Skip to Content

Patriot Prayer hade mötestillstånd i Portland den 30 juni i år. Foto: Stillbild Youtube

Antifa attackerar kristet Patriot Prayer-möte i Oregon

Digital utgåva

Ett fredligt offentligt bönemöte som hade utlysts i den amerikanska staden Portland i Oregon på lördagen den 30 juni slutade med våld mot en konservativ bönegrupp. Kommentatorer har kallat det ett ”lågintensivt inbördeskrig”. National Sentinel pekade på den växande splittringen i det amerikanska samhället: ”Om detta inte är bevis på en nation i bitter splittring, så är ingenting det.”

Publicerad: 30 juli, 2018, 17:40

 • Svenska

Läs även

Ett möte under parollen ”frihet och mod” organiserat av Joey Gibson, kandidat till USA:s senat i Washington och ledare för den Vancouver-baserade gruppen Patriot Prayer slutade i sammandrabbningar med Antifa-angripare.

Motdemonstrationen från lokala antifascistiska grupper, som vidhöll att de var tvungna att ”försvara staden från ett gäng av främmande agitatorer,” blev snabbt ett upplopp, rapporterade nyhetssiten Oregonlive.

Antifa, officiellt klassificerad som en inhemsk terroristorganisation i New Jersey, attackerade kristna konservativa medlemmar av Patriot Prayer, som hade fått mötestillstånd från stadens myndigheter.

Antifa-anhängare poserar för kameran. Foto: Stillbild Youtube

Patriot Prayer-mötet hade börjat klockan 16 vid Terry Schrunk Plaza. Motdemonstranter anlände minst en timme i förväg för att sabotera den planerade marschen genom Portlands gator efter bönemötet.

Situationen urartade efter klockan 18, när Patriot Prayers deltagare anlände till Tredje avenyn för att börja sin marsch genom gatorna i Portland rapporterade The Oregonian. När Patriot Prayer-medlemmar började marschera överöstes de av ägg, vattenflaskor och i vissa fall tårgasspray och pepparspray. Även smällare kastades mot deltagarna och skadade flera.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • BigMan

  Trots terroriststämpeln så ingriper inte polis och rättväsende.
  Det beror helt enkelt på att det är ”demokraterna” som ligger bakom. Trump måste slå ner dessa och vinna fler val för att bryta den terrorism som är organiserad av Clintons m.fl.

 • Dacke

  “Där hjärnan tar slut, tar nävarna vid” är klassiska metoder när vänstern demonstrerar – mot yttrandefrihet!

 • sarah

  Reinfeldts tavla kommer nog inte hänga i riksdagen om femtio år. Han får nog bära hundhuvudet. Syndabockar finns det otaliga av i historien. Lustigt bara att det är en högerman. Anders Borg lyckades plocka ner sin egen tavla redan i nutid. Han vill nog inte vara med på kort! (Han tafsade nog mer än den värste bankiren verkar det som.) Hur gick det förresten med den där IMF-pampen Kahn? Folk har ju inget större förtroende för bankirer verkar det som, men blir man av med samtliga styrelseposter måste man ju ligga på topp! De verkar ju ändå ha någon sorts självsanering av de värsta syndare i och med PR. Eller så handlar det om inre maktkamper. Who knows.

 • Gnurduff von vinkelstjärt

  Är det sant att poliserna inte ingrep så är det dags att Trumpadministrationen griper in och sparkar den polismästare och några poliser som vägrade utföra sitt jobb korrekt ! ?

  När budskapet går fram hos de andra inom hela poliskåren så blir det ordning !

 • ClaudiusMax

  Kommunismen är sig lik.
  Bara våld.

 • Lunkentuss

  Attackerar alla rörelser och allt som uttrycker sin sympati för västvärlden, med andra ord är man antiväst och för ett krig mot väst och deras allierade attackerar våra kyrkor.
  Dessa ungdomar borde göra slag i saken och ta avsked från väst, med närmsta plan eller båt.
  Istället för att förstöra för andra borde man ge sig iväg och leva bland dem man vill leva och på det vis man vill.

Gravid mamma mördad på sin semester

UTRIKESDen unga mamman var gravid med sitt andra barn när hon och hennes make överfölls av knivbeväpnade män i sin hyrda bungalow vid stranden på en semesterort i Sydafrika. Mannen överlevde med livshotande skador medan den unga kvinnan avled tillsammans med fostret på grund av de många knivhuggen mot hennes mage.

Eugenik i Nigeria

UTRIKESEugenik är något som i västerländer är politiskt inkorrekt och ses som avskyvärt och otänkbart. Något oväntat är Nigeria den nation som går längst med eugenik för den egna befolkningen sett internationellt. Statliga initiativ för ökad medvetenhet och till och med lagar som skall stoppa giftermål mellan partners som anses genetiskt inkompatibla är metoder som används i eugenikens tjänst.

Salvini vill genomföra folkomröstning för att stoppa öppnande av hamnar

Inför 80 000-100 000 anhängare krävde senator Matteo Salvini, partiledare för nationalistiska Lega, att en folkomröstning ska hållas i Italien för att stoppa den nya regeringens planer på att öppna landets hamnar för organisationer som transporterar migranter. Nya Tider var på plats under dagen.

Den arktiska islossningen kan öka samarbetet Kina-Ryssland

UTRIKESKlimatförändringarna och de tekniska framstegen kommer snart att se Arktis öppnas för nya handelsvägar, och regionens växande ekonomiska potential, liksom militär infrastruktur, kräver uppmärksamhet från de globala makterna.

Amsterdams museum avskaffar uttrycket ”Guldåldern”

UTRIKESAmsterdams museum, som dokumenterar historien om staden, har beslutat att sluta använda uttrycket ”Gouden Eeuw” (Guldåldern) eftersom termen inte är politiskt korrekt.

De Gula västarna – varifrån kom de, och vad gör de nu?

UTRIKESDe Gula västarna – les Gilets jaunes – fortsätter att protestera. Faktum är att de aldrig slutat. En ”hård kärna” har samlats varje lördag till fortsatta protester mot den sittande regeringen och dess politik, även över sommaren, och har vid det här laget gjort så i 10 månader. En ”revolutionär” källa, signaturen ”Révolution permanente”, hävdar att nu blir de Gula västarna åter fler igen.

Manifestation i Ålborg: Stoppa folkutbytet!

UTRIKESIdentitära aktivister på Nordjylland rivstartade i lördags morse med en manifestation mot befolkningsutbytet mitt på det berömda landmärket Limfjordsbron.

Gambiansk invandrare våldtog 11-årig flicka

UTRIKESDen 31-åriga gambiske invandraren Haji Kaloga våldtog en 11-årig flicka efter att ha brutit sig in i hennes hem. Nu har han dömts till 13 års fängelse för den brutala våldtäkten.

Gå till arkivet

Send this to a friend