Stefan Torssell

Artiklar av Stefan Torssell

Återvandring, en humanism

Återvandring, en humanism

🟠 Under den stora migrantvågen 2015-16, då statsminister Fredrik Reinfeldt sade åt svenskarna ”öppna era hjärtan” – i praktiken plånböcker – anlände hundratusentals nya invandrare till Sverige från Mellanöstern och Afghanistan. Detta adderade till den stora mängd utomeuropeiska invandrare som redan fanns i landet och som i stor utsträckning lever i parallella samhällen, där svensk kultur och svensk lag inte längre gäller. Veckans debattör, författaren Stefan Torssell, menar att det mest humana vore ett storskaligt återvandringsprogram, grundat på frivillighet och generösa återvandringsbidrag.

Svensk skola – en krismaskin

Svensk skola – en krismaskin

🟠 En av fem ungdomar i Sverige är arbetslös. Förr kunde många ungdomar som inte hade fallenhet för teoretiska ämnen blir lärlingar och starta sitt yrkesliv i tidig ålder. Idag är den vägen stängd – för att komma in på gymnasieskolans praktiska utbildningar måste man kvalificera sig i matematik och språk. Veckans debattör, Stefan Torssell, pekar på det förfall som den svenska skolan genomgått, med flumskola och betygsoreda, till dagens ”nedtryckande och sadistisk skola”.

Det parasitära Malmö

Det parasitära Malmö

🟠 För 20 år sedan uppfattades Malmö som en hipp stad. Många inom kulturvänstern flyttade till det kulturella Malmö. Men det är inte kulturvänstern som har förstört Malmö. Det är Socialdemokraterna, menar veckans debattör Stefan Torssell.

Kan de verkligen vara så naiva?

Kan de verkligen vara så naiva?

🟠 Man häpnar över politikernas inkompetens. Deras oförmåga – eller är det ovilja? – att se enkla samband. Veckans debattör Stefan Torssell, författare till boken M/S Estonia: Svenska statens haveri, försöker att reda ut varför politikerna låtsas att problemen inte finns, och om de finns så ska man definitivt inte tala om dem, och om man talar om dem så måste man kal­la dem för ”utmaningar” och tala om dem med andra nypåhittade ord som bortförklarar själva grunden i problemet.

Regeringens coronafadäser

Regeringens coronafadäser

🟠 Först meddelade statsminister Stefan Löfven den 18 december att mellandagsrean var inställd. Den 26 december syntes justitieminister Morgan Johansson ute i mellandagshandeln i Lund. Dessutom i ett shoppingcenter. En sådan fadäs. Statministern uttryckte sig negativt om sin justitieminister och kal­la­de tilltaget ”oförsiktigt”. Uttalandet är betydligt vassare än hans standardfras ”det är inte ok” som Stefan Löfven brukar säga om en förort bränns ner eller om en invandrarkvinna blir hedersmördad. Men innan mellandagsrean hade Stefan Löfven själv smitit iväg till Stockholms trängselställe nummer ett, Gallerian på Hamngatan. Är det ok? Efter nyåret blev dessa två huvudpersoner för en undantagslag som ger dem rätten att stänga köpcentra och hindra demonstrationer och möten. Hur ska vi tolka detta? Det finns ett antal alternativ. En del alternativ gillar jag definitivt inte. A. Covid-19 är en bluff. Detta vet ministrarna och struntar i smittorisken. B. De båda ministrarna anser att de står över regler för vanligt folk. C. Löfven och Johansson anser att de inte behöver lyda de övriga i regeringen. D. Sveriges statsminister och justitieminister är båda dumma i huvudet och förstår inte innebörden i sina egna beslut eller sina egna handlingar. Själv tror jag på D, alltså att de båda är hopplöst dumma i huvudet. Men tänk om A gäller och alla har haft rätt som säger att coronapandemin bara är en bluff för att man ska kunna prångla ut falska mediciner och stifta lagar som inskränker människors fri- och rättigheter. Tänk om Stefan Löfven och Morgan Johansson har bluffat hela tiden och inte oroar sig det minsta för något coronavirus. Jag tror inte på A, men Stefan Löfven och Morgan Johansson agerar som om A gäller. Då är de inte bara dumma i huvudet utan osedvanligt megadumma. Det kan till och med vara så allvarligt att B gäller och att lagar som stiftas är till för att hålla folket i schack, men lagarna gäller inte för etablissemanget. Då följer de devisen att alla är lika, men en del är mera lika. Grisar på två ben som Georg Orwell beskriver den typen av ledare. Om C gäller borde de andra i regeringen säga ifrån att det inte är ok att trotsa regeringens intentioner. Socialministern har en skyldighet att träda fram och informera om vad som gäller. Jag bävar inför tanken att resten av regeringen inte har förstått att Stefan Löfven och Morgan Johansson har brutit mot regeringens uttalanden. Om det är så förlorar regeringen sin auktoritet att vara folkets ledare. Men jag tror på D, att clownparet Löfven och Johansson bara är dumma i huvudet och att resten av regeringen har problem

Nu händer det saker runt Estonia

Nu händer det saker runt Estonia

🟠 Den uppmärksammade dokumentärfilmen om Estonia som visar vad som verkar vara oförklarliga skador på skrovet har väckt internationell uppmärksamhet. Nu höjs röster för att verkligen undersöka vad som egentligen hände den ödesdigra septembernatten 1994.

Page 1 of 5 1 2 5

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.