Skip to Content

Tobias Svensson

Tobias Svensson

Artiklar av Tobias Svensson

Plastpåseskatten ett ekonomiskt fiasko

INRIKESPlastpåseskatten har redan från början kritiserats för att inte leda till de avsedda miljöförbättringarna. Enligt regeringens planer skulle den i alla fall ge över två miljarder i skatteintäkter per år. Nu visar det sig dock att även denna förhoppning kommit på skam, då endast en tiondel av den beräknade summan kommit in. Detta avslöjar högerdebattören Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg.

Hånade Trump fallna soldater?

UTRIKESDen 3 september publicerade det amerikanska månadsmagasinet The Atlantic en artikel som anklagade Donald Trump för att ha fällt nedsättande kommentarer om stupade soldater. Historien plockades omgående upp av liberala amerikanska medier och återgavs av samtliga svenska systemmedier som ett faktum. Ingen inspelning har dock presenterats av de påstådda kommentarerna, och många motsäger berättelsen.

Donald Trump vill rensa ut ”kritisk rasteori”

USADen amerikanske presidenten har nu utfärdat direktiv för att rensa myndigheter från inslag av pseudo­vetenskapen ”kritisk rasteori”, som han menar är anti-amerikansk och skapar splittring. Myndigheterna ska ta reda på om de låter sina anställda genomgå sådana kurser och använda de lagliga medel som finns för att styra skattepengar i annan riktning.

Sverigedemokraterna vill terrorklassa AFA

INRIKESSom enda svenska europaparlamentariker har Charlie Weimers (SD) medförfattat ett förslag till resolution om att föra upp den vänsterextrema våldsorganisationen Antifascistisk aktion (AFA/Antifa) på EU:s lista över terroristorganisationer.

Göteborg skall kartlägga ”den radikalnationalistiska miljön”

INRIKESSocialdemokraterna i Göteborg, med oppositionsrådet Viktoria Tryggvadottir Rolka (S) i spetsen, vill att kommunen tar fram en ”aktuell lägesanalys” av det man kallar ”den radikalnationalistiska miljön”. Övriga partier stödde förslaget, utom Sverigedemokraterna och det lokala Demokraterna, som menar att en sådan studie borde omfatta även islamistiska och vänsterextrema grupper.

Ännu en etno-aktivist ljög om sin ”svarta” bakgrund

USABild vänster: Jessica Krug beskrev sig som en svart kvinna från Bronx, med rötter i Karibien, men har nu visat sig vara en judisk kvinna från Kansas City. Den påstådda identiteten var viktig för hennes karriär som ”svart aktivist”, och hon undervisade i ämnen kopplade till Afrika och afrikanska rötter. Krug har jämförts med Rachel Dolezal, en vit kvinna som också gjort karriär som svart på universitet och i politiska grupper, fram till att hennes riktiga etnicitet avslöjades år 2015. Foto: Privat. Bild höger: Rachel Dolezal gjorde karriär som etnoaktivist tills hennes föräldrar år 2015 avslöjade att hon i själva verket är vit. Foto: Wikipedia/ Aaron Robert Kathmanr.

Berättelser om Sveriges förfall och absurditeter

BOKRECENSIONKaterina Janouch gjorde sig först ett namn som sexolog, men är sedan några år en välkänd systemkritiker. Det är som sådan hon i boken Flykten från folkhemmet, en tredje del i hennes serie om det samtida Sverige, gör nedslag i ett land som frenetiskt raserar sin egen välfärd och vill byta ut den befolkning som skapat ett en gång framgångsrikt land.

Pinsamt medialt försök att avleda uppmärksamheten

KRÖNIKAUnder en vecka som bjöd på både muslimska upplopp och ett synnerligen grovt övergrepp på en kyrkogård, fastnade medier och politiker för en rapport från Försvarshögskolan. Dess innehåll var varken nytt eller särskilt uppseendeväckande, men blev uppenbarligen det halmstrå som etablissemanget behövde när det mångkulturella experimentets avigsidor blev särskilt tydliga.

Somalier i Norge satte eld på kyrkor som hämnd för koranbränning

NORGEDen 19 augusti ställdes en somalisk man inför Nord-Gudbrandsdals tingsrätt för att ha tänt eld på två kyrkor tidigare i år. Som motiv angavs ilska över en händelse förra året där en koran brändes. Kyrkan i Dombås fick skador motsvarande 20 miljoner norska kronor.

Politisk kamp för att stoppa miljon-bidrag till islamistiska Ibn Rushd

GÖTEBORGI år ska det islamistiska förbundet Ibn Rushd få 1,8 miljoner kronor av Göteborgs kommun, något som Sverigedemokraterna och det lokala partiet Demokraterna vill sätta stopp för. Till Nya Tider säger Jörgen Fogelklou, SD:s gruppledare i kommunfullmäktige, att han inte förväntar sig något stöd från andra partier, eftersom ”man är så oerhört rädd och flat i Göteborg för att ta ställning mot islamism”. Demokraterna har å sin sida lagt ett eget yrkande, enbart för att övriga partier har en tendens att rösta ned förslag om de kommer från just SD.

Svenska kyrkan stoppar AfS från att kandidera

SVENSKA KYRKANAlternativ för Sverige (AfS) har ansökt om att bilda nomineringsgrupp till kyrkovalet, men kyrkostyrelsen har nu blockerat registreringen. Tjänstemännen på valkansliet och rättschefen rekommenderar bifall på ansökan, men kyrkostyrelsen menar att partinamnet är alltför likt ”Borgerligt alternativ”, vilket skulle leda till förväxling. Partiledare Gustav Kasselstrand avfärdar den förklaringen, och hävdar att beslutet är politiskt motiverat.

Amin och Ali torterade två tonårspojkar i tio timmar på kyrkogård

INRIKESI tio timmar torterades två tonårspojkar av två för dem okända gärningsmän. Enligt de uppgifter som hittills framkommit ska de båda brottsoffren ha rånats, misshandlats, knivhuggits och våldtagits. Till Nya Tider säger målets åklagare att fallet sticker ut genom mängden allvarliga gärningar som har utförts, och att ett kommande straff lär bli flera års fängelse för åtminstone den äldre av gärningsmännen.

60-årig muslimsk kvinna anhållen efter kravallerna i Malmö

MALMÖDen 60-åriga kvinna som sågs hetsa en folkmassa efter koranbränningen den 28 augusti i Malmö har anhållits, misstänkt för anstiftan till våldsamt upplopp. Under våldsamheterna startades ett stort antal bränder och polis utsattes för stenkastning.

Ännu en mördare fritagen från ungdomshem

INRIKESBara en månad efter att den dömde mördaren Abdirizak Abdimalek Osman fritogs under en permission från ett ungdomshem, fritogs två unga män från ungdomshemmet Råbyhemmet utanför Lund. Den ene är dömd för ett mord 2018, den andra för två mordförsök samma år. Fritagningen underlättades av att hemmet ifråga saknar ett yttre staket, och sannolikt har de båda rymlingarna kunnat organisera fritagningen genom att de haft tillgång till mobiltelefon och internet.

Vänstertidning förlorar presstöd efter anmälan från medborgarjournalister

Veckotidningen Liberación har genom åren mottagit åtskilliga miljoner i driftstöd, trots att den är helt spanskspråkig och materialet till absolut största delen är kopierat från utländska spanskspråkiga medier. I början av året förlorade de detta stöd, efter att medborgarjournalister uppmärksammat Presstödsnämnden på missförhållandet.

Asylboendet där en 12-årig flicka våldtogs – öppna dörrar, droger och besök av unga flickor

INRIKESEn 12-årig flicka har anmält att hon den 6 augusti lurades till ett asylboende, där hon våldtogs av en 19-årig man. För nättidningen Exakt24 berättar de boende om drogförsäljning, besök av unga svenska flickor och en kommun som inte gör någonting.

Polisen stoppar Rasmus Paludans koran­bränning och ger honom inreseförbud

UTRIKESDen 28 augusti skulle den danske politikern Rasmus Paludan genomföra en islamkritisk demonstration i Rosengård i Malmö. Manifestationen, där man planerade att bränna en koran, fick inte tillstånd av polisen, med hänvisning till att man inte kunde garantera säkerheten. När Paludan trots det reste till Sverige över Öresundsbron, stoppades han och fick inreseförbud i två år. Hans anhängare lyckades ändå ta sig till Rosengård och elda upp en koran.

Färre än någonsin utvisas

INRIKESKriminalvårdens nationella transportenhet har kapacitet att utvisa runt 5 000 personer per år, men från april till juni i år har färre än 400 utvisats. Organisationens fasta kostnader består dock, samtidigt som priset för charterflyg har ökat. Nedgången i antal utvisningar hittills i år förklaras med coronarelaterade restriktioner, men Sverige har i åratal misslyckats att utvisa alla de som enligt lagen ska lämna landet.

Begick övergrepp mot barn och våldtäkt mot handikappad kvinna på gruppboende – får sänkt straff i hovrätten

BROTT OCH STRAFFDen 27 augusti dömdes den 57-årige Hernando Yomayuza Paruna i Hovrätten för Västra Sverige till fyra års fängelse för övergrepp mot två barn och våldtäkt mot en kvinna som bodde på det gruppboende där han arbetade. Kvinnan hade vid flera tillfällen berättat om våldtäkten, utan att någon anmälan gjordes, och händelsen kom till polisens kännedom först efter att gärningsmannen anmält sig själv.

SD Göteborg vill stoppa miljonbidrag till islamistiska Ibn Rushd

INRIKESI år skall det islamistiska förbundet Ibn Rushd få 1,8 miljoner av Göteborgs kommun, något som Sverigedemokraterna vill sätta stopp för. Till Nya Tider säger Jörgen Fogelklou, SD:s gruppledare i kommunfullmäktige, att han inte förväntar sig något stöd, eftersom ”man är så oerhört rädd och flat i Göteborg för att ta ställning mot islamism”.