Johan Karlsson

Artiklar av Johan Karlsson

AfS vinner skadeståndsprocess mot vänsterextremist som angrep valmöte

AfS vinner skadeståndsprocess mot vänsterextremist som angrep valmöte

🟠 Efter att polisen sjabblat bort ärendet drev partiet processen civilrättsligt. Nya Tider kunde under våren avslöja att polisen lagt ned en förundersökning mot Êlmë Ämting, som hade attackerat ett grundlagsskyddat möte som Alternativ för Sverige höll i Sundsvall. Den vänsterextrema kvinnan kastade surströmming på partiets profilprodukter, och trots att händelsen fångades på film och Ämting identifierades, valde polisen att lägga ned förundersökningen. Ämting visade sig i Nya Tiders granskning också vara vän med demokratiminister Amanda Lind (MP), som hon hade talat tillsammans med på ett feministiskt torgmöte. Efter att polisen lagt ned fallet, valde AfS att stämma Ämting civilrättsligt – en process som det nationalistiska partiet nu vunnit. Kvinnan har, via sin HBTQ-juristbyrå, meddelat att hon går med på partiets skadeståndskrav. Sundsvalls tingsrätt har nu fastställt domen.

Bard: Övertygad om att ”extremhögern” vinner nästa val i Italien

🟠 I en intervju i youtubekanalen Dialogiskt berättar debattören Alexander Bard att nya flyktingströmmar kommer att skapa ”ett sånt jävla tryck i Europa” att ”extremhögern” får egen majoritet i Italien och att de europeiska nationalistiska framgångarna kommer att sprida sig även till Sverige, där Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand kommer att ”bli en kraft senare”.

”Finland är vårt” – Nationalister starkt framåt när Finland hade kommunalval

”Finland är vårt” – Nationalister starkt framåt när Finland hade kommunalval

🟠 Söndag den 13 juni gick Finland till kommunval, ett val som blev en stor framgång för nationalistiska Sannfinländarna. Partiets samlade resultat i landets kommuner blev 14,5 procent, en ökning med 5,6 procentenheter och 581 nya mandat sedan förra kommunvalet 2017. Sämre går det för Centerpartiet, som tappar nästan tre procentenheter och 376 mandat. Nya Tider fanns på plats under valrörelsen för att dokumentera Sannfinländarnas kampanj. ”Nu ser vi att Centerpartiet försvagas i många kommuner medan Sannfinländarna ökar”, säger sannfinländaren Olli Kotro. ”Jag räknar med att vi går starkt framåt. I riksdagsvalet om två år kan vi bli landets största parti”, säger partiledaren Jussi Halla-aho när Nya Tider träffar honom dagen före valet.

Sverige slår rekord i kvotflyktingar – tusentals flygs in före årsskiftet

Sverige slår rekord i kvotflyktingar – tusentals flygs in före årsskiftet

🟠 Sverige tar emot flest kvotflyktingar i världen, sett till sin befolkning. I absoluta tal är vi fyra i världen. Detta trots att regeringen aviserat en restriktivare invandringspolitik i Migrationsöverenskommelsen (MÖK) som ingicks med de borgerliga partierna år 2015. Antalet kvotflyktingar, som hämtas i läger runt om i världen och har permanent uppehållstillstånd från dag ett, mer än dubblades genom överenskommelsen, från 1 900 till 5 000. Migrationsverket meddelar Nya Tider att det varit svårt under året att flyga hit kvotflyktingarna på grund av restriktionerna, men att man nu gör allt man kan för att flyga in så många afrikaner och araber som möjligt före årsskiftet – och kommunerna är tvungna att ta emot dem.

Page 1 of 2 1 2

NYHETSDYGNET

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.