Johan Pehrson: “Sverige skulle inte ha klarat sig utan invandring”

Sverige skulle inte klara sig utan invandring. Tusentals nya vindkraftverk ska byggas. Nya kärnkraftsreaktorer ska byggas och gärna få namn efter nuvarande klimatminister Romina Pourmokhtari. Sveriges nationella valuta ska avskaffas och vi ska istället ansluta oss till euron. Dessutom måste Ukraina bli EU-medlem "snarast möjligt". Det var några av budskapen när Johan Pehrson, partiledare för riksdagens krisparti Liberalerna, talade i Almedalen. När han beskrev ordningsstörningar i svensk skola fick en svensk elev med namnet Erik utgöra exempel medan en invandrartjej med namnet Fatima framställdes som lugn och skötsam. Dessutom menade han att "många har för länge blundat för det som lett Sverige hit", när han talade om gängkriminaliteten, utan att nämna sin egen skuld.

Riksdagens minsta parti, Liberalerna, säkrade i höstas en ny mandatperiod i riksdagen med hjälp av borgerliga stödröster. Sedan dess har man fallit tillbaka i opinionen och är nu återigen nere på omkring 3,5 procent. Partiledaren Johan Pehrson berörde inte partiets kris och usla opinionsläge när han höll sitt tal under Almedalsveckans sista dag, lördag den 1 juli, för omkring 400 åhörare.

Han inledde med att berätta att han började gråta när han besökte Farsta torg efter masskjutningen häromveckan då två personer dog och flera skadades. Pehrson berättade att “många” blundat för problemen. Dock förblev det oklart om han även räknade in sig själv och sitt parti i den gruppen.

“Uppgivna människor på torget kom fram och krävde svar på vad vi tänker göra åt det galna mördandet. De var upprörda, det förstår jag. Många har för länge blundat för det som lett Sverige hit”, sade Pehrson.

Han hade dock inga nya förslag att komma med som inte redan hörts ett oräkneligt antal gånger i debatten, utan upprepade det som alla partier gör: både straffrättsliga och sociala åtgärder, något han beskrev som en “stålhandske” respektive “lovikkavante”.

– Detta ihop kan få Sverige på trygga fötter igen. Men det kommer att ta tid och det kommer att krävas uthållighet.

Pehrson nämnde inte den mångkulturella aspekten i gängvåldet och tycktes inte anse att det var relevant. Istället talade han bara allmänt om “förövare” och “gatusoldater”. Trots att Pehrson blundar för att stora delar av kriminaliteten är importerad skröt han om att Liberalerna är det parti som allra tydligast vågar adressera obekväma sanningar.

– Modern liberalism kan aldrig blunda för de svåraste samhällsproblemen eller de mest obehagliga sanningarna. Och det är sällan liberalism att agera dörrmatta åt politiska krafter som likt katten ständigt går runt het gröt. Liberaler måste flytta på de stenar som skapar och göder stora samhällsproblem.

Senare i talet valde han dock att ta upp den så kallade integrationen, och framhävde då mångkulturen som en ofattbar rikedom för Sverige.

– Sanningen är att Sverige inte skulle inte ha klarat sig utan invandring av människor som också blivit en del av vårt land. Människor som lärt sig svenska, kommit i jobb och tillsammans byggt Sverige starkare, utbrast Pehrson.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Almedalen: Johan Pehrson tar upp striden om medelklassen

Almedalen: Johan Pehrson tar upp striden om medelklassen

🟠 VAL 2022: Godkänt, men inte mer, blir betyget för Liberalernas partiledare Johan Pehrsons debut som talare i Almedalen, han är roligare i mindre sammanhang. Liberalerna hoppar på samma tåg som KD och värnar medelklassen, men lite försiktigare. Pehrson inser problemen, men gör resten av partiet det? Lösningarna han presenterar är bra, men inte tillräckliga.

Läs även:

Hur ser det ut i andra länder med amerikansk trupp?

Hur ser det ut i andra länder med amerikansk trupp?

🟠 INRIKES Sveriges långtgående försvarssamarbetsavtal, DCA, med Förenta staterna är något utöver Natomedlemskapet. Många Natoländer har inget sådant. I flera länder, där amerikansk trupp varit stationerad och verkat under längre tid, finns en stark opposition bland lokalbefolkningen, inte minst på grund av den brottslighet som de amerikanska soldaterna gör sig skyldiga till.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

För den som vågar är allt möjligt

🟠 RECENSION Visst har vi haft några försiktiga upprorsmän från viktiga positioner inom gammelmedia, journalister som bit för bit har vågat ifrågasätta de påbjudna narrativen. De får ofta lämna sina jobb och skriver nu i stället egna bloggar och böcker. En del kommer i skarpa debatter med sina gamla politiskt korrekta kollegor. Men knappast någon som har arbetat på till exempel SVT och SR har kommit så totalt på tvären med sina gamla kollegor som Joakim Lamotte. I hans bok Där stormen är får vi följa hans resa från gammelmedia till fri, sanningssökande journalist.

En av våra största poeter jubilerade

🟠 KULTUR Trots att 200-årsminnet av en våra mesta lästa och uppskattade poeter, Erik Johan Stagnelius, inföll förra året, har det rönt begränsad uppmärksamhet. Det är synd, då det är en av det svenska språkets skickligaste och mest omedelbart tillgängliga diktare. Den som tränger djupare i hans liv och verk ställs dock inför en rad mysterier och problem – ja, i vissa avseenden är han också den svenska lyrikens gåtfullaste och mest gäckande gestalt.

Hur konsten att förutsäga solförmörkelser blev en exakt vetenskap

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ingen vaken person har kunnat missa att USA nyligen hade en spektakulär solförmörkelse, något som har fått stor medial uppmärksamhet innan, under och efter. Tidsschemat för den totala förmörkelsen den 8 april 2024 var beräknad till sekunden, detta tusentals år efter att skrämda människor först började försöka förutse dessa kosmiska händelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Bergens och gruvornas fru

🟠 HISTORIA I svenska berg och gruvor fanns, enligt folktron, ett nyckfullt väsen som var känt som gruvrået eller bergfrun. Detta väsen var vanligen kvinnligt. Hon kunde vara hjälpsam mot gruvarbetarna, men det hände även att hon ställde till med besvär genom att begära att de skulle låta bli att bryta malm i någon gruva. Ibland kunde hon gå så långt som att ta deras liv.

Fallet Kaspar Hauser

🟠 HISTORIA Kaspar Hauser har varit en gåta sedan han plötsligt dök upp på Nürnbergs gator med två mystiska brev i handen den 26 maj 1828. Ingen vet vilka hans föräldrar var. Man vet inte heller vem det var som höll honom inspärrad under hans första sexton år i livet. Han knivhöggs under mystiska omständigheter 14 december 1833 och avled tre dagar senare.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Klicka här för att utforska vad ett casino utan svensk licens kan erbjuda!
Klicka här för att läsa om Betalrevolution

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.