En viktig och underhållande genomgång av ”PK-folket”

Etnologen och författaren Karl-Olov Arnstbergs två böcker om politiskt korrekta personer som dominerar svensk offentlighet redogör för dessa aktörers gärningar och utspel, samt inte minst varför de är förkastliga och hur de har kritiserats av andra röster. Det är en välbehövlig påminnelse om dessa personers påverkan genom åren, och texterna utgör en upplyftande, rolig och intressant läsning, menar Nya Tiders recensent Tobias Svensson. Köp boken här.

arl-Olov Arnstbergs PK-folket kan sägas fortsätta i samma anda som hans tidigare böcker PK-samhället och Godhetstyranniet, och avhandlar några av de personer från olika delar av etablissemanget som har styrt samhällsdebatten i den förljugna riktning som vi har vant oss vid sedan ett antal år. Eftersom genomgången blev mer omfattande än vad Arnstberg först föreställt sig, är den uppdelad i två volymer, en om männen och en om kvinnorna.

PK-folket är värde­grundstroende. De har frånsagt sig rätten att tänka själva och bilda egna uppfattningar i samhällsviktiga frågor.

De 25 män och 34 kvinnor som avhandlas kommer inte minst från den politiska och mediala världen, men här återfinns också andra personer som med hjälp av andra positioner gärna stämmer in i den politiskt korrekta kören, som ärkebiskop Antje Jackelén och kriminologen Jerzy Sarnecki. Vissa är sannolikt väl kända, eller snarare ökända, för den läsare som följer samhällsdebatten, medan andra lär vara nya bekantskaper av samma snitt.

Karl-Olov Arnstberg, författare och professor emeritus i etnologi, granskar de politiskt korrekta proffstyckarna. Foto: Nya Tider

 

Arnstberg skräder inte orden och döljer inte vad han känner inför de utvalda personerna. Hans egen sammanfattning av översikten lyder:
”Det är en rätt motbjudande samling av offentliga personer som presenteras. Det omdömet baseras inte på deras politiska preferenser utan på deras moraliska brister, obekymrade förhållningssätt till sanningen, okunnighet och, inte minst, den nöjda sadism med vilken de smädar sina politiska motståndare. PK-folket är värdegrundstroende. De har frånsagt sig rätten att tänka själva och bilda egna uppfattningar i samhällsviktiga frågor.”

Allteftersom man läser böckerna, där varje person har ett eget fristående kapitel, blir denna sammanfattande bild allt tydligare. I­bland ljuger dessa figurer medvetet, men ofta ser man en sorts kombination av okunnighet och obekymrat förhållningssätt till sanningen, där debattören i fråga väljer att inte ta del av information som motsäger den politiskt korrekta bild man vill förmedla. Arnstberg ger i varje kapitel flera exempel på vad personen har gjort och påstått, och sedan än fler exempel på när denne person har motbevisats och kritiserats.

I ett av bokens kanske mest intressanta kapitel, om historikern Dick Harrison, ges ett exempel där en egentligen kunnig person mot bättre vetande driver en politiskt korrekt linje. Arnstberg skriver inledningsvis att Harrison är ”såväl bred och djup i sina kunskaper”, men går sedan igenom hur historikern tar till alla möjliga knep och krumbukter för att påstå att Sverige aldrig har varit homogent och att invandring på sikt alltid har visat sig vara lönsam. Harrison vet troligen själv att han vilseleder och att påståendena är lätta att motbevisa, vilket också har gjorts, men väljer ändå att kasta all intellektuell hederlighet åt sidan för att vinna några karriärfrämjande poäng.

På den kvinnliga sidan finner vi förstås samma typ av aktörer. Anne Ramberg, fram till 2019 generalsekreterare för Sveriges advokatsamfund, är en närmast självklar person att nämna i sammanhanget. Hon framför ständigt ”åsikter” som ligger helt i linje med etablissemangets, och det är tydligt att hon tycker att andra uppfattningar överhuvudtaget inte borde få framföras. Arnstbergs intryck är att hon inte tänker, inte på riktigt, och summerar hennes utspel:

”Genom henne talar makten, den svenska politiska och opinionsbildande nomenklaturan.”

I kapitlets sista stycke skriver han vidare:

”Anne Rambergs agerande och politiska ställningstaganden förtjänar en grundlig granskning. Hon är en person som har – eller skulle kunna ha – en klar uppfattning av hur invandrares kriminalitet drabbar Sverige. Det ligger alldeles uppenbart inte i hennes intresse. Hon vill eller kan inte förstå den systemkollaps som Sverige styr mot, förmodligen därför att hon i sitt överklassliv inte ens prövar tanken, att också hon kan drabbas.”

Böcker om Sveriges nuvarande tillstånd kan lätt bli deprimerande läsning, men en av de stora förtjänsterna med PK-folket är att den också är underhållande genom Arnstbergs formuleringar och oförsonliga kritik av de skildrade personerna. Om exempelvis den ökände ”historikern” Henrik Arnstad har författaren föga förvånande inte mycket gott att säga. Arnstberg menar att flera av de personer som kan ses som samhällsdestruktiva mycket väl kan vara trevliga som privatpersoner, men fortsätter:

”För Henrik Arnstad gäller emellertid inte detta. Jag måste erkänna att jag tycker direkt illa om Henrik Arnstad och beklagar att han i sitt efternamn i rad har samma fem första bokstäver som jag.”

Därefter återges en kommentar från nätforumet Flashback, där Arnstad jämförs med Mona Sahlin:

”Henrik är i mycket lik henne, samma arrogans och tvärsäkra uttalanden helt utan faktaunderlag. En käft som rör sig helt automatiskt och ut bubblar förvrängningar av fakta, rena lögner och sarkastiska påhopp på fienden (de som han kal­lar rasister eller nazister). Vi klarar oss utan dessa lögnare.”

De hårda omdömena är inte löst tyckande från författarens sida, utan bygger på personernas faktiska gärningar, som redovisas och visas upp i all sin förljugenhet. Ibland blir det några axplock, eftersom den berörda figuren har bjudit på så många utspel under flera år.

Böckerna är inte bara underhållande, utan ger läsaren också en välbehövlig påminnelse om hur mycket detta ”PK-folk” har synts genom åren och hur fult de har agerat. Det är också nyttigt att se att deras uttalanden hela tiden har motsagts, även om etablissemanget har försökt nonchalera och tysta dessa obekväma röster så gott man har kunnat. De båda böckerna PK-folket Männen och PK-folket Kvinnorna klär av de högljudda och lyfter fram de som borde höras desto mer, vilket gör texterna till upplyftande, rolig och intressant läsning.

Boken kan köpas här

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Mörk inblick i ett land i förfall

Mörk inblick i ett land i förfall

🟠 BOKRECENSION I debattboken Sverige: De subversivas paradis – Konsten att totalförstöra världens bästa land fortsätter före detta kommundirektören Tommy Ulmnäs sin analys av dagens Sverige. Här tar han upp allt från svenska skolan till en politisk adel som har varken Sveriges eller svenska folkets väl för ögonen och ger en mörk och oförglömlig inblick i det destruktiva samhället.

Klassisk vikingasaga i nyutgåva

Klassisk vikingasaga i nyutgåva

🟠 BOKRECENSION Vikingaberättelser med fornmedeltida ursprung – hur många sådana finns det egentligen? På rak arm kan man nämna legenderna om Ragnar Lodbrok och hans söner. Samt Egil Skal­lagrimssons saga, som har en del ”vikinga-DNA” i sig rent dramatiskt. Samt en del episoder i Snorres Nordiska konungasagor, såsom exempelvis slaget vid Svolder. I detta sammanhang, klassiska vikingaberättelser, får man inte glömma Jomsvikingasagan, som nu finns i nyutgåva. Detta är en praktiskt taget en hel vikingaroman med skeppsburna, fornnordiska fribytare i huvudrollen från början till slut.

Om idiotins förutsägbara konsekvenser

Om idiotins förutsägbara konsekvenser

🟠 I sin senaste bok, med titeln Konsekvenserna, knyter etnologen och författaren Karl-Olov Arnstberg an till sina tidigare böcker om bland annat PK-folket, och ger en bakgrund till dessa personers agerande, samt redogör för de konsekvenser vi redan ser och kommer att få se. Läsaren blir inte bara mer övertygad om att utvecklingen är mycket allvarlig, utan får sannolikt också en större inblick i varför Västvärlden frivilligt försöker utplåna sig själv, skriver Nya Tiders recensent Tobias Svensson.

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

🟠 Recension av böckerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde av Arne Weinz Många uppskattar romaner med textlig lättillgänglighet inklusive eventuellt förekommande undertoner, psykologiska dimensioner och mångfacetterade orsakssamband. Alla författare har inte förmågan att skriva med dessa kvaliteter men det har Arne Weinz. När jag började läsa Perfekt storm visste jag inte särskilt mycket om författaren men blev glatt överraskad och imponerad.

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Nyhetsdygnet

Mörk inblick i ett land i förfall

🟠 BOKRECENSION I debattboken Sverige: De subversivas paradis – Konsten att totalförstöra världens bästa land fortsätter före detta kommundirektören Tommy Ulmnäs sin analys av dagens Sverige. Här tar han upp allt från svenska skolan till en politisk adel som har varken Sveriges eller svenska folkets väl för ögonen och ger en mörk och oförglömlig inblick i det destruktiva samhället.

Om idiotins förutsägbara konsekvenser

🟠 I sin senaste bok, med titeln Konsekvenserna, knyter etnologen och författaren Karl-Olov Arnstberg an till sina tidigare böcker om bland annat PK-folket, och ger en bakgrund till dessa personers agerande, samt redogör för de konsekvenser vi redan ser och kommer att få se. Läsaren blir inte bara mer övertygad om att utvecklingen är mycket allvarlig, utan får sannolikt också en större inblick i varför Västvärlden frivilligt försöker utplåna sig själv, skriver Nya Tiders recensent Tobias Svensson.

Dante Alighieri och hans författarskap

🟠 Genom historien har människan haft en tro på evigt liv i någon form. Livet kan beskrivas som en vandring på en stig som ibland går genom svårtillgängliga skogar och ibland över blomstrande ängar. 1300-talsförfattaren Dante beskriver denna livets stig när den går över dödens gräns. Hur människan har levt sitt liv på jorden lägger grunden för hur livet efter detta blir. Vi får komma ihåg att Dante var präglad av dåtidens tro och förkunnelse.

De globala koldioxidutsläppen har varit oförändrade i ett decennium visar nya data

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Samtidigt som Greta och världsledarna möts i Glasgow för att rädda världen visar en ny rapport att de globala koldioxidutsläppen (CO2) från fossila bränslen och cement har stigit med 4,9 procent i år, enligt nya beräkningar, efter en Covid-relaterad dipp på 5,4 procent 2020, men att man enligt en ny beräkningsmetod funnit att utsläppen har varit i princip oförändrade de senaste decenniet.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Att skapa en vampyr

🟠 HISTORIA Den fjärde maj 1932 hittades den frånskilda, prostituerade Lilly Lindeström ihjälslagen på sin ottoman i lägenheten på Sankt Eriksplan i Stockholm. Brottsplatsen var ordentligt städad, pengar och bankbok låg orörda i hennes handväska, men en såsslev med rödbruna fläckar hittades och detta fynd gav upphovet till teorin om att mördaren skulle ha druckit Lilly Lindeströms blod ur den. Ingen misstänktes för mordet och än idag är det olöst.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.