Skip to Content

Folketinget tog den 3 juni 2021 ett historiskt beslut. Foto: Folketinget
LEDARE

Danmarks initiativ förändrar spelplanen

PappersupplaganNya Tider v. 23

Danmark har tagit ett historiskt steg då man den 3 juni bestämde sig för att flytta hela asylprocessen till Afrika. Inte ens de som får asyl beviljad kommer att tillåtas invandra till Danmark, utan fristad kommer att erbjudas dem i det afrikanska landet. Det innebär noll asylinvandrare till Danmark så snart det nya systemet är på plats – det första av två nödvändiga steg för att göra Danmark danskt igen.

Publicerad: 7 juni, 2021, 15:41

  • Svenska

Läs även

Danmarks mångkulturella problem kommer ingalunda att försvinna över en natt. Långt ifrån. Men genom att minska inflödet av nya utomeuropeiska migranter till nära noll har landet tagit ett avgörande första steg för att åter bli danskt. Steg två, en aktiv återvandring, diskuteras redan av landets politiker.

Det fantastiska är att återvandringsdiskussionen har gått från att vara en renodlat oppositionell företeelse som knuffats undan i periferin av politiskt korrekta politiker och medier, till att nu dominera det offentliga samtalet.

Detta visar att det går att genomföra en förändring och påverka politiken, om man är ihärdig och arbetar långsiktigt. Danska socialdemokraterna hade knappast föreslagit detta på eget initiativ, men de har sett socialdemokratiska partier decimeras ute i Europa samtidigt som danskt invandringsmotstånd ökat. När den danska regeringen föreslog att flytta asylprocessen till Afrika, var det knappt någon i folketinget som motsatte sig.

Att bara stoppa inflödet räcker förstås inte i sig. Som den danske politikern Rasmus Paludan påpekade när vi intervjuade honom för detta nummer av Nya Tider, växer framför allt de muslimska invandrarnas antal fortfarande kraftigt på grund av att de helt enkelt föder fler barn än danskarna. Men hur man än vänder och vrider på saken är det ett jättekliv i rätt riktning – ett revolutionerande kliv som kan ändra hela spelplanen. Om vi får en dominoeffekt där fler och fler länder tar efter, kan det relativt snart bli noll asylinvandring i Europa.

Det vore en återgång till ett mer naturligt tillstånd. Det finns ingen som helst orsak till att Europa ska ta emot några utomeuropeiska asylinvandrare över huvud taget. Det nuvarande asylsystemet är en relik, en dinosaurie skapad under en tid då det handlade om att politiska dissidenter skulle kunna få skydd undan förföljelse i ett grannland eller möjligen ett par länder bort ifall de av någon orsak kände sig mer hemma där. Meningen var att en brittisk dissident, säg, skulle kunna få asyl i Frankrike eller Schweiz. Det var aldrig avsett att användas för massmigration, och den enda orsaken till att det inte avskaffats för länge sedan är att globalistiska krafter velat använda det för att förstöra Europa.

Att systemet är onaturligt och artificiellt vet globalisterna om. Därför är de nu livrädda för en dominoeffekt där fler länder tar efter det danska exemplet. För det är nu en gång för alla så, att ett onaturligt system som saknar stöd i folkviljan och bara upprätthålls genom hot, våld, svartmålning, utfrysning och andra fula metoder, är väldigt sårbart.

Vi har tidigare sett det med Ungern, som blivit svartmålat och utnämnt till ”auktoritärt” och andra fula saker – därför att de öppet sagt att de vill att det ska finnas ungrare kvar i framtiden, kulturellt och biologiskt, och agerat därefter. Men på denna punkt blir Danmark svårare att ge sig på. Danskarna brukar kallas världens lyckligaste folk och har rykte om sig att vara rätt lika svenskar, kanske lite mer joviala och lättsamma. Deras politiska system är dessutom väldigt likt andra västländers – det är det politiska klimatet som skiljer sig åt. Även om globalisterna och deras vänsterlakejer är duktiga på att göra svart till vitt i sin propaganda, blir det svårt att utmåla det som ”auktoritärt” att danskarna kan föra debatten öppet utan att bli kallade rasister.

Vad man får konstatera är samtidigt att den politiska korrekthetens förhatliga metoder – svartmålningen, censuren, fördömandena, beskäftigheten, godhetssignalerandet, oviljan att ta debatt – faktiskt fungerar. Så snart danskarna slutade att ägna sig åt sådant öppnades dammluckorna och idag har de alltså en sosseregering som driver en hårdare invandringspolitik än SD vågar föreslå på andra sidan Öresund. De svenska sossarna och det övriga PK-anhanget gör alltså helt ”rätt” som fortsätter att vägra föra en rationell diskussion utan skygglappar, eftersom skygglapparna är det enda som håller systemet på plats. Fulspelet är allt de har kvar.

De gör ”rätt”, vill säga, om deras mål är att kunna fortsätta att förstöra Sverige ytterligare en tid innan systemet fallerar – för det kommer inte att hålla i evighet. Som Abraham Lincoln sade: Man kan lura en del av folket hela tiden, och hela folket en del av tiden, men man kan inte lura hela folket hela tiden. Risken är däremot att det hinner gå så långt att vårt land vid det laget står vid randen till inbördeskrig, eller redan fallit över kanten till det.

Rent konkret behövs det två saker för att rädda ett land undan massinvandringens yttersta konsekvenser: att stoppa och att vända. Danmark har nu stoppat, och visar tecken på att även vända då man bland annat aviserat att man vill skicka hem de syriska krigsflyktingarna för att återuppbygga sitt eget land.

Ett avtal med ett land i Afrika lär inte bli svårt att få till stånd. Däremot kan globalisterna och deras lakejer fortfarande sätta käppar i hjulet genom överstatliga organisationer, exempelvis kan EU-domstolen bestämma att det nya danska systemet strider mot internationella regler.

Lagar kan som bekant tolkas olika och om de skulle användas för att försöka stoppa det nya danska systemet så är det naturligtvis lagarna och/eller systemet det är fel på – inte danskarna som nu äntligen satt ner foten och agerar efter vad alla redan vet: Den utomeuropeiska invandringen har varit en katastrof för våra samhällen.

Hur som helst är det tveksamt om danskarna skulle låta sig stoppas av eventuella invändningar kring ”internationell rätt” ifall den används på detta sätt. Ungern och övriga Visegradländer har redan visat att det går att trotsa EU och andra överstatliga instanser, särskilt när de upproriska länderna gör gemensam sak och försvarar varandra.

Något som möjligen kan ligga Danmark i fatet är att de saknar naturliga allierade i denna fråga. Men även ensamt, vad ska EU göra ifall Danmark hotar med utträde ifall unionen försöker tvinga på dem asylinvandrare nu när både folkviljan och politikerna äntligen drar åt samma håll och säger nej?

Oavsett hur fortsättningen ser ut förändrar det nya danska asylsystemet hela spelplanen och visar att en annan väg är möjlig. Tack, Danmark!

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

När avloppslögnen blir sanning

KRÖNIKANär en lögn upprepas tillräckligt ofta blir den sanning. Det vanligaste argumentet från avloppsinspektörer är: ”Trots att det endast är 10 procent av befolkningen som har enskilt avlopp, så svarar de för lika stora föroreningar som resten av befolkningen.”

Minst 45 000 amerikaner har avlidit inom tre dygn efter covid-vaccination

COVID-19Visselblåsare med unik insyn i både USA:s rapporteringssystem för misstänkta biverkningar av vaccin, inklusive dödsfall, och olika sjukförsäkringssystem har slagit larm om att de egentliga siffrorna är minst fem gånger högre än de officiellt angivna, som redan de är höga. Det framkommer också någonting hitintills okänt, att det finns dolda parallella rapporteringssystem. Man känner sedan tidigare till att siffror i rapporteringssystemet VAERS är underrapporterade med 10-100 gånger. Läggs den offi­ciella statistiken i ett diagram ser vi hur illa det är och att fler dött från covid-vaccinen än alla andra vaccin sammantaget som någonsin rapporterats. Därför har nu en stämningsansökan lämnats in mot hälsomyndig­heterna om att de utsätter befolkningen för ”omedelbar, potentiellt livshotande skada”.

Återfallsförbrytare född och uppvuxen i Finland utvisas

FINLANDHögsta förvaltningsdomstolen i Finland har godkänt utvisning av en notoriskt kriminell man till Somalia, trots att han är född i Finland och bott hela sitt liv i landet med permanent uppehållstillstånd. Han säger sig aldrig någonsin ha varit i Somalia, men utvisas ändå, med hänvisning till att brottsligheten utgör ”bristande anpassning” till det finska samhället.

Kvinnofriden i världens modernaste land

OPINION: KARL H SANDIN

Är det verkligen ”för vårt bästa” att vi inte får veta hårda fakta?

LEDAREI massmedia, på Facebook, ja även från myndigheter ser man försök att sopa fakta under mattan, stoppa diskussion och svartmåla budbärare av obekväma uppgifter. Detta gäller inte längre bara invandring, utan flera andra områden.

Antikroppar mot Covid-19 skyddar i minst ett år även mot delta – klart bättre än vaccin

COVID-19Enligt en svensk studie som undersökt långtidsimmunitet mot Covid-19 ger de antikroppar som kroppen producerat ett skydd mot både originalviruset och flera av mutationerna, inklusive delta-varianten. Resultaten från studien visar att de naturliga antikropparna ger ett fortsatt gott skydd minst ett år efter infektion. Det är bättre än vaccin, där man förväntar sig att det ska behövas en ny spruta en gång per år. Nu höjs allt fler röster för att hälsomyndigheterna ska börja erkänna och acceptera immunitet från genomgången sjukdom.

Världen behöver mer koldioxid

KRÖNIKAKoldioxid är växternas livsnödvändiga näring och ger genom fotosyntes atmosfären dess lika livsnödvändiga syre. Varma hav gasar ut, och kalla hav absorberar koldioxid. Mer värme och koldioxid gynnar växtlighet och grödor. Sedan Lilla istiden gasar varmare hav ut mer koldioxid. Trots detta handlar debatten i media om att man måste minska utsläppen.

Facebook uppmanar politiska oliktänkare att söka hjälp

INTERNETDen sociala mediejätten Facebook har lanserat en ny funktion, där användare varnas om att de kan ha utsatts för ”extremistiskt innehåll” på plattformen. Användarna uppmanas nu att ”få stöd av experter” och att ”höra vad personer som har flytt våldsamma grupper har att säga”.

Gå till arkivet

Send this to a friend