eNyT v. 34/2018

Kafé de Luxe i Växjö bryter samarbetet med lokalt kafferosteri för att ägaren kandiderar för SD

 Kafé de Luxe, beläget i Växjö, bryter abrupt samarbetet med en lokal kaffeleverantör från Åseda sedan ägarna till de Luxe fått veta att Simon Bring, ägaren till det lokala kafferosteriet, är aktiv sverigedemokrat och kandiderar till både kommun- och landstingsfullmäktige i Kronoberg. Kafé de Luxe har inte velat uttala sig till Nya Tider, men Simon Bring nåddes för en intervju.

Sydafrika börjar beslagta vita bönders gårdar

 Den sydafrikanska regeringen har inlett de första konfiskeringarna av de vita böndernas mark med två gårdar. En lista med 190 gårdar som sades vara de som planerades att beslagtas av regeringen publicerades tidigare i förra veckan, men påstods vara ”falska nyheter” från regeringshåll. Nu har det visat sig att de två gårdarna som beslagtas fanns på listan. Många varnar nu för att exproprieringen av de vitas mark kommer leda till samma totala kollaps som i Zimbabwe.

Handskakning kan bli avgörande för danskt medborgarskap – muslimer känner sig kränkta, enligt salafistisk imam

 Socialdemokrater, konservativa och det patriotiskt sinnade Dansk Folkeparti är överens om att en handskakningsceremoni kan bli avgörande för danskt medborgarskap i framtiden. En salafistisk imam går nu ut i media och anser att detta skulle vara kränkande för muslimer, eftersom det viktigaste för honom är att muslimerna skall efterlikna profeten Muhammed.

Vad är det för fel på Sverige?

 Frågan i rubriken ställdes den 14 augusti av Iltasanomat, Finlands största kvällstidning, med anledning av de samordnade bilbränderna i sydvästra Sverige. Den är att uppfatta som retorisk, då man såväl på tidningens redaktion som på de flesta orter i Finland och i Sveriges övriga grannländer känner till Sveriges politiska haveri och dess orsaker. Jag skall nedan i korthet försöka sammanfatta detta och belysa vad som har gett upphov till en i dagsläget ofördelaktig bild av Sverige.

Fler flickor utsätts för sexualbrott i Stockholm

 En ny enkätundersökning bland elever i grundskola och på gymnasium i Stockholm visar att antalet fall av sexuellt tvång och våldtäkter har ökat med 300 procent på bara två år. Samtidigt uppger var tredje flicka att de känner sig otrygga i sitt eget bostadsområde.

Amerikansk kampanj skall få liberaler att lämna Demokraterna

 I slutet av juni i år lade stylisten Brandon Straka upp en video på Youtube, där han förklarade varför han nu vill lämna Demokraterna, trots att han ser sig som liberal. Straka är homosexuell, och menar att Demokraterna tar vissa gruppers stöd för givet.

Förlåt, vänsterliberaler: Jag gör avbön!

 Kära, vänsterliberala medmänniskor! Det är nu dags för mig att göra avbön. Jag har nu insett hur fel jag har haft beträffande mångfald. Jag har inte förrän nu insett hur berikat vårt samhälle är, ja hur berikad min tillvaro är, av mångkulturen, det nya Sveriges kännetecken. Ja, jag böjer mitt huvud i ödmjuk skam.

Merkels underkastelse och Putins bröllopsuppvaktning i Österrike

 Redan dagen innan sitt möte med Putin och den österrikiska utrikesministern Karin Kneissls bröllop klargjorde Angela Merkel att ”vi måsta tala med Ryssland”. Samma dag samlade president Putin ånyo de permanenta medlemmarna i Ryska Federationens säkerhetsråd.

42 000 år gamla maskar återupplivade

 I ett vetenskapligt genombrott har biologer lyckats återuppliva två rundmaskar som varit frysta i permafrost sedan istiden. Den äldsta av dem är runt 42 000 år gammal. Detta gör de båda maskarna till de äldsta levande djuren på planeten. Men bortom hyllningarna av detta vetenskapliga framsteg döljer sig dödliga risker för mänskligheten som helhet.

Stor uppståndelse i Steiermark – President Vladimir Putin kommer till Österrike

 Den ryske presidentens pressekreterare Dmitrij Pesjkov bekräftade i onsdags, att president Vladimir Putin kommer att närvara vid den österrikiska utrikesministerns Karin Kneissls bröllop, lördagen den 18 augusti. Eller som en annan tjänsteman vid Kremls administration, Juri Usjakov, uttryckte det: ”Vi kommer förbi och gratulerar”. En privat inbjudan har överlämnats vid president Putins korta besök i Wien i juni i år.

Lokal KD-politiker står på sig: ”Behövs migranttak”!

 Joachim Gahm, Kristdemokraternas toppkandidat till fullmäktige, samt förste vice partiordförande i Danderyds kommun utanför Stockholm, har hamnat i blåsväder. Orsaken är texten på den lokala valaffischen som kräver ett tak för invandringen till kommunen. Nu har den lokala KD-avdelningen tvingats plocka ner affischen eftersom den inte uppskattades av den centrala partiledningen.

Styrelseledamot för Ung Vänster i Göteborg/Bohuslän tar inte avstånd från AFA

 En av styrelseledamöterna i Ung Vänsters distrikt Göteborg/Bohuslän, som den 28 augusti planerar ett omfattande mötessabotage av Jimmie Åkessons och Sverigedemokraternas torgmöte tar inte avstånd från våldsbenägna, autonoma extremvänstergrupper som AFA. Det kan Nya Tider avslöja då vi lyckades konfrontera honom per telefon.

Vem tog livet av François Fillon?

 Så lät titeln på en omskakande fransk dokumentär visad flera gånger under de senaste veckorna, dessutom på bästa sändningstid. Dokumentären försöker kasta ljus över de händelser som föregick Frankrikes presidentval 2017.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.