eNyT v. 22/2017

Kammaråklagare glömde begära utvisning för albansk våldtäktsman

 En albansk migrant våldtog sommaren 2016 en 60-årig kvinna i Göteborgsförorten Biskopsgården. Han flydde utomlands, men greps efter internationellt samarbete och dömdes i januari i år för våldtäkten. Han utvisas dock inte – en ”felbedömning”, säger åklagaren.

USA:s utrikesminister vill inte vara värd vid Ramadan-firande

 Den amerikanske utrikesministern Rex Tillerson ställer inte upp som värd för Vita husets årliga Ramadan-firande tillsammans med muslimska företrädare. Utrikesministerns beslut kan vara ett led i besparingar inom det egna regeringsdepartementet men andra ser det som ett led i en allmänt islamkritisk regeringspolitik.

Rättsmedicinalverket: Tre av fyra ”ensamkommande barn” är vuxna

 En övervägande del av de så kallade ensamkommande flyktingbarnen tycks ljuga om sin verkliga ålder. Det visar nya resultat från Rättsmedicinalverket som har gjort en medicinsk bedömning på 581 personer vars ålder Migrationsverket har ansett vara oklar.

Dagar på Drottningholm

 Prinsessan Christina har gett ut en bok om Drottningholm genom seklerna, som enligt recensenten är en pärla om svenska kulturskatter berättad på ett levande och personligt sätt.

“Kontroversiell” svensk regissör vann Guldpalmen i Cannes

 Regissören Ruben Östlund tilldelades i söndags det prestigefyllda priset ”Guldpalmen” under filmfestivalen i Cannes för filmen The Square. Det är 25 år sedan sist som priset gick till en svensk film. Östlund som snabbt har etablerat sig som en av de främsta nu levande svenska filmregissörerna, är inte rädd för att belysa kontroversiella frågor.

Sverige ett u-land vad gäller posthantering?

 Klagomålen på hur svensk post hanteras ökar kraftigt. På nätet har Sverige till och med beskrivits som ett u-land när det kommer till posthantering. Post- och telestyrelsen skärper därför tillsynen mot Postnord och andra postoperatörer.

Galopperande feminister protesterade mot patriarkala statyer

 Stockholm innehåller alldeles för många statyer av historiska män på hästar. Det anser 25 feministiska ”performancekonstnärer” som nyligen låtsasgalopperade runt några utvalda statyer samtidigt som de gnäggade. Aktionens syfte var att protestera mot patriarkatet i det offentliga rummet, rapporterar statliga SVT Nyheter.

Svenskarna misstror mediernas rapportering om invandring

 En ny opinionsmätning som SOM-institutet gjort bekräftar bilden av att svenskarna inte längre litar på systemmediernas rapportering kring invandringens negativa följder för det svenska samhället. 54 procent säger att de inte tror att medierna rapporterar sanningen om invandrarrelaterade samhällsproblem.

Romer får mångmiljonbelopp i skadestånd

 Över 164 miljoner kronor ska utges i skadestånd till de romer som registrerades av Skånepolisen i deras olagliga ”romregister”. Svea hovrätt slog i april fast tingsrättens dom och justitiekanslern meddelade i dagarna att domen inte kommer att överklagas, skriver nättidningen Nyheter Idag.

“Krim kan snart bli ett ryskt Monaco”

 I en exklusiv intervju för Free West Media (FWM) talar Andrej Nazarov, en av den ryska medborgarorganisationen "Affärsrysslands" (Delovaja Rossija) ordförande om de enorma affärsmöjligheterna på den ryska halvön Krim. Vi publicerar intervjun med tillstånd från FWM.

De flesta amerikaner misstror etablerade medier

 En undersökning utförd av universitetet Harvard har visat att en majoritet av USA:s invånare, i hela det politiska spektrat, ser etablerade mediers rapportering som falska nyheter.

DN gör kovändning: ”Viktigt att studera kriminellas bakgrund”

 Dagens Nyheter som tidigare ansett kriminellas etniska bakgrund vara oväsentlig, gör nu en kovändning i frågan. "Att studera kriminellas bakgrund kan ge värdefull kunskap för att minska brotten", skriver DN på sin ledarsida, samtidigt som man poängterar att man är för fortsatt hög invandring till Sverige.

Fransk läkare suspenderad efter uppmaningar till våldtäkt

 En läkare i Frankrike som uppmanade etniska minoriteter att våldta vita kvinnliga anhängare till Front National (FN) tvingades lämna sitt arbete efter ett beslut av landets läkarförbund. I ett inlägg kallat "Gör FN-kvinnan gravid", publicerat i december 2015, föreslog Thierrry Lecoquierre våldtäkt som ett medel för att skapa "färgade avkomlingar" och "döda giftet i ägget".

Sigtuna kommun ångrar sig – tar bort multikulturella lovdagar

 Efter hård kritik beslutar nu Sigtuna kommun att avskaffa systemet med multikulturella lovdagar skriver sajten Märsta.nu. Liberalerna - som idag styr kommunens barn- och ungdomsnämnd hävdar att det hela tiden varit kritiska mot det av socialdemokraterna fattade beslutet.

Svenska kyrkan arrangerar eget Pridefirande i Eskilstuna

 Den 26 maj inleds Eskiltunas årliga pridejippo, Springpride. I år har dock arrangören valt att slå ihop pridefestivalen med Å-loppet under det gemensamma namnet Eskilstuna Vårfestival. Beslutet upprör Svenska kyrkan som ha valt att anordna ett eget pridefirande i Klosters kyrka som endast ska fokusera på hbtq-personers rättigheter.

Borgmästare tar ned staty av den amerikanske hjälten Robert E Lee

 Borgmästare Mike Signer, som har uttryckt sin avsikt att göra Charlottesville i Virginia till "huvudstad för motståndet" mot president Trump och en frizon för att "skydda invandrare och flyktingar", vägrar att skydda en symbol som hedrar en av Amerikas främsta män.

Allt fler länder vill lämna NATO

 Medan etablerade medier ständigt slår ett slag för att utöka antalet medlemmar i NATO, där Montenegro är det senaste tillskottet, sägs mycket lite om trenden med länder som vill lämna organisationen.

Många vill donera pengar till “abortvägrande” barnmorska

 1,6 miljoner kronor. Så mycket pengar tvingas nu Ellinor Grimmark att betala i rättegångskostnader till Jönköpings län efter att ha förlorat tvisten rörande nekande av anställning som barnmorska i Arbetsdomstolen. Många privatpersoner och organisationer har dock valt att skänka pengar till Grimmark efter en offentlig vädjan från Grimmark och hennes man, skriver den kristna tidningen Världen i dag.

Löfven utbuad på Sergels torg

 Statsminister Stefan Löfven verkar inte vara speciellt populär bland svenska hockeyfans. Åtminstone inte om man får tro de scener som utspelade sig på Sergels torg innan svenska hockeylandslaget skulle äntra scenen i samband med en hyllningscermoni för de nyblivna världsmästarna.

Kievs behandling av ungersk minoritet: “Arrogant, cynisk och barnslig”

 I en exklusiv intervju för Free West Media (FWM) beskriver den ungerske parlamentsledamoten Marton Gyöngyösi hur etniska minoriteter behandlas i Ukraina, där skyltar på ungerska plockas ned, aktivister arresteras och förtryck utövas i regionen Transkarpatien. Nya Tider publicerar intervjun med tillstånd från FWM.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.