Dan Roodt

Artiklar av Dan Roodt

Sydafrika slår ned på ”hatiskt språk”

Sydafrika slår ned på ”hatiskt språk”

🟠 Vita sydafrikaner får i allt högre grad böter eller döms till fängelse för anklagelser om ”rasism” eller för ”användande av rasistiskt språk”. Den 28 februari undkom en sydafrikan av grekisk härkomst, Adam Catzavelos, 41, med nöd och näppe fängelse när han fick en villkorlig dom på två år för att ha använt det så kal­la­de K-ordet (kaffir) om svarta. ”Brottet” begicks när han befann sig på en strand i Grekland tillsammans med sin familj.

Erdogan gör Hagia Sofia till moské

Erdogan gör Hagia Sofia till moské

🟠 För första gången på 85 år kommer muslimska böneutrop att höras från Hagia Sofia. Denna historiska religiösa byggnad i Istanbul har varit en grekisk-ortodox katedral, romersk-katolsk katedral, osmansk moské och har fram till nu varit ett sekulärt museum. På den turkiske presidentens order blir den nu åter­igen moské.

Sångaren Steve Hofmeyr skall åtalas för ”hets mot folkgrupp” efter tweet till Zindzi Mandela

Sångaren Steve Hofmeyr skall åtalas för ”hets mot folkgrupp” efter tweet till Zindzi Mandela

🟠 När dottern till Nelson Mandela, tillika Sydafrikas ambassadör i Danmark, hade twittrat att hon hoppades att vita bönder i Sydafrika ”skakade av skräck” eftersom deras ägor snart skulle beslagtas av hennes parti, svarade den populära sångaren Steve Hofmeyr Zindzi Mandela och förklarade att hon arbetade för skattebetalarna precis som han. Nu har han åtalats för att ha uppvisat "vit överhöghet".

Page 1 of 2 1 2

NYHETSDYGNET

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.