Julia Caesar

Artiklar av Julia Caesar

Jul, jul, signade jul

Jul, jul, signade jul

🟠 KRÖNIKA: Julia Caesar Minsta barn vet att julen är något särskilt. Det räcker att någon vuxen säger ordet ”jul” så svindlar det både i magen och huvudet. Någonting stort och alldeles särskilt ska hända, men vad? Det kan ett litet barn inte föreställa sig, men det märks att allting är ovanligt, och det går liksom en hiss upp och ner i bröstkorgen hela tiden. Man kan knappt andas, för spänningen är olidlig. Så skriver veckans krönikör, journalisten Julia Caesar, som här beskriver en av sina barndoms jular, som tyvärr inte blev så lyckad som familjen hade önskat.

Barn kan vaccineras utan föräldrarnas samtycke

🟠 Nu i augusti inleddes ”covidvaccinationer” på ungdomar från 16 år i Sverige. Regionerna har snabbt nappat på Folkhälsomyndighetens beslut den 14 juli att åldersgruppen 16-17-åringar ska vaccineras – inte för sin egen skull utan främst för att skydda andra grupper. Ett beslut som kan ifrågasättas av etiska skäl. Barn och tonåringar löper extremt liten risk att insjukna eller bli svårt sjuka i Covid-19. Det menar den tidigare DN-journalisten Julia Caesar.

Läckt avtal avslöjar: Länder som köper Pfizers vaccin åtar sig att bryta mot lagen

🟠 Läckta uppgifter ur konfidentiella avtal som vaccintillverkaren Pfizer har slutit med ett stort antal köparländer avslöjar rena slavkontrakt som åsidosätter respektive lands lagstiftning. Köparna åtar sig att bryta mot sitt eget lands lagar om de står i vägen för massvaccinationerna. Köparna förbinder sig också att stå för alla kostnader och allt ansvar för de experimentella vaccinationerna, även om de inte fullföljs. Köparna avsäger sig rätten att bryta avtalet.

Jussi Björling-museet stänger – ett omistligt svenskt kulturarv riskerar att raderas

Jussi Björling-museet stänger – ett omistligt svenskt kulturarv riskerar att raderas

🟠 I ett upprop med mer än ettusen underskrifter protesterar både svenskar och den internationella musikvärlden mot stängningen av Jussi Björling-museet i Borlänge. Det generösa mottagandet av migranter från framför allt Somalia har drivit kommunens ekonomi i botten, och nu anser man sig inte ha råd att bevara det lilla museet över stadens store son. Ett omistligt svenskt kulturarv riskerar att raderas.

Tio års arbete i alternativmedia: En ringmur av tystnad

Tio års arbete i alternativmedia: En ringmur av tystnad

🟠 För tio år sedan bytte jag sida. I 25 år arbetade jag som journalist i dagspress, därav 22 år på Dagens Nyheter. Efter pensioneringen började jag skriva i alter­nativmedia. Halva min vänkrets sade upp kontakten. Fortfarande har många inte kunnat förlåta mig för sidbytet. Jag omges av en ringmur av tystnad.

Page 1 of 2 1 2

NYHETSDYGNET

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.