Skip to Content

Patriot Prayer hade mötestillstånd i Portland den 30 juni i år. Foto: Stillbild Youtube

Antifa attackerar kristet Patriot Prayer-möte i Oregon

Digital utgåva

Ett fredligt offentligt bönemöte som hade utlysts i den amerikanska staden Portland i Oregon på lördagen den 30 juni slutade med våld mot en konservativ bönegrupp. Kommentatorer har kallat det ett ”lågintensivt inbördeskrig”. National Sentinel pekade på den växande splittringen i det amerikanska samhället: ”Om detta inte är bevis på en nation i bitter splittring, så är ingenting det.”

Publicerad: 30 juli, 2018, 17:40

 • Svenska

Läs även

Ett möte under parollen ”frihet och mod” organiserat av Joey Gibson, kandidat till USA:s senat i Washington och ledare för den Vancouver-baserade gruppen Patriot Prayer slutade i sammandrabbningar med Antifa-angripare.

Motdemonstrationen från lokala antifascistiska grupper, som vidhöll att de var tvungna att ”försvara staden från ett gäng av främmande agitatorer,” blev snabbt ett upplopp, rapporterade nyhetssiten Oregonlive.

Antifa, officiellt klassificerad som en inhemsk terroristorganisation i New Jersey, attackerade kristna konservativa medlemmar av Patriot Prayer, som hade fått mötestillstånd från stadens myndigheter.

Antifa-anhängare poserar för kameran. Foto: Stillbild Youtube

Patriot Prayer-mötet hade börjat klockan 16 vid Terry Schrunk Plaza. Motdemonstranter anlände minst en timme i förväg för att sabotera den planerade marschen genom Portlands gator efter bönemötet.

Situationen urartade efter klockan 18, när Patriot Prayers deltagare anlände till Tredje avenyn för att börja sin marsch genom gatorna i Portland rapporterade The Oregonian. När Patriot Prayer-medlemmar började marschera överöstes de av ägg, vattenflaskor och i vissa fall tårgasspray och pepparspray. Även smällare kastades mot deltagarna och skadade flera.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • BigMan

  Trots terroriststämpeln så ingriper inte polis och rättväsende.
  Det beror helt enkelt på att det är ”demokraterna” som ligger bakom. Trump måste slå ner dessa och vinna fler val för att bryta den terrorism som är organiserad av Clintons m.fl.

 • Dacke

  “Där hjärnan tar slut, tar nävarna vid” är klassiska metoder när vänstern demonstrerar – mot yttrandefrihet!

 • sarah

  Reinfeldts tavla kommer nog inte hänga i riksdagen om femtio år. Han får nog bära hundhuvudet. Syndabockar finns det otaliga av i historien. Lustigt bara att det är en högerman. Anders Borg lyckades plocka ner sin egen tavla redan i nutid. Han vill nog inte vara med på kort! (Han tafsade nog mer än den värste bankiren verkar det som.) Hur gick det förresten med den där IMF-pampen Kahn? Folk har ju inget större förtroende för bankirer verkar det som, men blir man av med samtliga styrelseposter måste man ju ligga på topp! De verkar ju ändå ha någon sorts självsanering av de värsta syndare i och med PR. Eller så handlar det om inre maktkamper. Who knows.

 • Gnurduff von vinkelstjärt

  Är det sant att poliserna inte ingrep så är det dags att Trumpadministrationen griper in och sparkar den polismästare och några poliser som vägrade utföra sitt jobb korrekt ! ?

  När budskapet går fram hos de andra inom hela poliskåren så blir det ordning !

 • ClaudiusMax

  Kommunismen är sig lik.
  Bara våld.

 • Lunkentuss

  Attackerar alla rörelser och allt som uttrycker sin sympati för västvärlden, med andra ord är man antiväst och för ett krig mot väst och deras allierade attackerar våra kyrkor.
  Dessa ungdomar borde göra slag i saken och ta avsked från väst, med närmsta plan eller båt.
  Istället för att förstöra för andra borde man ge sig iväg och leva bland dem man vill leva och på det vis man vill.

Polis gripen för att ha filmat en mamma när hon utförde oralsex på sin ettårige son

UTRIKESPolismannen Shaderick Jones, 33, står åtalad för att ha filmat våldtäkten på det unga barnet efter att ha förmått barnets mamma Iyehesa Todd, 26, att utföra oralsex på pojken för att han inte skulle gripa henne för ett trafikbrott.

Facebook planerar ny global valuta

UTRIKESLibra är namnet på den nya globala valutan som Facebook planerar att lansera redan nästa år. Den nya valutan är tänkt att vara en kryptovaluta, en helt elektronisk valuta, som är tänkt att nå en marknad på flera miljarder människor över hela världen. Målet är att kunna konkurrera med banker och nå de nästan två miljarder människor i framför allt utvecklingsländer som använder Facebook men inte använder banker.

Vit sydafrikansk kvinna våldtogs framför sitt barn

UTRIKESEn sydafrikansk mor tvingades genomlida ett rent helvete när en svart man bröt sig in på familjens gård. Efter att ha skjutit mamman försökte han tvinga hennes 15-åriga son att våldta henne innan den främmande mannen försökte våldta den 13-åriga dottern. Han övertalades av den skjutna modern till att istället våldta henne – vilket han gjorde flera gånger framför den skräckslagna dottern. Nu har familjen flytt till Australien och våldtäktsmannen fått sitt straff – flera livstiders fängelse.

Syrisk offensiv möter svåra motgångar

UTRIKESSedan sommaren 2018, efter att syriska armén på löpande band befriat stad efter stad i centrala och södra Syrien från utlands­stödda rebeller och terrorister, har alla väntat på offensiven mot deras sista stora fäste i nordvästra Idlibprovinsen. Den sista större militära insatsen för att segra och uppnå fred. Den 30 april drog den äntligen igång, men har mött upprepade motgångar både militärt och politiskt. Det hårt prövade syriska folkets dröm om fred verkar i dag mer avlägsen än den var för ett år sedan. Idlibprovinsen styrs militärt och administrativt av terrorgruppen al-Qaida i Syrien, något som etablissemanget i Väst talar tyst om samtidigt som europeiska skattepengar pumpas in i så kallat humanitärt bistånd.

De Gröna är nu största partiet i Tyskland enligt mätning

UTRIKESOm det vore val till tyska Förbundsdagen nu skulle die Grünen, motsvarande svenska Miljöpartiet, bli största parti med 26 procent. AfD växte samtidigt till tredje största parti. Det visar en opinionsmätning publicerad den 6 juni. Under EU-valet hölls även lokalval i Hamburg och delstatsval i Bremen. Samtliga var katastrofval för Socialdemokraterna, men gav rejäla framgångar för die Grünen som under mitten av juni inledde maktförhandlingarna.

Kina testskjuter ryska S-400 – Kinesisk militär på inspektion i Ryssland

UTRIKESKina kommer denna månad provskjuta nylevererade luftvärnsrobotar till det avancerade långdistans-luftförsvarssystemet S-400. Samtidigt befinner sig kinesiska militära experter på plats i södra Ryssland för att övervaka förberedelserna av den andra stora leveransen sedan 2017/2018. Varje leverans motsvarar ett S-400-regemente. Totalt har Kina beställt minst tre, vilka kraftigt kommer öka Kinas luftförsvarsförmåga och på ett betydande sätt påverka den geopolitiska balansen i regionen.

Riksdagen beslutade om nordiskt samarbete

UTRIKESNär Brexit genomförs och EU-samarbetet knakar i fogarna behandlade Utrikesutskottet ett betänkande kring samarbete inom Norden. Beslutet som fattades innebar inga större förändringar jämfört med i dag. De områden som beslutades anses viktiga var fördjupat samarbete kring miljö- och säkerhetsfrågor. Sverigedemokraterna var det parti som ville gå längst vad gäller att fördjupa det nordiska samarbetet.

Bilderbergmötet 2019: ”Välkommen till verkligheten”

INRIKESÅrets möte med den hemlighetsfulla Bilderberggruppen ägde rum i Montreux, Schweiz, i månadsskiftet maj-juni. Omkring 130 medlemmar av den internationella finansiella och politiska eliten deltog, som vanligt under sträng sekretess. Från Sverige deltog bland andra Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. – Välkommen till verkligheten, sade Kristersson när en medborgarjournalist anklagade honom för att tjäna Bilderberggruppen istället för allmänheten.

Gå till arkivet

Send this to a friend