Ola Persson

Artiklar av Ola Persson

Demokratiminister Amanda Linds vän attackerade grundlagsskyddat torgmöte

Demokratiminister Amanda Linds vän attackerade grundlagsskyddat torgmöte

🟠 Den 9 maj 2019 höll Alternativ för Sverige torgmöte i Sundsvall. Mitt under pågående möte attackerade två personer partiets valbord. Surströmming hälldes över partiets valsedlar och produkter för tusentals kronor förstördes. Lyckligt­vis var utredningsläget optimalt: händelsen fångades på partiets livesändning, och polis på plats grep de två personerna. När Nya Tider gräver i ärendet, får vi till slut reda på att utredningen lagts ned och brottet preskriberats. Detta trots att polisen ansåg att det var ”solklart” att händelsen var ett demokratibrott med särskilt straffvärde. Nya Tider kan även avslöja att en av attentatspersonerna är vän med demokratiminister Amanda Lind (MP). Nu meddelar Alternativ för Sverige att de lämnar in stämningsansökan mot vänsterextremisterna – och kal­lar flera poliser som vittnen till rätten.

Sveriges hemliga påverkansoperationer – med biståndspengar

Sveriges hemliga påverkansoperationer – med biståndspengar

🟠 Liberala svenska opinionsbildare har i flera år varnat för ryska hemliga påverkansoperationer mot Sverige. En av dessa är Liberalernas biståndsorganisation SILC, vars generalsekreterare Martin Ängeby skrivit rapporter där han hävdar att Kreml bedriver påverkansoperationer och finansierar likasinnade rörelser i Sverige. Men när Nya Tider vill granska organisationens egen verksamhet i andra länder möts vi av motstånd från både svenska staten och från Ängeby själv. När Nya Tider ringer upp Martin Ängeby för att fråga om hans hemliga påverkansoperationer i andra länder, som finansieras av den svenska regeringen, avbryter han samtalet.

Åkesson: Vi övergav Swexit för att andra partier ville det

Åkesson: Vi övergav Swexit för att andra partier ville det

🟠 I en intervju berättar Jimmie Åkesson att partiets helomvändning i EU-frågan var ett sätt att gå andra partier till mötes, underförstått Moderaterna, som krävde att SD skulle överge en av sina tidigare profilfrågor för att ett samarbete skulle kunna bli aktuellt. ”Det finns ingen som helst möjlighet att inom överskådlig tid få något stöd för en sådan fråga i Sveriges riksdag. Tvärtom, andra partier säger att det här är ett stort hinder för att kunna samarbeta och samtala med oss”, förklarar Åkesson, som även säger att det är mycket mer framgångsrikt att hans EU-parlamentariker lägger förslag i Bryssel ”än att stå i ett hörn och skrika Swexit”.

Page 1 of 4 1 2 4

NYHETSDYGNET

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.