Pappersutgåva: NyT v. 48/2020
Detta är en förhandsvisning
Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.
Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.
Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.
Fler papperstidningar
Hur är det att driva ett mikroparti?
🟠 Bokrecension. Centerpartiet anses allmänt ha svikit landsbygden, en turkisk muslim som partiledare utan erfarenhet av svensk landsbygd utgör definitivt spiken i kistan. Ett alternativ för vissa tidigare sympatisörer skulle kunna vara det lilla partiet Landsbygdspartiet oberoende (LPo). Stefan Torssell har skrivit en ny bok om sin korta och stormiga tid som partiledare för LPo. Den ger en inblick i hur det kan vara att verka i ett mikroparti, men säger också något mer allmänt om hur partier fungerar. Även Norrlandsfrågan får en genomlysning.
Houellebecq letar efter hopp i en mörk värld
🟠 Bokrecension. Det här är en roman som man kan ha lite olika åsikter rörande vad den handlar om. Fransmannen Michel Houellebecq är ju en bred samtidsskildrare, alltsedan han romandebuterade med Elementarpartiklarna 1998. Han hyllades tidigt av de franska kritikerna, och har fortsatt vara relevant. I bokens avslutande ”Tack” antyds att detta kanske är hans sista roman.
Gustaf Ankarcrona – en folkdräktsfanatiker
🟠 En tyskt skolad konstnär från Småland förälskade sig i Dalarna, byggde ett stugmuseum vid Siljan och styrde upp klädmoralen hos vettskrämda bybor.
Strange World – kan det blir mer PK?
🟠 I november förra året släppte Disney en animerad film, Strange World (En annorlunda värld), som kombinerar element ur Jules Vernes fantastiska teknikskapelser och en fantasivärld som påminner om Avatar. En nästan identisk värld har faktiskt redan visats i ett avsnitt om stenåldersfamiljen Croods.
Världens första 3D-printade raket är på väg att skjutas upp
🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK En nästan helt 3D-printad raket är snart redo att skjutas iväg från Cape Canaveral i Florida, och sedan lägga sig i låg omloppsbana runt jorden. Relativity Spaces försök att nå omloppsbana förebådar en ökande användning av 3D-printade komponenter inom rymdsektorn.
Asteroid i lastbilsstorlek nära att träffa jorden
🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK På sin närmaste punkt var asteroiden, Asteroid 2023 BU, 3 600 kilometer från jordens yta – bara en fjärdedel av avståndet för många av de geostationära satelliter som får våra telefoner och bilnavigeringssystem att fungera.
Så blir världen när bensinbilarna har fasats ut
🟠 EU-parlamentet fattade den 14 februari det slutgiltiga beslutet att efter år 2035 får nybilsförsäljning bara bestå av elbilar. Politiker låter ofta påskina att det ”bara” är att byta ut sin gamla bil mot en elbil. Nya Tider har dock visat att det inte finns nog med metaller på hela planeten för en total elektrifiering – vilket politikerna mycket väl vet. I denna artikel går vi igenom hur det är tänkt att samhället i framtiden ska se ut, med 15-minutersstaden, avfolkad landsbygd och andra radikala förändringar som globalister förordat under lång tid.
Här stormar Afrika in i Europa – gång på gång
🟠 DOKUMENTÄR. Tusentals migranter stormar gränsen för att ta sig in i Europa – om och om igen. Platsen är staden Melilla på den marockanska nordkusten, en av Europas sista utposter i Afrika. Christian Peterson, reporter på Exakt24, besökte staden i början av juni och berättar nu om sina intryck. Dokumentären har nyligen släppts på exakt24.se.
Damen som utvecklade torrmjölken
🟠 HISTORIA Maria Johanna ”Ninni” Kronberg kom på att man kan göra hållbar torrmjölk genom att torka skummjölk som sedan indunstades med upphettad luft. Genom denna uppfinning, som hon fick patent på, lades grunden för livsmedelsföretaget Semper AB.
Löjtnanten, korpralen, pastorn och kriget
🟠 HISTORIA Mycket har skrivits om Karl XII och det stora nordiska kriget, men de dagböcker som skrevs av de som var i fält med honom är fulla av inblickar in 1700-talets soldatliv. I tre av dessa dagböcker – skrivna av löjtnant Joachim Matthiae Lyth, korpral Erik Larsson Smepust och bataljonspastor Andreas Westerman – skildras nederlag, lidanden och fångenskap, men också en stark förtröstan på Gud.
Satsa på ett eget örtapotek i år!
🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.
Senaste numret


Nya Tiders nyhetsbrev!