Ilana Mercer

Artiklar av Ilana Mercer

Våldet i Sydafrika kommer snart till USA

🟠 Det nya Sydafrika har skapats med USA som förebild, ett mångkulturellt samhälle där demokratin förvandlats till en dragkamp mellan olika etniska grupper. Men till skillnad från USA, där upploppsmakare hyllas genom att man böjer knä för dem, menar veckans debattör, sydafrikanskan Ilana Mercer, att man i Sydafrika varit förvånansvärt enade i sitt avståndstagande från plundringar och kravaller. Hon menar dock att USA är på väg mot ett samhälle som det i Sydafrika, och med tanke på Demokraternas ursäktande av våldet kommer resultatet att bli mycket värre.

Plast i havet och andra myter

Hur Amerika saboterade för sydafrikanska minoriteter

🟠 Det blir allt mer uppenbart att Sydafrika är en misslyckad stat – det är ingen ”regnbågsnation” utan ett exempel på att en etnisk grupp som är i majoritet förtrycker alla andra etniska minoriteter. Allt enligt demokratins spelregler. De som ville ha en konstitution med maktdelning, vilket förordades av både svarta och vita ledare, förpassades till marginalen av USA:s utsända. Ilana Mercer, själv från Sydafrika, berättar hur det gick till och hur liberala tankesmedjor i USA tror att de kan ”fixa” problemet.

NYHETSDYGNET

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.