Mats Ågren

Artiklar av Mats Ågren

Finland förbjuder politiskt parti

Finland förbjuder politiskt parti

🟠 UTRIKES Finland har för första gången förbjudit ett registrerat parti: Blåsvarta rörelsen. Partiet anklagades för att vara nazistiskt. Tidigare har också Nordiska motståndsrörelsen förbjudits, en öppet nationalsocialistisk organisation.

Miljöministerns taxikostnad: 423 089 kronor

Miljöministerns taxikostnad: 423 089 kronor

🟠 En mycket omtyckt förmån bland politiker är de gratis taxiresor som kommer med uppdraget som minister eller riksdagsledamot. Nu visar en sammanställning som Morgonbladet gjort att den som åker allra mest taxi av alla svenska politiker i själva verket är miljöminister Annika Strandhäll. Under mandatperioden har hon rest för hela 423 089 kronor. Tvåa är sverigedemokraten Björn Söder. Av de 25 som åker allra mest taxi sticker S och SD ut med hela 18 namn.

Svenskar oroliga för att Ryssland attackerar Sverige vid Nato-ansökan

Svenskar oroliga för att Ryssland attackerar Sverige vid Nato-ansökan

🟠 En tredjedel fruktar militärt angrepp, en tredjedel befarar hybridattacker, bara en femtedel tror att inget händer, enligt ny undersökning. En opinionsundersökning gjord på uppdrag av Finlands största tidning, Ilta-Sanomat, visar att två av tre svenskar tror att Ryssland kommer att hämnas på Sverige i händelse av en Nato-ansökan. Endast 19 procent tror att Ryssland inte gör något alls. Trots den stora oron har svensk media valt att tysta ned den uppseendeväckande nyheten.

Åkesson: Vår största felbedömning var att driva EU-utträde så länge

Åkesson: Vår största felbedömning var att driva EU-utträde så länge

🟠 I slutet av mars intervjuades Jimmie Åkesson i Uppsala pingstkyrka av den kristna tidningen Dagen. Där berättade han att Sverigedemokraternas tidigare linje om EU-utträde var själva orsaken till att han gick med i partiet – men också att det är partiets största felbedömning hittills att man drev just denna fråga så länge. Beskedet att partiet nu även är för Nato kal­lar Åkesson ”en liten positionsförflyttning”.

Rättegång i Finland väcker internationellt intresse

Rättegång i Finland väcker internationellt intresse

🟠 Ledande kristdemokrat åtalas för att ha citerat Bibeln, det äldsta ”brottet” är 20 år gammalt. Nya Tider var enda svenska media på plats under den rättegång i Finland som blivit en världsnyhet. En av landets i särklass mest profilerade politiker, Päivi Räsänen, åtalas för tre fall av hets mot folkgrupp som alla är kopplade till hennes kristna tro. Riksdagsledamoten Räsänen, som under många år var partiledare för Kristdemokraterna och inrikesminister i regeringen, har fått stöd av kristna organisationer och politiker över hela världen som menar att Finland åtalar en person på grund av hennes kristna tro och därmed bryter mot religionsfriheten. ”Jag tror att det handlar om att kristendomens människobild, centrala läror och uppfattningar är under attack i nuvarande värdemiljö. Andra trossamfund, speciellt de små minoriteterna, vågar man inte beröra”, sade Räsänen när Nya Tider träffade henne i Helsingfors tingsrätt.

Finland höll sitt första regionval någonsin – majoritet stannade hemma

Finland höll sitt första regionval någonsin – majoritet stannade hemma

🟠 FINLAND Finland har tidigare inte haft några val till landsting eller regioner, utan har istället förlitat sig på frivillig samverkan mellan kommunerna. Men det ville det styrande Centerpartiet ändra på genom att införa en motsvarighet till svenska regionval – i Finland kal­lat välfärdsområdesval – med huvudsakligt ansvar för sjukvårdsfrågor. Söndagen den 23 januari hölls det första valet, och det slutade med att en majoritet av finländarna stannade hemma. Sannfinländarna gjorde ett svagare val än väntat medan ett nytt, så kal­lat ”högerextremt” och ”konspiratoriskt” parti – Makten tillhör folket – rönte framgångar.

Folkomröstningen som aldrig blev av

Folkomröstningen som aldrig blev av

🟠 Tvångsintegration i Filipstad. För ett år sedan tog svenska föräldrar initiativ till en folkomröstning i Filipstad, med målet att stoppa politikernas planerade förflyttning av de svenska barnen till en invandrartät skola där 80 procent är utomeuropéer. Nya Tider har granskat Socialdemokraternas antidemokratiska metoder för att stoppa folkomröstningen i Filipstad. ”Vi vill ju att våra nysvenskar ska integreras i samhället”, säger hon i en kommentar.

Kyrkovalet: Vänsterliberala grupper varnar för konservativa framgångar

🟠 Den 19 september äger kyrkovalet rum. Totalt ställer tolv olika nomineringsgrupper upp i valet till kyrkomötet, populärt kal­lad kyrkans riksdag. Kyrkans största grupp är Socialdemokraterna, som varnar för ett ökande motstånd. ”Låt inte högerkonservativa och nationalistiska krafter använda kyrkan för att vrida klockan tillbaka”, skriver de i sitt valmanifest. De får eldunderstöd av Annie Lööf, och av flera fristående kampanjer som riktar udden mot Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige. Nya Tider har granskat alla nomineringsgrupper och funnit två läger: liberaler som vill att kyrkan ska vara draglok till de senaste politiska trenderna, och konservativa som vill att kyrkan ska vara mer traditionellt kristen.

Paris

Protester över hela världen mot vaccinpass och restriktioner

🟠 Under parollen World Wide Rally For Freedom anordnades lördagen den 24 juli gemensamma protester över hela världen. Över 180 städer hade anmält sig och utifrån det bildmaterial som arrangörerna fått in verkar uppslutningen ha varit enorm, upp till tiotusentals eller hundratusentals deltagare på sina håll. Även i städer som är i total lockdown bröt människor igenom poliskedjorna och ropa ”Frihet!”.

Page 1 of 9 1 2 9

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.