Pappersutgåva: NyT v. 33/2018
Detta är en förhandsvisning
Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.
Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.
Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.
Fler papperstidningar
En förbannad fransman undersöker folkviljan
🟠 Bokrecension. Det här är ganska rolig bok, som försöker ge ett franskt perspektiv på globaliseringens och liberaliseringens effekter. Christophe Guilluy är geograf, och har skrivit en rad uppmärksammade debattböcker de senaste 20 åren. Boken är väldigt välskriven, full av slagkraftiga formuleringar. Det är lätt att böcker som försöker reda ut sociala förhållanden och samhällstillstånd blir akademiska tegelstenar, men inte denna. Språket är som en lätt berusad hockeymatch, fullt av hårda puckar och snabba passningar.
Barbie – Tråkigt och tillrättalagt när ikoniska dockan blir spelfilm
🟠 Filmen Barbie marknadsförs som en film för hela familjen och miljoner har redan sett den. Många går dock från biograferna med en känsla av besvikelse eller rent av i vredesmod. Filmen tolkas av många kritiska röster som en attack på familjen där både Barbie och Ken sviker sina naturliga könsroller och inte tar sitt ansvar. Speciellt många kvinnor som uppskattat Barbie som barn har blivit bestörta.
Sofia Karlssons “Sånger från broccolifälten”
🟠 Balsam för själen, förpackad i CD-format. Musik för den nordiska själen. Sofia Karlsson låter tonerna och orden växa fram och fyllas med en eftertänksam, naturnära harmoni. Hennes sånger handlar ofta om att fly stadens brus och stress till den glada och hoppfulla landsbygden. ”Jag har börjat förstå marken, jorden och kraften Naturen har”, säger hon, samtidigt som hon i sin musik uttrycker sorg ”över eländet i Väst”.
Fäbodar – en klassisk svensk tradition
🟠 Fäbodar omges idag av ett romantiskt skimmer, en rest av en svunnen tid. Men också i dag, långt efter deras storhetstid, finns det de som vill leva fäbodsliv på traditionellt vis.
De dolda kopplingarna mellan våra händer och tungor
🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Har du någonsin sett någon sticka ut tungan när de försöker göra någonting ”pilligt”? Beteendet kan se lustigt ut och verka helt irrationellt, men att sticka ut tungan medan man koncentrerar sig på händernas rörelser avslöjar en historia av evolutionära samband.
Neptunus moln har försvunnit, och det kan bero på solen
🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Efter att ha analyserat 30 års data kom forskare till en överraskande slutsats om klimatet på planeten Neptunus, en isjätte i vårt solsystem. Men underligt nog är motsvarande forskning om jorden nästan frånvarande från debatten om klimatförändringarna.
Video: Budapestdeklarationen
🟠 VIDEO I Budapest, Ungern, träffades nyligen sex nationalistiska partier för att forma ett samarbete inför EU-valet nästa år. Under högtidliga former undertecknade de ett manifest mot globalism och för fria nationer.
Vad vill World Economic Forum?
🟠 11 exempel på konkreta framtidsplaner för planeten. World Economic Forum (WEF) är en av de mest inflytelserika globalistiska privata organisationerna som finns i världen. De ingår samarbete med FN och skryter öppet med att deras lärjungar ”infiltrerar” världens regeringar. Men vad döljer sig egentligen bakom allt prat om ”hållbarhet”, ”resiliens” och ”Den stora återställningen”? Nya Tider listar elva av de mest förryckta idéer som WEF verkar för.
Inblickar i den tidiga kristendomen
🟠 HISTORIA Nya testamentets kanon utgörs av 27 skrifter: fyra evangelier, Uppenbarelseboken samt brev. Denna kanon sammanställdes under 300-talet, men dessa 27 skrifter är inte de enda kristna skrifter som finns. Ett mycket stort antal evangelier, böcker, sånger och apokalypser skrevs under 100-300-talen och några enstaka skrifter kom även till långt senare. Dessa kom inte med i Bibeln utan utgör Nya testamentets apokryfer. Även om dessa skrifter inte är kanon har de varit betydande och ger intressanta inblickar i den tidiga kristendomen.
Nobel och vapnen
🟠 HISTORIA Immanuel Nobel den yngre är inte lika känd som sin son, Alfred Nobel, men han var inte desto mindre en betydande uppfinnare – särskilt när det gällde vapen. Han utvecklade bland annat undervattensminor.
Satsa på ett eget örtapotek i år!
🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.
Senaste numret
