Skip to Content

Nästa generation Malmöbor har tagit över. Försörjda av övriga Sverige med fem miljarder varje år. Bild till höger: En generation Malmöbor ser Kockumskranen fraktas i väg i delar. Såld för en dollar till Syd­korea. Skärmavbilder: Youtube
OPINION: STEFAN TORSSELL

Det parasitära Malmö

PappersupplaganNya Tider v. 28

För 20 år sedan uppfattades Malmö som en hipp stad. Många inom kulturvänstern flyttade till det kulturella Malmö. Men det är inte kulturvänstern som har förstört Malmö. Det är Socialdemokraterna, menar veckans debattör Stefan Torssell.

Publicerad: 15 juli, 2021, 14:26

  • Svenska

Läs även

Den svenska Socialdemokratin föddes i Malmö den 6 november 1881 då skräddaren August Palm höll sitt första agiterande tal på hotell Stockholm på Baltzarsgatan i centrala Malmö. Malmö har varit en betydande industristad med Kockums varv nere i Västra hamnen och hade Kockums lyftkran som stans främsta kännemärke.

Åkerlund & Rausing är inte heller obekant, världens mest kända förpackningsindustri som senare utvecklade tetrapack. Före­taget startade i Malmö. Malmö var även Sveriges främsta textilstad med Malmö Manufaktur AB och Malmö Yllefabriks AB.

Malmö var en arbetarstad och Socialdemokraternas starka fäste. Olof Palme började alltid sina valrörelser i Malmö. I kommunalvalen från 1919 till 1985 hade Socialdemokraterna egen majoritet i kommunfullmäktige. Därefter har de borgerliga partierna styrt Malmö under två treårsperioder. Sedan har Socialdemokraterna styrt med stöd av Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Miljonprogrammet 1965-1975, med nybyggnationer av bostäder, fördärvade Malmö. En anekdot berättar att en kvinna från USA kom till Malmö på 1970-talet och beklagade sig över svenskarna. Andra världskriget hade slutat för 30 år sedan och Malmö låg fortfarande i ruiner, konstaterade hon.

Som bekant deltog inte Sverige i andra världskriget. Det var Social­demokraterna som hade raserat staden. De socialdemokratiska politikerna for fram som vandaler när de skulle bygga staden i socialdemokratisk smak.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Stefan Torssell

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Woke är för syltryggar

OPINION: JAN TULLBERGDen amerikanska termen ”Woke” dominerar allt mer i både samhället och näringslivet. Men det handlar inte om någon insikt eller ett uppvaknande, utan om att bli ”frälst”. Man lyder instruktionerna, godhetssignalerar genom att kritisera alla som inte är med i sekten, och får en klapp på axeln för att man är lydig. Woke är helt enkelt för syltryggar, menar veckans debattör, docent Jan Tullberg.

Toyota släpper inte bensinbilarna

KRÖNIKANästan var tredje ny Toyota som säljs i USA kommer fortfarande att vara helt bensindriven år 2030. Runt hälften kommer att vara laddhybrider med både bensin- och eldrift. Var femte kommer att vara helt eldriven.

Efter polismordet: BLM tycker vi ska gråta över svarta kriminella som skjuter varand­ra

LEDAREKort efter att polismannen Andreas Danman skjutits till döds av en svart invandrare släpper Expressen fram Aysha Jones, ”entreprenör och grundare av Black Lives Matter Sweden”, för att på debattplats förklara att medan alla gråter över polisen så är verkligheten att ”de svarta liven i förorten räknas inte”.

Mats Loman

Får vi be om en ny överhet!

Hur många dör ”med” vaccin?

LEDAREÄven i systemmedia får vi allt oftare läsa om friska medelålders människor som dör efter att ha tagit vaccin, ofta i hemska plågor. EU har en officiell databas där misstänkta biverkningar rapporteras, och enligt den har hittills (26 juni) 16 535 européer avlidit ”med” vaccin, medan hundratusentals fått svåra komplikationer.

De asylsökande i Litauen – är verkligen Vitryssland den skyldige?

KRÖNIKAMan har slagit på stora trumman gällande Vitrysslands roll i den senaste strömmen av migranter och asylsökande. Den av media förmedlade bilden tecknar Vitrysslands ondskefulla bidrag till den uppkomna situationen. Sanningen har dock längre rötter och mycelier.

PK-viruset angriper allt det kommer åt

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGSport har länge betraktats som en arena fri från politiska dragkamper och internationella konflikter, vilket också slagits fast i internationella regler. Nu har dock det politiskt korrekta viruset börjat angripa även denna fredade värld, när Väst­europas politiker vill markera för sexuella avarter och uttrycker stöd för den amerikanska svart-makt-rörelsen. Professor emeritus Karl-Olov Arnstberg skriver i veckans debattartikel om hur Ungern blivit måltavla för de politiskt korrekta, sedan landet lanserat en lag som ska skydda minderåriga mot propaganda som skapar förvirring om könsidentitet och kan leda till så kal­lad könsdysfori.

När polisen gråter

LEDARENyligen brast en polisman i gråt då han intervjuades av SVT om gängbrottsligheten i Göteborg, närmare bestämt de kriminella nätverk som utpressar företagare på ”beskyddarpengar”. Främst invandrade företagare, får vi höra i intervjun, även om det saknas statistik på den saken.

Gå till arkivet

Send this to a friend