eNyT v. 31/2018

Nya Tider på plats: Kravaller när ZANU-PF går mot seger i Zimbabwe

 Efter valet i Zimbabwe i måndags kokar missnöjet hos oppositionen. Allt eftersom fler valresultat kommer in och visar att styrande ZANU-PF får stor majoritet i parlamentet ökar protesterna på gatorna. Polis och militär använder tårgas och skjuter skarpt för att skingra demonstranterna. Nya Tider är på plats.

Kolaren som blev diktare och spelman – om Dan Anderssons liv och verk

 Daniel ”Dan” Andersson (1888-1920) från Skattlösberg i Dalarna blev bara 32 år. Han började som passopp vid kolmilorna i skogen men ödet hade annat i beredskap åt honom. Han blev diktare och under sin livstid skrev han flera dikter som tonsattes, bland annat samlingen Kolvaktarens visor som gavs ut år 1915 och än idag är ett av hans mest kända och älskade verk.

Kommer Benalla-skandalen att sänka den franske presidenten?

 En av Emmanuel Macrons närmaste medarbetare har gripits för att ha uppträtt som kravallpolis och angripit demonstranter. Den skandal som är känd i Frankrike som Benalla-affären har växt under den senaste veckan. Vissa kallar det ett franskt Watergate.

Tyskland drunknar i avfall

 ”Miljövänliga” Tyskland drunknar i sitt eget avfall. Varje år förbrukar landet mer än 220 kilo förpackningar per capita – mer än något annat land i Europeiska unionen. Och de lyckas göra det under det tyska miljöpartiets vaksamma öga.

Ökning av angrepp på kyrkor i Frankrike

 L’Observatoire de la Christianophobie, en parisbaserad romersk-katolsk ideell organisation som övervakar angrepp mot kristna, har rapporterat om 128 fall av vandalism mot kyrkor eller andra anti-kristna attacker i Frankrike under de första fem månaderna 2018.

Tysk Förbundsdagsledamot: Europa bör samarbeta med Syrien, inte förstöra det

 Den tyske Förbundsdagsledamoten och medlemmen av utskottet för ekonomiskt samarbete och utveckling Markus Frohnmaier (AfD) mötte Syriens FN-ambassadör Bashar Jaafari i New York. Frohnmaier delar sina intryck från mötet och sin syn på kriget i Syrien i en exklusiv intervju med Manuel Ochsenreiter från FreeWestMedia.

Visselblåsare och läckt e-post avslöjar: Vatikanen har infiltrerats för att hylla islamisering

 Påven Franciskus har de sista åren fått många katoliker att höja ögonbrynen då han plötsligt börjat propagera för massinvandring av muslimer till väst och försvarat islam när dess utövare förföljer kristna. Fotografier visar hur han bokstavligen kysser muslimernas fötter och läser koranen tillsammans med imamer. Nu talar medlemmar i Vatikanen ut om hur kyrkan infiltrerats av globalistiska intressen och läckt e-post visar samma sak.

Ska dalkarlar söka asyl i Skåne på grund av skogsbränderna?

 När skogsbränderna härjar som värst passar massinvandringsförespråkare på att sprida en meme på Facebook där det står att sverigedemokrater som befinner sig i brandområdet skall stanna kvar och få ”hjälp på plats”. Det är samma gamla meme som samma gamla vänstertroll spred redan 2014 när det brann i Västmanland.

Franska ordningsmakten ”på gränsen till sammanbrott”

 En nyligen offentliggjord utredning som beställdes med anledning av en våg av självmord inom den franska ordningsmakten varnar för situationen för de anställda. Den beskriver ingående problemen som redan är kända för alla som jobbar inom polisen och gendarmeriet, där eskalerande våld och kronisk underfinansiering är det nya normalläget.

Lysekil: Gäng har nyckelkopior – Kvinna mötte svart man i hallen

 Situationen i Lysekil blir värre. Efter det att kommunen bestämt att ta emot ett antal asylsökare har den tidigare idylliska skärgårdskommunen förvandlats till slum. Nu tycks ett av gängen ha kommit över kopior av nycklar till flera lägenheter. En kvinna har anmält att hon mötte en svart man i hallen.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.