Skip to Content

Centerpartiet har, med Annie Lööf i spetsen, kommit att bli ett av de partier som tydligast förespråkar globalisering och liberalism. Foto: Nya Tider
KRÖNIKA

Varför dras pedofiler till Centern?

PappersupplaganNya Tider v. 19

Publicerad: 14 maj, 2021, 21:37

  • Svenska

Läs även

Jag har inte skrivit om Centerns senaste pedofilskandal. Anledning är att jag har haft svårt att förstå. Alltså förstå på djupet vad det handlar om.

Varför dras pedofiler till Centern?

Redan före det senaste avslöjandet om pedofilen i Vimmerby hade jag och många and­ra skrivit om Centern som pedofilpartiet. Vad jag förstår så har den stora mängden pedofiler inte gått med i Centern för att inom partiet utöva sin pedofili.

Jag vänder på det. Varför dras inte pedofiler till SD? Svaret är uppenbart. Inom SD skulle de mötas av en ren avsky för pedofila handlingar. Noll förståelse och acceptans skulle pedofiler få för alla former av normbrytande sexuellt beteende.

Men inom Centern verkar toleranströskeln vara nerslipad till golvplanet. Inga hinder alls.

Fredrik Federley klädde ut sig till transpersonen Ursula. Han besökte även sexualbrottslingen Thomas Quick när denne satt inspärrad på Säters psykiatriska klinik. Efter besöket uttalade Federley, som då var Centerns andre vice ordförande, att han hade fått en större förståelse för hur en pedofil tänker. Fredrik Federley till och med drog till sig pedofiler och låg med dem.

Centerns ungdomsförbund har krävt att pedofili ska avskaffas som ett brott. I ett sådant parti kanske inte pedofiler uppmuntras till övergrepp på barn, men man fördömer inte ett utsvävande sexuellt beteende där även ofrivilligt barnsex ingår i frivoliteterna.
Villigt och glatt har Annie Lööf viftat med sin prideflagga.

Hur kommer det sig att just Stefan Löfven har poserat tillsammans med så många våldtäktsmän? Förklaringen är densamma.
Överfallsvåldtäkter är ett uttryck för förakt mot fienden. Att förnedra en nations kvinnor är ett uttryck för makt. Detta visste vänstern på 1970-talet, men på grund av sossarnas och vänsterns invandringspolitik så förnekar de numera våldtäktens natur.

Det finns en ovilja hos sossar och inom hela vänstern att ta avstånd från rasistiska våldtäkter. Och våldtäktsmän flockas runt Stefan Löfven. Och Stefan Löfven poserar.

När jag seglade till sjöss så fanns inte homosexualitet. Anledningen är att det finns en utbredd avsky mot homosexualitet bland sjöfolk.
Jag tror att pedofiler dras till Centern beror på att inom det partiet möter de en liberal förståelse för alla former av normbrytande utsvävningar. För att man ska kunna upprätthålla goda normer i ett samhälle, så måste det också finnas en uttalad avsky mot olika typer av excesser.

Centerpartiet är inte ansvarigt för alla de pedofila övergrepp som har begåtts av centerpartister, men partiet har ett ansvar för att pedofili inte ska anses vara acceptabelt. Där har Centern brustit, och i många and­ra frågor.

Finns det någon glädje kvar i Centern efter alla pedofilskandaler? Lyckas de dölja sin skam? Kanske dags för Centern att börja fundera på vad det är för galningar som dras till partiet.

Stefan Torssell

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

”Barn, inte fru” kräver förbud mot ingiften

KRÖNIKAMånga läsare har nog uppmärksammat annonser där stiftelsen Plan International Sverige tar upp hedersförtryck i världen och skriver ”Vi kämpar för att ingen flicka ska tvingas gifta sig”. På deras hemsida kan man läsa att detta är den svenska delen av organisationen Plan International som är aktiv i 75 länder och att man kan bli fadder till en flicka någonstans i världen för att denna ska få utbildning och slippa bli bortgift som barn.

Kan de verkligen vara så naiva?

OPINION: STEFAN TORSSELLMan häpnar över politikernas inkompetens. Deras oförmåga – eller är det ovilja? – att se enkla samband. Veckans debattör Stefan Torssell, författare till boken M/S Estonia: Svenska statens haveri, försöker att reda ut varför politikerna låtsas att problemen inte finns, och om de finns så ska man definitivt inte tala om dem, och om man talar om dem så måste man kal­la dem för ”utmaningar” och tala om dem med andra nypåhittade ord som bortförklarar själva grunden i problemet.

Systemmedias talande tystnad

LEDAREFör ett par veckor sedan rapporterade vi om de avslöjanden kring extremvänstern i Göteborg som gjorts av webb-tv-kanalen Exakt24. Nu har kanalens studio i Göteborg blivit attackerad av vänsterextremister som försöker skrämma dem till tystnad.

Dyra tungviktare med kort räckvidd

KRÖNIKASmåbilar är lätta, men inte med eldrift. Vi Bilägare testade nyligen fem små elbilar. De vägde i genomsnitt 1 569 kilo, deras batterier vägde genomsnittligt 280 kilo och räckte för 23,6 mils körning. Föga imponerande.

Gästledare: Erik Almqvist, Exakt24

GÄSTKRÖNIKA

Diktaturer tillåter kritik, men inte handling

DEBATTNär Exakt24 stängdes av på Youtube, så var det förstås väntat. Alternativ svensk media håller i rask takt på att rensas ut från plattformen. Mycket får dock ligga kvar på Youtube, även till synes radikala påståenden och ovårdade nedsättande uttalanden. Veckans debattör, samhällsdebattören och programledaren Magnus Stenlund, resonerar om varför vissa blir censurerade medan andra får vara kvar, och gör en talande jäm­förelse med hur Kinas myndigheter hanterar oppositionen.

Slopa fordonsskatt när fordonet står stilla och inte används

KRÖNIKA

Husbyggen trots stigande hav?

KRÖNIKAJordbruk på den nordfrisiska ön Pellworm riskerar att översvämmas av stigande hav. Åtminstone enligt Dagens Nyheter och andra media.

Gå till arkivet

Send this to a friend