eNyT v. 43/2017

Ny statistik om sexualbrott visar kraftig överrepresentation

 I medborgarstudien ”Sexualbrottslighet bland män födda i Sverige och i utlandet” som publicerats den 23 oktober av den sverigedemokratiske politikern Patrik Jonasson framkommer omfattande och unik statistik. Han har gått igenom över 4 000 fällande domar som visar att män med utomeuropeisk härkomst begår 84 procent av de grova våldtäkterna i Sverige, samt att 90 procent av gruppvåldtäkterna begås av män med utomeuropeisk härkomst. Var fjärde våldtäktsman som agerat i grupp är afghan. Detta är bara toppen på ett isberg av information och statistik som studien tar fram.

Svenska institutet: Feminism inte relevant för araber

 Svenska institutets kampanj skapade stor ilska i mitten av oktober eftersom den var utformad som reklam för araber att komma till Sverige och leva på bidrag. När Nya Tider kontaktar myndigheten förnekar man först att det finns något särskilt projekt, men berättar sedan att den arabiske redaktören valt att ta bort informationen om svensk feminism för att ”göra dem relevanta och läsbara för dessa regioners läsare”.

Ny serie med Liftarens Guide till Galaxen

 Brittiska BBC meddelar att de kommer att sända en nyinspelad serie av den populära Liftarens Guide till galaxen med huvudpersonen Arthur Dent som ofrivilligt flackar runt i universum. En sjätte del läggs till de fem första romandelarna.

Norge slutar transportera migranter över Medelhavet

 Efter förslag från det islam- och invandringskritiska Fremskrittspartiet har Norges regering beslutat att stoppa ekonomiskt stöd till operation Triton. Projektet är ett samarbete mellan flera europeiska länder som tillsammans finansierar så kallade ”räddningsaktioner” av asylsökare i Medelhavet.

Anti-etablissemangspartier får egen majoritet i Tjeckien

 Tjeckien är det senaste i raden av EU-länder där etablissemanget skakats om. Medan Socialdemokraterna rasade till 7 procent fick tre anti-etablissemangspartier tillsammans över hälften av rösterna: det eurokritiska ANO, Piratpartiet och SPD, vars partiledare vill förbjuda islam.

Kungen och polismästaren – Organiseringen av polisväsendet i 1700-talets Stockholm

 ”Hjälp oss, hjälp oss”, vädjade rikspolischef Dan Eliasson till allmänheten vid en presskonferens i somras under vilken en lista på 61 utsatta områden i Sverige presenterades. I 23 av dessa ska polisen ha svårt att fullfölja sina uppdrag. Allt fler poliser säger upp sig och våldtäktsutredningar läggs på hög. Detta sker inom en myndighet som organiserades just för att lag och ordning skulle råda i Sverige, och 1776 utfärdades en förordning om att polisen i Stockholm skulle omorganiseras, vilket ledde till föregångaren till dagens polismyndighet grundades.

WHO drar tillbaka utnämning av Robert Mugabe

 Under en konferens den 18 oktober meddelade den nytillträdde WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus att han utsett Zimbabwes president Robert Mugabe till goodwill-ambassadör för Världshälsoorganisationen WHO. Efter massiv kritik har man nu dragit tillbaka utnämningen.

Polis passar på en marockansk liga på Sergels torg i Stockholm. Eftersom personerna påstår sig vara barn har polisen alltid varit tvungen att släppa dem efter att de gripits för brott. Foto: Nya Tider

93,5 procent av asylsökande marockaner ljuger om att de är barn

 De marockanska rånarligor som härjar i Sveriges storstäder och som systemmedia benämner ”marockanska gatubarn” är nästan alla vuxna. Det visar dokument från gränspolisen som Nya Tider tagit del av. Eftersom de påstått sig vara barn har svensk polis inte kunnat kvarhålla dem att de gripits för rån, vilket gjort att de kunnat begå brott på löpande band.

Rinkabyholmsskolan

Merkel och Macron talar sig varma för europeisk kultur

 Europas största bokmässa slog den 11 oktober upp dörrarna i Tysklands finansiella centrum, Frankfurt am Main. Vid invigningen talade Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Frankrikes president Emmanuel Macron om ”våra två stora kulturländer”.

Kraftig sprängladdning sprängde polishusets entré

 En kraftig sprängladdning blåste bort stora delar av entrén till polishuset i Helsingborg, tidigt på onsdagsmorgonen. Inga personer skadades i attentatet, som även slog ut alla fönster på byggnaderna på andra sidan gatan. Staden har under lite mer än en vecka drabbats av fyra sprängattentat.

CNN: ”Ryssland använde Pokémon Go för att påverka valet”

 Den amerikanska nyhetskanalen CNN hävdar att Ryssland använde Pokémon Go för att ”underblåsa rasmotsättningar” i USA under förra årets valkampanj. De lömska ryssarna försökte åstadkomma detta genom att stöda samma svart makt-rörelse som CNN gör. "Scoopet" har gett upphov till stor munterhet i sociala medier men återpubliceras okritiskt av Expressen.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.