Skip to Content

Sanna Hill. Foto Nya Tider

Ska dalkarlar söka asyl i Skåne på grund av skogsbränderna?

Digital utgåva

När skogsbränderna härjar som värst passar massinvandringsförespråkare på att sprida en meme på Facebook där det står att sverigedemokrater som befinner sig i brandområdet skall stanna kvar och få ”hjälp på plats”. Det är samma gamla meme som samma gamla vänstertroll spred redan 2014 när det brann i Västmanland.

Publicerad: 28 juli, 2018, 14:51

 • Svenska

Läs även

Jag antar att det är ett sätt att försöka säga att det ibland inte går att hjälpa på plats. Ibland är flykt enda räddningen. Det finns säkert sådana tillfällen. Men ett sämre exempel än skogsbränderna har jag svårt att tänka mig.

För det är inte så att svenskarna flyttar till Polen nu. Knackar på polska migrationsverkets dörr och säger att det brinner i Sverige, kan vi få flytta in här? Det är polackerna som kommer hit för att släcka bränder. Svenskarna hjälper till, både brandmän och civila. Alla kan göra något, och i princip alla gör det. Vissa behöver evakueras och får boende i en del av kommunen där det inte brinner eller i värsta fall i en grannkommun.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Sanna Hill

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Utländska medier, höjer på ögonbrynen (milt uttryckt) åt den brist på brandförsvar som finns i landet? En gång i tiden kunde vi mobilisera tusentals värnpliktiga, om det visade sig vara en fara att bränderna skulle sprida sig.
  Idag har vi inte råd med varken brandförsvar, eller värnplikt.
  Vilken lösning har etablissemanget? Jo, att sätta in “ensamkommande” att släcka skogsbränderna? Hur skall man agera då bränderna är släckta? Vi har två alternativ låta dessa illegala invandrare stanna, eller skicka tillbaka dessa dit de ursprungligen kom ifrån. Det absolut bästa alternativet är att vi snarligen skaffar oss ett brandförsvar så att liknande skogsbränder kan stoppas i sin linda. Men hur det skall finansieras?

 • BigMan

  Tycker att det passar in på dem som ”flyr” hit.
  Stanna där ni är i stället för att fuska er in här och förpesta oss, vi har nog med slöhögar från vänstern.

 • Anders Stenlund

  Först brann bilarna och sedan brinner skogarna,mångkultur är fantastiskt.

Svart magi

KRÖNIKAMellanskiktarnas eget bidrag till politiken är en sorts svart magi, nämligen föreställningen att man kan bli ”vad man vill”. Den här tanken är oerhört fascinerande och förförisk, men den är bara en fantasi. Och den har klara gränser. Verklighet och sanning, till exempel.

Regeringens inbördeskrig

KRÖNIKA

Black Lives Matter – redskap för att införa socialism i USA

OPINION: DAN AHLMARKBlack Lives Matter har på ytan attraktiva och rent av självklara budskap om rättvisa och kritik mot polisens övervåld – ett övervåld som också andra grupper än svarta kritiserat. Rörelsens manifestationer, som ofta urartar i kravaller, har dock delat USA, då det blir allt mer uppenbart att BLM inte nöjer sig med mindre än att införa marxism i Förenta staterna. Den slutsatsen drar veckans debattör, författaren Dan Ahlmark.

Batterifordon ett villospår

KRÖNIKATung expert dömer ut batterier för eldrift.

AFA och DN sitter i samma båt … och sover i samma säng

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDagens Nyheter har fört en intensiv kampanj för att stoppa Nya Tiders medverkan på Bokmässan i Göteborg. Trots alla lögner och personpåhopp har tidningen inte tagit in en enda replik eller genmäle från oss. Samtidigt har vänsterextremister i AFA försökt att med våld slå sig in på mässan för att angripa Nya Tiders monter. Nu blir kopplingen övertydlig – en av de mest hatiska DN-journalisterna delar säng med en drivande person inom AFA.

Följa flocken eller agera själv?

KRÖNIKA

”Oförklarligt” varför just Sverige är våldsdrabbat?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om vice rikspolischefen Mats Löfving som äntligen berättar sanningen om de kriminella klanerna. Trots de ovanligt tydliga uttalandena vill statsministern fortfarande inte koppla den eskalerande kriminaliteten till invandring från specifika länder, men inte ens vice rikspolischefen verkar vilja inse hur det ligger till och menar att de många dödsskjutningarna i Sverige inte går att förklara.

Vetenskap, modell Expo

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGStiftelsen Expo finansieras av statliga Kulturrådet och en rad organisationer som vill köpa sig PK-poäng. Man framställer sig gärna som en pålitlig källa till fakta om ”rasism och främlingsfientlighet”, och citeras regelbundet i systemmedia så fort dessa ämnen berörs. Men hur ligger det till med Expos skenbara saklighet? Professor Karl-Olov Arnstberg prövar om Expos logik möter grundläggande vetenskapliga kriterier.

Gå till arkivet

Send this to a friend