders pappersupplaga berättades att Barn-, äldre- och jämställdhetsministern Åsa Regnér utsett det ”ensamkommande flyktingbarnet” Mushtagh Hosseini till en av sina rådgivare i Barnrättsdelegationen trots att han dömts för att han onanerat på en buss och misshandlat ett barn. Nya Tiders granskning visade att regeringen inte ens visste Mushtagh Hosseini riktiga namn när de utsåg honom till rådgivare. Åsa Regnér har fortfarande inte svarat på Nya Tiders frågor om detta, och regeringskansliets pressekreterare fortsätter ändra sina svar om den pinsamma fadäsen.

”Antirasister” i bråk om status och bidrag: inte en ”oändlig resurs”

Det regimtrogna nätverket #jagärhär har fått mothugg från oväntat håll, nämligen det lika lojala nätverket ”Inte rasist men” som tycker det är orättvist att bara #jagärhär ska få betalt för att de stödjer regimen, och menar att de är precis lika lydiga.

Ensamkommande som onanerade på buss blev rådgivare åt regeringen

INRIKESMushtagh Hosseini, ordförande i ”Sveriges ensamkommandes förening”, har tidigare uppmärksammats i alternativ media och i sociala medier sedan det framkommit att han dömts för kvinnomisshandel, hemfridsbrott och för att ha onanerat på bussen. Trots det valde regeringen att utse honom till ledamot i Barnrättsdelegationen. Men efter Nya Tiders frågor meddelas att Mushtagh Hosseini kan bytas ut.

Granskningsnämnden fäller SVT efter skämsintervjun

SVT-intervjun, som fått hundratusentals människor runt om i världen att plocka fram sina skämskuddar och pressa mot ansiktet, har nu också fällts av granskningsnämnden för radio och tv.

Amorteringskrav trots journalistprotester

Trots högljudda protester från framförallt journalister tycks det nya amorteringskravet bli verklighet. Artiklarna har varit många som uppmanat Finansinspektionen (FI) att inte föreslå skarpare amorteringskrav. När FI trots det ändå presenterade sitt förslag, har artiklarna istället börjat vända sig mot regeringen om att underkänna FI:s förslag. Men en källa till Dagens Industri berättade i dag att regeringen redan bestämt att anta FI:s förslag.

Barbie blir muslim

Den populära dockan Barbie har blivit muslim och bär hijab. Tidigare har dockan kritiserats för att skapa ”osunda flickideal”, men när hon nu konverterat till en kvinnodiskriminerande religion hörs inget från radikalfeministerna. Vänstertidningen Aftonbladets redaktion jublar: ”Dockan vi väntat på”.

Nu kommer prisraset på bostäder

Stockholm och Malmö visar tydliga tecken på att bostadsmarkanden har passerat toppen och att priserna på bostäder börjat sjunka, men även i resten av landet är bopriserna på väg att vända nedåt.

Kristna tecken bort från vården – men muslimska går bra

INRIKESVänsterpartiet har begärt att andaktsrummen i regionens sjukhus gömmer undan kors och andra kristna symboler. Regionstyrelsen har skickat förslaget på remiss, och Håkan Linnarsson (S) säger till Nya Tider att det ingår i de mänskliga rättigheterna att slippa se kors på sjukhus. Muslimska symboler behövs dock för att ”spegla mångfalden”.