Skip to Content

Bromöllas stadshus. Foto: Google Streetview

Bromölla inför tiggeriförbud

Digital utgåva

Bromölla i Skåne blir den tredje skånska kommunen som inför tiggeriförbud meddelades det under onsdagskvällen enligt Kristianstadsbladet.

Publicerad: 23 februari, 2019, 22:05

  • Svenska

Läs även

Det är Sverigedemokraterna som i samarbete med Moderaterna, Kristdemokraterna och det lokala partiet Alternativet valt att följa efter både Vellinge och Staffanstorp i att införa ett tiggeriförbud. Förbudet menas vara ett stöd för näringsidkare i kommunen som funnit det störande med romska tiggare utanför deras lokaler.

– Vi skall ta fram ett förbud mot tiggeri på kommunal mark. För att på det sättet kunna motverka organiserad brottslighet säger Eric Berntsson (SD), ordförande i kommunstyrelsens allmänna utskott, till tidningen.

Beslutet togs i allmänna nämnden, och kommer inte att gå vidare till Bromöllas kommunstyrelse eller kommunfullmäktige.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend