eNyT v. 48/2021

Öppet brev till läkarkåren och fega hycklare varhelst de står att finna

 Sedan ett år tillbaka går jag inte längre ur bilen när jag och min fru är och handlar. Jag står helt enkelt inte ut med att konfronteras med medmänniskor som agerar som programmerade robotar och beter sig som svin mot varandra. Min fru, som är av hårdare virke än jag, får sköta vandringen mellan gångarna i mataffären och ställa sig i köerna och ta konfrontationerna.

Tvångsvaccinering och motstånd i Europa

 Österrike blev första landet, men inte det sista, att införa tvångsvaccinering av sin befolkning. Men samtidigt som regimerna i Europa förbereder sig för detta och inför kontinuerliga restriktioner, nedstängningar och andra tvångsåtgärder växer även det folkliga motståndet – ett motstånd som i högre grad tar sig form av både fredliga och våldsamma demonstrationer. De senaste veckorna har visat ett allt mer splittrat Europa där skiljelinjen går mellan de som lyder makten och de som gör motstånd.

Omikron-varianten sprids i Sverige

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

”Ingen anledning att drabbas av panik” för Omikron-varianten

 Sydafrikas hälsominister säger att det ”absolut inte finns någon anledning till panik” över den nya coronavirusvarianten Omikron, trots en ökning av antalet fall. Även doktor Angelique Coetzee, en sydafrikansk läkare från staden Tshwane, hävdar, till skillnad från tidigare varianter, att de Covid-19-patienter med Omikron hon behandlar inte har några allvarliga symtom. Hon uppmanar nu människor att inte drabbas av panik, eftersom hennes patienter inte har behövt läggas in på sjukhus. En expert på infektionssjukdomar säger dock att även om de milda symptomen är goda nyheter bör läkare vara försiktiga eftersom inte mycket ännu är känt om den nya varianten.

Ukrainas president hävdar att en ryskstödd kupp planeras denna vecka

 Ukrainas president Volodymyr Zelensky sade i fredags att hans land har avslöjat en komplott gällande en påstådd kupp som ska äga rum denna vecka med möjlig rysk inblandning – och varnade Moskva för att han är beredd på en ”upptrappning” enligt New York Post.

Kraftig liberalisering av den tyska invandringspolitiken?

 Den nya regeringen i Tyskland har nu presenterat en regeringsplattform. Den är 177 sidor lång och är en bekymmersam läsning för många arga medborgare - över hela Västeuropa. Om regeringsplattformen godkänns av Förbundsdagen förväntas Olaf Scholz ta över efter Angela Merkel som förbundskansler.

Stor demonstration i Göteborg mot vaccinpass

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Den nya Covidvarianten ”Omicron” först upptäckt hos fullt vaccinerade personer

 EU, USA, Storbritannien och Kanada kommer att förbjuda inresor från Sydafrika och sju andra länder i södra Afrika efter att Världshälsoorganisationen (WHO) förklarat en ny virusvariant som kallas Omicron vara ”oroande”. Men Sydafrikas hälsominister doktor Joseph Phaahla sade att dessa ”drakoniska” åtgärder inte var vetenskapligt motiverade.

Krav på munskydd i egna hemmet om gäster besöker

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Vaccinationsbevis krävs på nattklubbar

 Restauranger slipper i nuläget krav på vaccinpass, men nattklubbar och krogar som har fler än 100 besökare kommer få krav som i stort sett gör det omöjligt för dem att inte införa vaccinpass. Även teaterföreställningar, biosalonger, gudstjänster och fotbollsmatcher kommer behöva vaccinpass eller införa restriktioner för att få fortsätta med sin verksamhet.

JO:s informationsansvarige till Nya Tider: ”Har aldrig sett så många anmälningar på så kort tid”

 Justitieombudsmannen, (JO), drunknar just nu i anmälningar från upprörda svenskar angående de tänkta vaccinpassen från regeringens och Folkhälsomyndighetens sida. JO:s informationsansvarige, Anders Jansson, säger i en kommentar till Nya Tider att det hittills har kommit in cirka 6 300 anmälningar. Han säger att han aldrig varit med om något liknande på så kort tid.

Regeringen tvingas använda högerbudget – Miljöpartiet lämnar regeringen

 Magdalena Andersson (S) har blivit Sveriges nya statsminister blev det klart under onsdag. Men det är samtidigt oklart om det kommer bli någon längre tid i rollen. Regeringen har nämligen tvingats till att använda en högerbudget från det budgetförslag som M, KD och SD lagt efter en kritisk riksdagsomröstning. Nu har Miljöpartiet under en pressträff sagt att man tänker lämna regeringen som följd av utvecklingen.

Magdalena Andersson (S) ny statsminister

 Idag släpptes Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson fram som ny statsminister med 117 röster för efter en omröstning klockan 10.00 idag där både Vänsterpartiet och Centerpartiet lade ner sina röster.

Över sju miljoner vaccinerade med två doser

 Artikeln fortsätterÄr du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan,...

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.