Skip to Content

John Dübeck

John Dübeck

Artiklar av John Dübeck

Bedårande Barn – nytt album släppt den 25 augusti

MUSIKNu lanserar Jimmie Åkesson och Marcus Öhrn en CD med nya fräscha låtar för Sverige. Bedårande barn har sedan 2014 släppt ett tiotal singlar, men detta är deras första album, om man inte ska räkna in samlingsskivan ”Back To Life - A Tribute To Goodbye To Gravity” som 2016 samlade alla singlarna på ett ställe.

Bokmässan och Djurfarmen

DEBATTFörtryck mot oliktänkande slår alltid förr eller senare tillbaka på förtryckarna.

Det stora språnget

DEBATTDe svenska skolreformerna är lika verklighetsförankrade som Mao Tse Tungs målsättningar för stålproduktionen för det agrara Kina. Det skriver veckans debattör, gymnasieläraren John Dübeck, som beskriver hur lärare och elever kommer i kläm när skolan blir föremål för social ingenjörskonst.

Gymnasieläraren John Dübeck: Den fördummande källkritiken

DEBATTI skolans värld blockeras ofta alternativa nyhetskanaler och lärare uppmanas att dölja deras existens för sina elever. Ungdomar ska lära sig att allsidigt väga argument, men bara från källor som är godkända av skolan. Är det en bra förberedelse för verkligheten utanför skolan? Gymnasieläraren John M. Dübeck beskriver här varför elever måste ta del av alternativa nyhetsförmedlare för att ha koll på sin omvärld.