Skip to Content

Folketinget tog den 3 juni 2021 ett historiskt beslut. Foto: Folketinget
LEDARE

Danmarks initiativ förändrar spelplanen

PappersupplaganNya Tider v. 23

Danmark har tagit ett historiskt steg då man den 3 juni bestämde sig för att flytta hela asylprocessen till Afrika. Inte ens de som får asyl beviljad kommer att tillåtas invandra till Danmark, utan fristad kommer att erbjudas dem i det afrikanska landet. Det innebär noll asylinvandrare till Danmark så snart det nya systemet är på plats – det första av två nödvändiga steg för att göra Danmark danskt igen.

Publicerad: 7 juni, 2021, 15:41

  • Svenska

Läs även

Danmarks mångkulturella problem kommer ingalunda att försvinna över en natt. Långt ifrån. Men genom att minska inflödet av nya utomeuropeiska migranter till nära noll har landet tagit ett avgörande första steg för att åter bli danskt. Steg två, en aktiv återvandring, diskuteras redan av landets politiker.

Det fantastiska är att återvandringsdiskussionen har gått från att vara en renodlat oppositionell företeelse som knuffats undan i periferin av politiskt korrekta politiker och medier, till att nu dominera det offentliga samtalet.

Detta visar att det går att genomföra en förändring och påverka politiken, om man är ihärdig och arbetar långsiktigt. Danska socialdemokraterna hade knappast föreslagit detta på eget initiativ, men de har sett socialdemokratiska partier decimeras ute i Europa samtidigt som danskt invandringsmotstånd ökat. När den danska regeringen föreslog att flytta asylprocessen till Afrika, var det knappt någon i folketinget som motsatte sig.

Att bara stoppa inflödet räcker förstås inte i sig. Som den danske politikern Rasmus Paludan påpekade när vi intervjuade honom för detta nummer av Nya Tider, växer framför allt de muslimska invandrarnas antal fortfarande kraftigt på grund av att de helt enkelt föder fler barn än danskarna. Men hur man än vänder och vrider på saken är det ett jättekliv i rätt riktning – ett revolutionerande kliv som kan ändra hela spelplanen. Om vi får en dominoeffekt där fler och fler länder tar efter, kan det relativt snart bli noll asylinvandring i Europa.

Det vore en återgång till ett mer naturligt tillstånd. Det finns ingen som helst orsak till att Europa ska ta emot några utomeuropeiska asylinvandrare över huvud taget. Det nuvarande asylsystemet är en relik, en dinosaurie skapad under en tid då det handlade om att politiska dissidenter skulle kunna få skydd undan förföljelse i ett grannland eller möjligen ett par länder bort ifall de av någon orsak kände sig mer hemma där. Meningen var att en brittisk dissident, säg, skulle kunna få asyl i Frankrike eller Schweiz. Det var aldrig avsett att användas för massmigration, och den enda orsaken till att det inte avskaffats för länge sedan är att globalistiska krafter velat använda det för att förstöra Europa.

Att systemet är onaturligt och artificiellt vet globalisterna om. Därför är de nu livrädda för en dominoeffekt där fler länder tar efter det danska exemplet. För det är nu en gång för alla så, att ett onaturligt system som saknar stöd i folkviljan och bara upprätthålls genom hot, våld, svartmålning, utfrysning och andra fula metoder, är väldigt sårbart.

Vi har tidigare sett det med Ungern, som blivit svartmålat och utnämnt till ”auktoritärt” och andra fula saker – därför att de öppet sagt att de vill att det ska finnas ungrare kvar i framtiden, kulturellt och biologiskt, och agerat därefter. Men på denna punkt blir Danmark svårare att ge sig på. Danskarna brukar kallas världens lyckligaste folk och har rykte om sig att vara rätt lika svenskar, kanske lite mer joviala och lättsamma. Deras politiska system är dessutom väldigt likt andra västländers – det är det politiska klimatet som skiljer sig åt. Även om globalisterna och deras vänsterlakejer är duktiga på att göra svart till vitt i sin propaganda, blir det svårt att utmåla det som ”auktoritärt” att danskarna kan föra debatten öppet utan att bli kallade rasister.

Vad man får konstatera är samtidigt att den politiska korrekthetens förhatliga metoder – svartmålningen, censuren, fördömandena, beskäftigheten, godhetssignalerandet, oviljan att ta debatt – faktiskt fungerar. Så snart danskarna slutade att ägna sig åt sådant öppnades dammluckorna och idag har de alltså en sosseregering som driver en hårdare invandringspolitik än SD vågar föreslå på andra sidan Öresund. De svenska sossarna och det övriga PK-anhanget gör alltså helt ”rätt” som fortsätter att vägra föra en rationell diskussion utan skygglappar, eftersom skygglapparna är det enda som håller systemet på plats. Fulspelet är allt de har kvar.

De gör ”rätt”, vill säga, om deras mål är att kunna fortsätta att förstöra Sverige ytterligare en tid innan systemet fallerar – för det kommer inte att hålla i evighet. Som Abraham Lincoln sade: Man kan lura en del av folket hela tiden, och hela folket en del av tiden, men man kan inte lura hela folket hela tiden. Risken är däremot att det hinner gå så långt att vårt land vid det laget står vid randen till inbördeskrig, eller redan fallit över kanten till det.

Rent konkret behövs det två saker för att rädda ett land undan massinvandringens yttersta konsekvenser: att stoppa och att vända. Danmark har nu stoppat, och visar tecken på att även vända då man bland annat aviserat att man vill skicka hem de syriska krigsflyktingarna för att återuppbygga sitt eget land.

Ett avtal med ett land i Afrika lär inte bli svårt att få till stånd. Däremot kan globalisterna och deras lakejer fortfarande sätta käppar i hjulet genom överstatliga organisationer, exempelvis kan EU-domstolen bestämma att det nya danska systemet strider mot internationella regler.

Lagar kan som bekant tolkas olika och om de skulle användas för att försöka stoppa det nya danska systemet så är det naturligtvis lagarna och/eller systemet det är fel på – inte danskarna som nu äntligen satt ner foten och agerar efter vad alla redan vet: Den utomeuropeiska invandringen har varit en katastrof för våra samhällen.

Hur som helst är det tveksamt om danskarna skulle låta sig stoppas av eventuella invändningar kring ”internationell rätt” ifall den används på detta sätt. Ungern och övriga Visegradländer har redan visat att det går att trotsa EU och andra överstatliga instanser, särskilt när de upproriska länderna gör gemensam sak och försvarar varandra.

Något som möjligen kan ligga Danmark i fatet är att de saknar naturliga allierade i denna fråga. Men även ensamt, vad ska EU göra ifall Danmark hotar med utträde ifall unionen försöker tvinga på dem asylinvandrare nu när både folkviljan och politikerna äntligen drar åt samma håll och säger nej?

Oavsett hur fortsättningen ser ut förändrar det nya danska asylsystemet hela spelplanen och visar att en annan väg är möjlig. Tack, Danmark!

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

”Barn, inte fru” kräver förbud mot ingiften

KRÖNIKAMånga läsare har nog uppmärksammat annonser där stiftelsen Plan International Sverige tar upp hedersförtryck i världen och skriver ”Vi kämpar för att ingen flicka ska tvingas gifta sig”. På deras hemsida kan man läsa att detta är den svenska delen av organisationen Plan International som är aktiv i 75 länder och att man kan bli fadder till en flicka någonstans i världen för att denna ska få utbildning och slippa bli bortgift som barn.

Riksrevisionen riktar återkommande kritik mot allvarliga brister i statsförvaltningen

ANALYSI sin årliga granskning av statsförvaltningens effektivitet återkommer påpekanden om allvarliga brister i hur de statliga myndigheterna styrs, bristande kontroll och stora brister i beslutsunderlag. Årets effektivitetsgranskning, som avser år 2020 och offentliggjordes den 4 juni, är inget undantag. Även i den ekonomiska revisionen riktas skarp kritik mot både regeringen och flera myndigheter, även i år avseende brister i styrning, uppföljning och kontroll.

Kan de verkligen vara så naiva?

OPINION: STEFAN TORSSELLMan häpnar över politikernas inkompetens. Deras oförmåga – eller är det ovilja? – att se enkla samband. Veckans debattör Stefan Torssell, författare till boken M/S Estonia: Svenska statens haveri, försöker att reda ut varför politikerna låtsas att problemen inte finns, och om de finns så ska man definitivt inte tala om dem, och om man talar om dem så måste man kal­la dem för ”utmaningar” och tala om dem med andra nypåhittade ord som bortförklarar själva grunden i problemet.

Systemmedias talande tystnad

LEDAREFör ett par veckor sedan rapporterade vi om de avslöjanden kring extremvänstern i Göteborg som gjorts av webb-tv-kanalen Exakt24. Nu har kanalens studio i Göteborg blivit attackerad av vänsterextremister som försöker skrämma dem till tystnad.

Dyra tungviktare med kort räckvidd

KRÖNIKASmåbilar är lätta, men inte med eldrift. Vi Bilägare testade nyligen fem små elbilar. De vägde i genomsnitt 1 569 kilo, deras batterier vägde genomsnittligt 280 kilo och räckte för 23,6 mils körning. Föga imponerande.

Gästledare: Erik Almqvist, Exakt24

GÄSTKRÖNIKA

Diktaturer tillåter kritik, men inte handling

DEBATTNär Exakt24 stängdes av på Youtube, så var det förstås väntat. Alternativ svensk media håller i rask takt på att rensas ut från plattformen. Mycket får dock ligga kvar på Youtube, även till synes radikala påståenden och ovårdade nedsättande uttalanden. Veckans debattör, samhällsdebattören och programledaren Magnus Stenlund, resonerar om varför vissa blir censurerade medan andra får vara kvar, och gör en talande jäm­förelse med hur Kinas myndigheter hanterar oppositionen.

Slopa fordonsskatt när fordonet står stilla och inte används

KRÖNIKA

Gå till arkivet

Send this to a friend