Skip to Content

Tobias Svensson

Tobias Svensson

Artiklar av Tobias Svensson

Polens president ger vallöfte att försvara barn från hbtq-rörelsen

UTRIKESPolens president Andrzej Duda utlovar ett antal familjevänliga reformer om han vinner en andra mandatperiod i presidentvalet den 28 juni. I programmet finns löftet att ”försvara barn från hbtq-ideologin”.

Blufföretag fick WHO och regeringar att stoppa försök med coronamedicin

UTRIKESVärldshälsoorganisationen (WHO) och flera regeringar har avbrutit sina försök att behandla Covid-19 med medicinen hydroxiklorokin (HCQ) på grund av information från ett litet amerikanskt företag. Företagets studier publicerades i några av världens mest prestigefyllda medicinska tidskrifter, men allt visade sig vara en bluff. Tidskrifterna får nu be om ursäkt för pinsamheten, men värre är att skandalen kan ha bidragit till tusentals onödiga dödsfall.

Nu lovar Londons borgmästare att statyer ska plockas ned

UTRIKESI USA har det sedan en tid tillbaka varit populärt att vandalisera eller kräva nedmontering av statyer som anses ha en rasistisk bakgrund. Senast ut med detta krav är Londons muslimske borgmästare Sadiq Khan.

Förlust av smak och lukt består längre än tidigare trott

Liberal ledarskribent omplaceras efter ”kontroversiell” tweet om invandring

INRIKESSydsvenskans ledarskribent Mats Skogkär kommer att omplaceras till en icke-skrivande tjänst efter att ha kommenterat upploppen i USA på ett sätt som tidningen inte kan acceptera. Själv uppger han att han kommer att vägra en sådan omplacering.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Farage varnad av polis efter att ha filmat plats för stort migrantinflöde

STORBRITANNIENKlockan 22.00 den 4 maj knackade den brittiska polisen på dörren till politikern, numera ledare för Brexitpartiet, Nigel Farages dörr. Skälet var att han samma morgon hade begett sig till Dover vid kusten, där minst 1 000 migranter anlänt hittills i år, för att se och berätta om detta inflöde.

Haveri och ilska när nyanlända får förtur i Göteborgs skolor

INRIKESNär föräldrar söker plats vid någon av Göteborgs grundskolor sker urvalet enligt ett antal prioriteringsregler. Förtur kan man få beroende på bland annat avstånd till hemmet eller om man har syskon på skolan man sökt, men är man ”nyanländ” så trumfar det allt. I praktiken leder detta till att svenska barn kan få resa långt till en annan stadsdel, då barn som räknas som nyanlända tagit en plats i deras stadsdel. För Nya Tider berättar Jörgen Fogelklou (SD) om hur han redan 2015 varnade föräldrar för att det kunde bli på detta sätt.

”Avmaskerat” ska granska den våldsbejakande vänstern

INRIKESDen 1 maj lanserades nätsidan Avmaskerat.com, som enligt sin egen presentation är ”ett medborgarjournalistiskt projekt som har för avsikt att granska den antifascistiska miljön i Sverige”. I nuläget består medarbetarna av en mindre grupp, enligt dem själva med varierande politisk bakgrund.

Glorifierar kriminellt leverne – blev själv förnedringsrånad

INRIKESEn mängd bilder där rapartisten ”Einár” fotograferades i förnedrande situationer spreds i början av maj på olika sociala nätverk på internet. Polisen har inlett en utredning om misstänkt människorov och grovt rån, men är i övrigt förtegen om fallet. Många kommentarer på nätet fokuserar på vad de ser som det ironiska i att en ung svensk man som glorifierar kriminellt leverne själv verkar ha blivit offer för riktiga kriminella.

Miljöpartiet sviker sina väljare i ännu en hjärtefråga

INRIKESDen 29 april röstade riksdagen ned en motion om att ge amnesti för de huvudsakligen afghanska män som ofta kal­las ”ensamkommande”. Motionen fick endast stöd av Vänsterpartiet, och alltså inte av Miljöpartiet, trots att den skrivits av tre miljöpartister. Till Nya Tider säger Jonas Eriksson (MP), en av undertecknarna, att inte heller han räknade med att få bifall från sitt parti, utan att motionen endast ska ses som ett debattinlägg.

Vägtjuvar kostade skattebetalarna minst 7,5 miljoner – Sex tjuvar från Rumänien belyser kostnaderna för utländska kriminella

INRIKESVad kostar det egentligen med rättsväsende, kriminalvård, polisutredningar och andra samhälls­insatser? Varje år döms runt 3 000 utländska medborgare till fängelse i Sverige, till stora kostnader för de svenska skattebetalarna. Nya Tider har tittat på ett sådant fall, där sex män från Rumänien nyligen dömdes för grov stöld, efter att de under färd tagit sig in i en lastbil från Elgiganten och försökt stjäla elektronik. Stöldgodsets värde uppgick till ungefär 70 000 kronor, men för det svenska samhället slutar notan på flera miljoner.

Hinduer och sikher kritiserar BBC för att gynna islam

UTRIKESRepresentanter för hinduer och sikher i Storbritannien anklagar det statliga medieföretaget BBC för att gynna den muslimska gruppen genom att göra ett oproportionerligt stort antal program om islam, på bekostnad av andra asiatiska religioner.

Migrationsverket släpper ut 200 personer för att minska smittspridningsrisk på förvar

INRIKESUnder mars och april har Migrationsverket släppt ut över 200 personer som suttit i förvar, trots att där hålls personer som man befarar annars kommer att begå brott, avvika eller på andra sätt försvåra utvisning. I mars ledde upptäckten av en coronasmittad man till upplopp på förvaret i Märsta.

Nationalistiska Vlaams Belang startar matutdelning till behövande

BELGIENSedan den 24 april delar det flamländsk-nationalistiska partiet Vlaams Belang (VB) varje fredag ut matpaket till behövande i Flanderns största stad Antwerpen. För en symbolisk summa på 2 euro kan den som behöver hämta ett paket med kyckling eller revbensspjäll, med potatis och äpplemos, vid partiets kansli.

Migranter betalar nu för att smugglas ut ur Europa

UTRIKESI spåren av coronapandemin verkar vissa migrantsmugglare nu ha startat verksamhet i den motsatta riktningen. Sedan Marocko stängt sina gränser har marockaner betalat stora summor för att smugglas tillbaka från Spanien till sitt hemland, ett fenomen som setts även i grannlandet Algeriet.

Ohörsamhet en faktor bakom smittspridning i etniska enklaver

UTRIKESI flera europeiska länder är spridningen av coronaviruset särskilt intensiv i förorter som domineras av utomeuropeiska invand­rare. Förklaringar har ofta handlat om social utsatthet och trångboddhet, men sannolikt spelar också kulturella faktorer in, liksom en likgiltighet inför det omgivande samhället och trots mot dess myndigheter. På vissa platser har rena upplopp förekommit i sådana områden och på asylförläggningar.

Turkiet skickar coronasmittade migranter mot grekiska öar

UTRIKESEnligt den grekiska dagstidningen Kathimerini, som hänvisar till anonyma källor, skickar Turkiet medvetet coronasmittade migranter till Grekland och resten av EU. Grekiska myndigheter uppger också att många migranter i Turkiet har förts från läger i inlandet till kusten, för att därifrån kunna ta sig till de grekiska öarna.

Ibrahim döms för mordförsöket på Emelie vid busshållsplats

BROTT OCH STRAFFI november 2019 överfölls 26-åriga Emilie vid en busshållplats i Malmö, av den för henne okände Ibrahim. Gärningsmannen utdelade flera kraftiga slag med en trästolpe och en flaska mot hennes huvud, och om han inte blivit avbruten av en bilist skulle Emilie med all sannolikhet ha slagits till döds. Emilie hölls nedsövd i en vecka efter överfallet, genomgick en omfattande operation och riskerar att aldrig bli helt återställd. Ibrahim dömdes i Malmö tingsrätt den 13 mars till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

EU-domstolen fäller länderna som inte accepterade migrantkvoter

UTRIKESDen 2 april fastslog Europeiska unionens domstol att Polen, Ungern och Tjeckien hade underlåtit att uppfylla sina skyldigheter, då de under migrantanstormningen 2015 vägrade ta in den kvot av migranter som unionen tilldelat dem. Ländernas regeringar menar dock att utslaget är föga betydelsefullt, och står fast vid att de gjorde rätt i att sätta sina egna medborgares säkerhet främst.