Skip to Content

Tobias Svensson

Tobias Svensson

Artiklar av Tobias Svensson

Löften om stramare migrationspolitik från Moderaterna

Den 11-12 maj höll Moderaterna ”Sverigemötet 2018” i Göteborg, med 2 400 deltagare från hela landet. I fokus hamnade inte oväntat migrationsfrågan, och precis som Socialdemokraterna på senare tid försökt göra, passade partiledare Ulf Kristersson på att markera en önskan om en stramare migrationspolitik.

Amerikanska pojkscouter blir könsneutrala

Den anrika amerikanska ”Boy Scouts” har beslutat att stryka ordet ”boy” ur sitt namn och alltså öppna upp för även flickor. Detta sedan man för ett par år sedan öppnat upp för homosexuella medlemmar, därefter homosexuella ledare och förra året även transsexuella som känner sig som pojkar.

”FN-förbundet” lyfts fram även i år – Har inget med det riktiga FN att göra

Varje år släpper en förening som kallar sig ”FN-förbundet” en rapport om hur Sverige brister i sina åtaganden kring mänskliga rättigheter och varje år skriver Svenska Dagbladets Gunilla von Hall en indignerad text om den allvarliga situationen. Organisationen har dock mycket lite med Förenta Nationerna att göra. I år är rapportens fokus ett förbud av vissa organisationer som uppfattas som ”rasistiska”.

Innebär Centerpartiets svek slutligen Alliansens död?

INRIKESRegeringens förslag om amnesti för afghanska män har fått ”förödande” kritik av en rad remissinstanser, men efter smärre ändringar valde man ändå att gå vidare med det. Nu får förslaget stöd av Centern och har därmed majoritet i riksdagen. Själva syftet uppges vara att erbjuda ytterligare en väg för permanent uppehållstillstånd.

Socialdemokraterna: 14 000 invandrare per år är ”rimligt” – Helomvändning i migrationspolitiken inför valet

INRIKESÅr 2015 sökte 163 000 personer asyl i Sverige, det högsta antalet någonsin. Då viftade statsministern bort alla tankar på begränsningar med orden ”mitt Europa bygger inga murar”. Med fyra månader kvar till valet lanserar nu Socialdemokraterna ett migrationspolitiskt program där 14 000-15 000 invandrare per år anses rimligt, vilket Sverige senast hade år 1999.

En analys av de självgoda aktörerna

RECENSIONI boken Egohumanisterna – de nya totalitärerna vill den danske författaren Kristian Tørning definiera den grupp personer som han menar dominerar och har förstört det offentliga samtalet. Det är en intressant genomgång av dessa människors särdrag och agerande, där en hel del är välbekant, men som här sätts i ett mer teoretiskt sammanhang.

Miljarder till ”utsatta” skolor

INRIKESUtbildningsminister Gustav Fridolin (MP) aviserade i början av april en särskild satsning på grundskolor som anses vara utsatta, enligt kriterier som framtagits av Statistiska centralbyrån. Bland dessa variabler ska finnas antal syskon, invandring och vårdnadshavarnas utbildningsnivå. Redan i dag får dock invandrartäta avsevärt högre resurser än andra skolor, men utan synbara resultat.

Kina använder sociala medier för att ranka medborgarna

UTRIKESKina kontrollerar redan tillgången till många sociala medier, som de lokala motsvarigheterna till Google, Facebook, YouTube och Twitter. De versioner vi i väst använder är helt blockade i Kina. Vid år 2020 är detta system tänkt att ha skapat ett så kallat ”Social Credit System”, där användare erhåller poäng som kan användas av banker, framtida arbetsgivare eller rentav partners. Kritiker menar att makthavarna vill betygsätta hur lojala medborgarna är.

Chockerande prognoser för muslimsk befolkningsandel i Europa

INRIKESDen muslimska andelen av Europas befolkning ökar för varje år, inte minst som ett resultat av omfattande invandring till kontinenten från muslimska länder. Den amerikanska tankesmedjan Pew Research Center har gjort prognoser för hur stor andelen kommer att vara år 2050, utifrån tre olika invandringsscenarier. Även om all invandring skulle upphöra i morgon, kommer andelen dock att öka.

George Soros försök att manipulera länder får mothugg

UTRIKESDen ungersk-amerikanske valutaspekulanten och miljardären George Soros och hans stiftelse Open Society Foundations anklagas i flera länder för att vilja störa den demokratiska processen, stödja subversiva grupper och finansiera organisationer som hjälper till att smuggla migranter över Medelhavet. I hans födelseland Ungern har regeringspartiet haft valaffischer där man lovar att stoppa Soros från att underminera nationalstaten. När han nu stödjer en kampanj för att upphäva Storbritanniens utträde ur EU, sällar den förre UKIP-ledaren Nigel Farage sig till kritikerna.

Nämndeman för C vill införa sharia

INRIKESPå den egna bloggen uppmärksammar den borgerliga debattören Rebecca Weidmo Uvell att islamisten Ebtisam Aldebe representerar Centerpartiet i Solna, både i Socialnämnden och Solna tingsrätt.

Afghanerna och kvinnorna som vill ha dem

INRIKESOmkring de tiotusentals asylsökande i kategorin ”ensamkommande flyktingbarn” har ett nätverk av frivilliga växt fram, nästan uteslutande bestående av kvinnor, som med skiftande argument kräver amnesti för hela gruppen. Nu är deras fokus åldersbestämningar och de utövar dagligen påtryckningar mot inte minst regeringen. En granskning av aktivisterna visar en speciell jargong och ibland ett gränslöst beteende, där de rentav låter de asylsökande flytta in i det egna hemmet.

Biskop stöder krav på muslimska böneutrop

ISLAMISERINGStiftelsen Växjös muslimer har nyligen lämnat in en ansökan till polisen om att moskén i den mångkulturella stadsdelen Araby ska få ha böneutrop. Kravet fick omedelbart stöd av Fredrik Modéus, biskop i Växjö stift, som tidigare gjort sig känd för asyl- och islamvänliga utspel.

Finska valet: Sauli Niinistö omvald som president

UTRIKESMed 62,7 procent av rösterna blev formellt oberoende Sauli Niinistö återvald som Finlands president redan i första valomgången, före Gröna förbundets Pekka Haavisto, 12,4 procent, och Sannfinländarnas Laura Huhtasaari, 6,9 procent.

Vänstern jublar över Ingvar Kamprads död

INRIKESNär IKEA:s grundare Ingvar Kamp­rad avled den 27 januari hann nyheten inte ligga ute många minuter innan ett antal huvudsakligen vänsterorienterade personer ville uttrycka sin glädje och sitt förakt. Fokus låg på Kamprads engagemang i nationella rörelser fram till 1950-talet och att han kunde beskrivas som en ”kapitalist”.

Illegala invandrare får barnbidrag

INRIKESI Malmö har personer som vägrar att lämna Sverige trots utvisningsbeslut haft möjlighet att hämta ut fullt försörjningsstöd för barn sedan länge, och nu följer Stockholm efter med samma förmåner.

Nato, kärnvapen och cyber-hot vid Folk och Försvar

INRIKESDen 14-16 januari höll Folk och Försvar sin årliga konferens i Sälen. I fokus stod bland annat cyberhotet mot Sverige, samt samarbetet med Nato. En splittring i regeringen, samt viss konflikt med riksdagen, noterades också i frågan om hotbilden mot Sverige. Roger Richtoff (SD), medlem av riksdagens försvarsutskott, konstaterar att nästan alla andra partier anammat SD:s linje om ett starkare försvar.

När ett förnamn avslöjar utvecklingen

UTRIKESDen demografiska utvecklingen i Västeuropas större städer kan ses med blotta ögat, men även namnen på dagens nyfödda säger någonting om situationen. Samtidigt försöker många medier att dölja detta faktum genom vilseledande tolkning av statistik.

Sveriges handgranat-situation sticker ut

INRIKESSöndagen den 7 januari dödades en man i 60-årsåldern efter att ha plockat upp en handgranat, som därefter detonerade. Sverige sticker ut bland jämförbara länder i förekomsten av handgranater, och det har tills nyligen inte räknats som smugglingsbrott att föra in dem i landet.

DO slår fast att slöjförbud inte är diskriminerande

INRIKESI ett beslut skriver nu Diskrimineringsombudsmannen (DO) att SAS regler, som inte tillåter religiösa symboler för personal med kundkontakt, inte är diskriminerande. Företagets klädkod har sedan tidigare stöd av EU-dom­stolens utlåtande i frågan.