Här skedde överfallet av flickan. Foto: Google Maps/Privat

13-årig flicka fick avföring smetat i ansiktet under överfall

En okänd man i 25-årsåldern överföll en 13-årig flicka i Västra Frölunda i Göteborg under gårdagen. Under attacken kopplade han ett strypgrepp samt försökte dra omkull flickan men misslyckades – istället kletade han in avföring i den skräckslagna flickans ansikte. Nu söks mannen av polis för den vidriga attacken.

Det var under onsdagseftermiddagen som den 13-åriga flickan blev attackerad vid Pianogatan i Västra Frölunda i Göteborg av en okänd man när hon var på väg hem från skolan. Utan att säga något skall mannen, som uppges ha varit i 25-års åldern, kastat sig över flickan bakifrån och kopplat ett strypgrep samt försökt dra omkull henne. Flickan kämpade emot och mannens försök att dra omkull henne misslyckades – men istället kletade han in hennes ansikte med avföring samtidigt som han stönade. Flickan lyckades slita sig fri från mannen under överfallet och sprang hem och kunde skräckslagen och chockad berätta för sin pappa om vad hon utsatts för.

Nu letar polis efter ”bajs-mannen” som menas vara farlig och som kan komma att anfalla andra barn.

Pappan berättar om överfallet

På Facebook berättar flickans pappa om den hemska upplevelsen som hans dotter, som nyss börjat gå hem själv från skolan, upplevde under gårdagen:

Hon berättade för mig skräckslaget vad som precis inträffat. Polisen var mycket snabbt på plats och agerade föredömligt. De spårsäkrade min dotters jacka för att hitta eventuellt DNA. Och andra patruller har sökt efter gärningsmannen, samt kontrollerat olika personer i området. Oklart i nuläget om någon av dem är ansvarig för överfallet.

Just nu befinner sig min dotter i chock, och har troligen inte ens tagit in skräckupplevelsen fullt ut. Vi har efter att polisen hållit ett kortare förhör, varit ute på en kortare promenad i området, mest för att försöka återskapa någon form av trygghet utomhus. Min dotter hade precis börjat gå hem ensam från skolan och var glad åt sin nya självständighet.

Jag som hennes pappa är just nu helt i upplösningstillstånd. Jag pendlar mellan avgrundsdjup ilska, frustration, sorg – och tacksamhet att hon inte råkade ännu värre ut.”

Polis söker den misstänkta mannen

Polis kunde stoppa en misstänkt man kort efter attacken, men efter en kontroll på platsen kunde man konstatera att mannen inte hade något med händelsen att göra.

– Han kontrollerades på plats, men han var aldrig gripen, sade polisens presstalesperson Stefan Gustafsson till GP.

Polisen söker nu efter en misstänkt gärningsman som uppges vara i 25-årsåldern. Signalementet som lämnas är mycket knapphändigt, men han skall ha varit klädd i blå jacka och blå joggingbyxor när flickan attackerades. Polisen vill komma i kontakt med vittnen till händelsen och ber om tips av allmänheten gällande händelsen.

Enligt förundersökningsledare Christina Söderström har man fram tills torsdags förmiddag inte fått in några avgörande tips, men att man nu tittar tillbaka på tidigare ärenden med snarlika former av överfall i Göteborg för att se om det finns ett samband med attacken mot flickan.

Pappan varnar andra föräldrar i området

I sitt inlägg på Facebook varnar pappan även andra föräldrar att vara vaksamma med tanke på att mannen ännu är på fri fot:

”Eftersom att [sic] polisen fortfarande är osäkra på vem mannen är, samt om han kanske eventuellt kan utsätta andra barn för samma sak, vill jag därför varna alla andra för den här mycket sjuka individen som ger sig på och skändar småflickor på vägen hem från skolan.

I nuläget är mannens signalement oklart, och han har inte sagt något under själva överfallet. Utan han har bara stönat och inte sagt något konkret som min dotter har uppfattat.

Hon såg honom först på lite håll, när hon passerade miljöstationen vid Frölunda Kyrka. Han stod utmed vägen, och hon lade märke till honom. Sedan dyker han på henne, och utsätter henne för det här mycket sjuka övergreppet.

 Det här är en mycket sjuk människa. Jag hoppas bara att vi kan gå vidare utan att den här saken inverkar negativt på min dotters känsla av att kunna känna trygghet igen. Var försiktiga därute!”

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Nils Bejerot

Nils Bejerot

🟠 Han startade kriget mot knarket I år skulle psykiatern och forskaren Nils Bejerot ha fyllt 100 år. Han grundade Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) och kom att bli känd som den ”svenska narkotikapolitikens fader”. Hans nolltolerans mot narkotika på 1960-talet väckte dock vänsterns vrede och media vände honom ryggen.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Den svenska elmarknaden hotas av vindkraftens utbyggnad

Den svenska elmarknaden hotas av vindkraftens utbyggnad

🟠 Den planerade expansionen av elkonsumtionen i Sverige kräver en omfattande ökning av stabil och tillförlitlig elproduktion. Den snabba utvecklingen av elproduktion med vindkraft som sker i Sverige, manar till eftertanke. Stora vindkraftparker med krav på att kunna anslutas gratis till stamnätet och höjda subventioner innebär höga extrakostnader för konsumenterna. Den intermittenta produktionen ställer också till stora problem i det svenska kraftnätet som skall distribuera elen till konsumenterna. Vindkraftslobbyn vill ansluta gratis, och det blir konsumenterna som får betala.

Efter exponeringen av näthataren från LO – reporterns hem attackerat

Efter exponeringen av näthataren från LO – reporterns hem attackerat

🟠 Klockan 02.00 i natt attackerade maskerade personer familjevillan i Göteborg där Exakt24:s reporter Christian Peterson bor. En rökfackla kastades in i det rum där Christians lillasyster sov. Även Exakt24:s studio attackerades. Detta bara dagar efter att Exakt24 avslöjat LO-anställde ”antirasisten” Henrik Johansson som en av de värsta näthatarna i Sverige.

Malmö i lockdown på grund av Förintelsekonferens

Malmö i lockdown på grund av Förintelsekonferens

🟠 Den 13 oktober försätts Malmö i något som kan liknas vid lockdown. Men det beror inte på att alltför många covid-19-fall registrerats. Istället är det en politisk konferens som ska äga rum med flera inrikes och utrikes makthavare på gästlistan. Stadens centrala delar stängs ned av säkerhetsskäl.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Personlig analys av ett Sverige i kris

🟠 Professor Karl-Olov Arnstberg har utkommit med boken Godhetstyranniet, där han på ett nyktert och pedagogiskt sätt analyserar de dogmer som styr dagens samhälle, och hur ”de goda” rättfärdigar sig själva och det skräckvälde de påtvingar sin omgivning. Underrubriken lyder ”Om makt och vanmakt i Sveriges offentlighet”.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

🟠 Recension av böckerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde av Arne Weinz Många uppskattar romaner med textlig lättillgänglighet inklusive eventuellt förekommande undertoner, psykologiska dimensioner och mångfacetterade orsakssamband. Alla författare har inte förmågan att skriva med dessa kvaliteter men det har Arne Weinz. När jag började läsa Perfekt storm visste jag inte särskilt mycket om författaren men blev glatt överraskad och imponerad.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Reuterholms fall

🟠 Hösten 1794 hade den Armfeltska affären avslutats och domarna fallit. Dock kom Gustaf Adolf Reuterholm att bli denna affärs stora förlorare och hans sista tid vid makten var följaktligen inte lätt. Bakom kulisserna bidade dessutom Gustaf IV Adolf sin tid.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.