Här skedde överfallet av flickan. Foto: Google Maps/Privat

13-årig flicka fick avföring smetat i ansiktet under överfall

En okänd man i 25-årsåldern överföll en 13-årig flicka i Västra Frölunda i Göteborg under gårdagen. Under attacken kopplade han ett strypgrepp samt försökte dra omkull flickan men misslyckades – istället kletade han in avföring i den skräckslagna flickans ansikte. Nu söks mannen av polis för den vidriga attacken.

Det var under onsdagseftermiddagen som den 13-åriga flickan blev attackerad vid Pianogatan i Västra Frölunda i Göteborg av en okänd man när hon var på väg hem från skolan. Utan att säga något skall mannen, som uppges ha varit i 25-års åldern, kastat sig över flickan bakifrån och kopplat ett strypgrep samt försökt dra omkull henne. Flickan kämpade emot och mannens försök att dra omkull henne misslyckades – men istället kletade han in hennes ansikte med avföring samtidigt som han stönade. Flickan lyckades slita sig fri från mannen under överfallet och sprang hem och kunde skräckslagen och chockad berätta för sin pappa om vad hon utsatts för.

Nu letar polis efter ”bajs-mannen” som menas vara farlig och som kan komma att anfalla andra barn.

Pappan berättar om överfallet

På Facebook berättar flickans pappa om den hemska upplevelsen som hans dotter, som nyss börjat gå hem själv från skolan, upplevde under gårdagen:

Hon berättade för mig skräckslaget vad som precis inträffat. Polisen var mycket snabbt på plats och agerade föredömligt. De spårsäkrade min dotters jacka för att hitta eventuellt DNA. Och andra patruller har sökt efter gärningsmannen, samt kontrollerat olika personer i området. Oklart i nuläget om någon av dem är ansvarig för överfallet.

Just nu befinner sig min dotter i chock, och har troligen inte ens tagit in skräckupplevelsen fullt ut. Vi har efter att polisen hållit ett kortare förhör, varit ute på en kortare promenad i området, mest för att försöka återskapa någon form av trygghet utomhus. Min dotter hade precis börjat gå hem ensam från skolan och var glad åt sin nya självständighet.

Jag som hennes pappa är just nu helt i upplösningstillstånd. Jag pendlar mellan avgrundsdjup ilska, frustration, sorg – och tacksamhet att hon inte råkade ännu värre ut.”

Polis söker den misstänkta mannen

Polis kunde stoppa en misstänkt man kort efter attacken, men efter en kontroll på platsen kunde man konstatera att mannen inte hade något med händelsen att göra.

– Han kontrollerades på plats, men han var aldrig gripen, sade polisens presstalesperson Stefan Gustafsson till GP.

Polisen söker nu efter en misstänkt gärningsman som uppges vara i 25-årsåldern. Signalementet som lämnas är mycket knapphändigt, men han skall ha varit klädd i blå jacka och blå joggingbyxor när flickan attackerades. Polisen vill komma i kontakt med vittnen till händelsen och ber om tips av allmänheten gällande händelsen.

Enligt förundersökningsledare Christina Söderström har man fram tills torsdags förmiddag inte fått in några avgörande tips, men att man nu tittar tillbaka på tidigare ärenden med snarlika former av överfall i Göteborg för att se om det finns ett samband med attacken mot flickan.

Pappan varnar andra föräldrar i området

I sitt inlägg på Facebook varnar pappan även andra föräldrar att vara vaksamma med tanke på att mannen ännu är på fri fot:

”Eftersom att [sic] polisen fortfarande är osäkra på vem mannen är, samt om han kanske eventuellt kan utsätta andra barn för samma sak, vill jag därför varna alla andra för den här mycket sjuka individen som ger sig på och skändar småflickor på vägen hem från skolan.

I nuläget är mannens signalement oklart, och han har inte sagt något under själva överfallet. Utan han har bara stönat och inte sagt något konkret som min dotter har uppfattat.

Hon såg honom först på lite håll, när hon passerade miljöstationen vid Frölunda Kyrka. Han stod utmed vägen, och hon lade märke till honom. Sedan dyker han på henne, och utsätter henne för det här mycket sjuka övergreppet.

 Det här är en mycket sjuk människa. Jag hoppas bara att vi kan gå vidare utan att den här saken inverkar negativt på min dotters känsla av att kunna känna trygghet igen. Var försiktiga därute!”

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Världens åttonde underverk, Bärnstensrummet i Sankt Petersburg

Världens åttonde underverk, Bärnstensrummet i Sankt Petersburg

🟠 KULTUR Många härskare har genom historiens gång mottagit mer eller mindre ovanliga och uppseendeväckande gåvor: allt från lejon till statyetter. Peter den store, som var tsar av Ryssland från 1682 till sin död år 1725, fick till och med ett helt rum. Detta rum, som utgjordes av bärnstenssmyckade paneler, var en gåva till den ryske tsaren från kungen av Preussen, Fredrik Wilhelm I. Den här exklusiva gåvan mottogs 1717 och dekorerades senare mycket flitigt.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Energipriserna sänker ekonomin för både privatpersoner och företag

Energipriserna sänker ekonomin för både privatpersoner och företag

🟠 ANALYS Som Nya Tider rapporterat om tidigare riskerar höjda energi- och råvarupriser samt transportkostnader att tvinga fram en stigande inflation. För både privatpersoner och företagare har ökningen av elpriset i vinter satt ekonomin på hårda prov. Drivmedelspriser, som trycks upp av politiska beslut, lägger ytterligare lök på laxen och många vittnar om att pengarna inte räcker längre. Regeringen aviserade ett nytt stöd till villa- och radhusägare i januari för att lindra problemen. För sent, för lite och felriktat, enligt flera drabbade.

Tjärna ängar, alias "Lilla Mogadishu". Personerna på bilden har inget samband med artikeln. Foto: Nya Tider

Rasism från somalier mot etniska svenskar på Tjärna ängar

🟠 INRIKES I statstelevisionens program Uppdrag Granskning, gör man i det senaste avsnittet ett reportage från Tjärna ängar i Borlänge, som i folkmun kallas ”Lilla Mogadishu” på grund av att en stor andel av invånarna är somalier. I reportaget framträder en bild av att det finns en utbredd rasism mot de få etniska svenskar som ännu finns kvar, och att svenska tonårsflickor av somalierna beskrivs som ”horor”.

Alla utvisningar till Afghanistan stoppas – grovt kriminella stannar i Sverige

Fler än 10 000 med utvisningsbeslut gömde sig förra året

🟠 INRIKES Myndigheternas arbete med att utvisa de illegala invandrare som befinner sig i Sverige trots utvisningsbesked är allt annat än lyckat visar ny statistik från Polismyndigheten. Av 18 000 nya ärenden från Migrationsverket avvek runt 10 000. Efter fyra år preskriberas ärendena och de kan söka asyl på nytt.

Nyhetsdygnet

Det hettar till i Janouchs roman

🟠 BOKRECENSION Katerina Janouch har skrivit ett flertal romaner och andra böcker. Länge förekom hon i systemmedias sammanhang och blev ett begrepp i allmänna bokhandeln. När hon så började kritisera det rådande samhällsklimatet blev hon utfryst. Men hon gav inte upp utan använde sina talanger till att skildra det Sverige som regimen inte vill kännas vid. Med andra ord, hon blev dissident och samhällskritiker. År 2020 kom del ett i hennes samhällskritiska romanserie, Blodsådd. Nu kommer del två, Ingen kvinnas land. NyT har läst den.

En god introduktion till politisk islam

🟠 BOKRECENSION I dag kan ingen komma undan islam i Sverige. Islams bildförbud kan leda till att en känd svensk konstnär behöver personskydd dygnet runt. Människor kan spränga sig själva i luften på europeisk mark med hänvisning till islam. Islam finns mitt ibland oss; när jag vandrar omkring i Uppsala kan jag få syn på en påtaglig symbol för islam, nämligen den väldiga Uppsalamoskén.

Världens åttonde underverk, Bärnstensrummet i Sankt Petersburg

🟠 KULTUR Många härskare har genom historiens gång mottagit mer eller mindre ovanliga och uppseendeväckande gåvor: allt från lejon till statyetter. Peter den store, som var tsar av Ryssland från 1682 till sin död år 1725, fick till och med ett helt rum. Detta rum, som utgjordes av bärnstenssmyckade paneler, var en gåva till den ryske tsaren från kungen av Preussen, Fredrik Wilhelm I. Den här exklusiva gåvan mottogs 1717 och dekorerades senare mycket flitigt.

Knutgubbarna flockas ännu när julen är slut

🟠 TRADITIONER Den trettonde januari dyker knutgubbarna upp. Det vet ni väl? Traditionen kan ses som en folklig tolkning av högtidlighållandet av helgonet Knut Lagard som mördades på 1100-talet. Men de här lokala figurerna bär knappast några likheter med helgon. Hyss och snasktiggeri är inte direkt himmelska tjänares fokusområden. Knutgubbar däremot fullkomligen frossar i sådant. Och grips inte av någon trendig förkylnings­panik, de nyttjar både masker och sprit.

James Webbteleskopet operationellt trots PK-angrepp

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK NASA bytte inte namn på sitt nya tekniska underverk för 10 miljarder dollar, James Webb Space Telescope, trots upprörda känslor för att det var uppkallat efter den tidigare NASA-administratören James Webb, påstås ha gått med på statlig diskriminering av homosexuella och lesbiska anställda på 1950- och 1960-talet. Observatoriet har nu vecklat ut sina speglar och sin solsköld – efter flera spända dagar är det största och mest sofistikerade rymdteleskopet som någonsin skickats upp nu snart klart för användning.

Hylte: från bruksort till mångkultur

🟠 REPORTAGE Nya Tider har under en tid fått rapporter om att kommunen Hylte i Hallands län alltmer domineras av islamister och ökande otrygghet. Eftersom centralorten Hyltebruk är en liten bruksort på landet blev vi överraskade, så vi åkte dit och fann ett samhälle där mycket hade fått en muslimsk prägel, men där en tystnadskultur gjorde det svårt att hitta någon som ville uttala sig.

Containerbrist förvärrar begynnande matkris – Nya Tider i Wuhan: Inga spår av viruskatastrof

🟠 Covid-restriktioner förvandlar hamnar till flaskhalsar. Överfulla hamnar och försenade varutransporter ger förstörd mat. Kina har ett stort handelsöverskott då deras industriproduktion går för fullt medan stora delar av väst går på halvfart på grund av snart årslånga nedstängningar. Nya Tider besökte Wuhan och kunde förvånat konstatera att livet där är normalt medan omvärlden fortfarande efter ett år lever med varierande grad av nedstängningar.

Kristendomen och vikingakvinnorna

🟠 När kristendomen kom till Sverige var det kvinnorna som var de första att anta den nya tron. Nu ska vi titta på hur kristendomen kom att förändra kvinnornas liv i vårt land och på vilket sätt den nya läran gav tillvaron en ny dimension. Vad var då huvud­skillnaden mellan hedendomen och den kristna tron?

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Annonser

Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos Spelpressen
Allt du behöver veta om casino utan spelpaus
Svenskaonlinecasinon – Din jämförelsesida för svenska casino online
Jämför casino utan svensk licens hos Nya-Casinon.online
Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Viktig information om casino utan licens finns på casinoutanlicens.net
Bra sportbonusar hittar du på betting utan svensk licens
Finlands största sajt gällande nya casinon uudetkasinot.com
En sammanställning av information om utländska casino hittar du på Casinofrog.com.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.