Johan Karlsson

Artiklar av Johan Karlsson

Försökte stoppa journalist från att delta i kurs i ras- och vithetsstudier

Försökte stoppa journalist från att delta i kurs i ras- och vithetsstudier

🟠 Ny dokumentär på gång om vänster­extremisten Tobias Hübinette. Det har länge varit frostig stämning mellan journalisten Christian Peterson på Insikt24 och docent Tobias Hübinette på Karlstad universitet. Hübinette har en lång bakgrund som både opinionsbildare och våldsverkare inom så kal­la­de antirasistiska, i själva verket vänsterextrema, organisationer. Av den anledningen har Peterson sökt Hübinette för en intervju, som gjort sig oanträffbar och svarat med att polisanmäla Peterson och ansöka om kontaktförbud – utan framgång. Nu meddelar Peterson att han blivit antagen till Hübinettes kurs i ras- och vithetsstudier. ”Det går i skrivande stund inte att stoppa Peterson från att bli min student om lite mer än en månad”, skriver Hübinette upprört på Facebook. För Nya Tider berättar Peterson om sitt beslut – och sina förväntningar.

JUSSI HALLA-AHO avgick oväntat som partiledare för Sannfinländarna år 2021 och efterträddes av Riikka Purra. Här flockas sympatisörer runt Halla-aho på ett torgmöte i kommunalvalet samma år, medan Purra kan skymtas i bakgrunden (med solglasögon). Idag är rollerna ombytta: Purra har blivit partiets stora stjärna och väljarmagnet, medan Halla-aho befinner sig i bakgrunden. Halla-aho är dock fortfarande aktiv i partiet som riksdagsledamot. Purra ledde oväntat Sannfinländarna till partiets högsta valresultat någonsin – något högre än både Halla-aho och hans föregångare Timo Soini lyckades med. Nu satsar partiet på att ingå i regeringen. Foto: Nya Tider

Miljöpartiet stora förloraren i finska valet – Sannfinländarna starkt framåt

🟠 FINLAND När Finland höll riksdagsval den 2 april var de stora vinnarna Samlingspartiet och Sannfinländarna. Bland förlorarna återfinns Centern, som nu tappat hälften av sina väljare jämfört med valet 2015 då man även innehade statsministerposten. Allra sämst gick det för De gröna, landets motsvarighet till Miljöpartiet, som tappade 4,5 procentenheter. Nu pågår förhandlingar om att bilda en högerregering.

Miljöpartiet stora förloraren i finska valet – Sannfinländarna starkt framåt

Miljöpartiet stora förloraren i finska valet – Sannfinländarna starkt framåt

🟠 När Finland höll riksdagsval den 2 april var de stora vinnarna Samlingspartiet och Sannfinländarna. Bland förlorarna återfinns Centern, som nu tappat hälften av sina väljare jämfört med valet 2015 då man även innehade statsministerposten. Allra sämst gick det för De gröna, landets motsvarighet till Miljöpartiet, som tappade 4,5 procentenheter. Nu pågår förhandlingar om att bilda en högerregering.

AfS vinner skadeståndsprocess mot vänsterextremist som angrep valmöte

AfS vinner skadeståndsprocess mot vänsterextremist som angrep valmöte

🟠 Efter att polisen sjabblat bort ärendet drev partiet processen civilrättsligt. Nya Tider kunde under våren avslöja att polisen lagt ned en förundersökning mot Êlmë Ämting, som hade attackerat ett grundlagsskyddat möte som Alternativ för Sverige höll i Sundsvall. Den vänsterextrema kvinnan kastade surströmming på partiets profilprodukter, och trots att händelsen fångades på film och Ämting identifierades, valde polisen att lägga ned förundersökningen. Ämting visade sig i Nya Tiders granskning också vara vän med demokratiminister Amanda Lind (MP), som hon hade talat tillsammans med på ett feministiskt torgmöte. Efter att polisen lagt ned fallet, valde AfS att stämma Ämting civilrättsligt – en process som det nationalistiska partiet nu vunnit. Kvinnan har, via sin HBTQ-juristbyrå, meddelat att hon går med på partiets skadeståndskrav. Sundsvalls tingsrätt har nu fastställt domen.

Bard: Övertygad om att ”extremhögern” vinner nästa val i Italien

🟠 I en intervju i youtubekanalen Dialogiskt berättar debattören Alexander Bard att nya flyktingströmmar kommer att skapa ”ett sånt jävla tryck i Europa” att ”extremhögern” får egen majoritet i Italien och att de europeiska nationalistiska framgångarna kommer att sprida sig även till Sverige, där Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand kommer att ”bli en kraft senare”.

”Finland är vårt” – Nationalister starkt framåt när Finland hade kommunalval

”Finland är vårt” – Nationalister starkt framåt när Finland hade kommunalval

🟠 Söndag den 13 juni gick Finland till kommunval, ett val som blev en stor framgång för nationalistiska Sannfinländarna. Partiets samlade resultat i landets kommuner blev 14,5 procent, en ökning med 5,6 procentenheter och 581 nya mandat sedan förra kommunvalet 2017. Sämre går det för Centerpartiet, som tappar nästan tre procentenheter och 376 mandat. Nya Tider fanns på plats under valrörelsen för att dokumentera Sannfinländarnas kampanj. ”Nu ser vi att Centerpartiet försvagas i många kommuner medan Sannfinländarna ökar”, säger sannfinländaren Olli Kotro. ”Jag räknar med att vi går starkt framåt. I riksdagsvalet om två år kan vi bli landets största parti”, säger partiledaren Jussi Halla-aho när Nya Tider träffar honom dagen före valet.

Sverige slår rekord i kvotflyktingar – tusentals flygs in före årsskiftet

Sverige slår rekord i kvotflyktingar – tusentals flygs in före årsskiftet

🟠 Sverige tar emot flest kvotflyktingar i världen, sett till sin befolkning. I absoluta tal är vi fyra i världen. Detta trots att regeringen aviserat en restriktivare invandringspolitik i Migrationsöverenskommelsen (MÖK) som ingicks med de borgerliga partierna år 2015. Antalet kvotflyktingar, som hämtas i läger runt om i världen och har permanent uppehållstillstånd från dag ett, mer än dubblades genom överenskommelsen, från 1 900 till 5 000. Migrationsverket meddelar Nya Tider att det varit svårt under året att flyga hit kvotflyktingarna på grund av restriktionerna, men att man nu gör allt man kan för att flyga in så många afrikaner och araber som möjligt före årsskiftet – och kommunerna är tvungna att ta emot dem.

Sverige sist ut med åtgärder trots högt antal smittade

Från tvång till frivillighet – Nya Tider granskar den radikala omläggningen av Sveriges pandemiberedskap

🟠 Folkhälsomyndigheten bildades 2014 och tog över ansvaret för pandemihantering från Socialstyrelsen. I stort sett hela den genomarbetade pandemiplan som Socialstyrelsen haft skrotades. Istället för olika åtgärder från samhällsapparaten, förflyttades ansvaret till individen. Nya Tiders granskning visar att Sveriges reaktion på Covid-19 hade kunnat se radikalt annorlunda ut med den tidigare planen. Kjell Asplund, tidigare generaldirektör och nuvarande ordförande på Socialstyrelsen, bekräftar att det skett ett skifte i synen på individens ansvar.

Fältsjukhuset i Älvsjö redo att ta emot patienter, Nya Tider intervjuar soldat i Försvarsmakten

Fältsjukhuset i Älvsjö redo att ta emot patienter, Nya Tider intervjuar soldat i Försvarsmakten

🟠 I Älvsjö i södra Stockholm har Sveriges största sjukhus byggts på kort tid. Sjukvården i Stockholm förbereder nu för att snabbt kunna skicka patienter till fältsjukhuset i ett läge där de ordinarie sjukhusen blivit överfulla. ”Älvsjö sjukhus står färdigt att tas i bruk när behov uppstår”, skriver Region Stockholm i ett pressmeddelande den 15 april. Nya Tider har talat med en soldat i Försvarsmakten som var med och byggde sjukhuset.

Page 1 of 2 1 2

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.