Skip to Content

Den globala statskuppen är på 310 sidor och gavs ut i december 2020 på förlaget Insamlingsstiftelsen Pharos December 2020.
KULTUR

Den globala statskuppen

PappersupplaganNya Tider v. 01-02

En självutnämnd elit av världens allra rikaste har sedan mer än ett århundrade arbetat för att skapa en global planekonomi, som de menar behövs för att rädda oss från oss själva. Med hjälp av coronakrisen har de flyttat fram sina positioner. Jacob Nordangård varnar i sin senaste bok för att en teknokratisk diktatur håller på att ta makten under filantropisk förklädnad. De lovar oss hälsa, rättvisa och att rasism och naturförstörelse får en ände, men till priset av att vi underkastar oss totalitär övervakning.

Publicerad: 7 januari, 2021, 20:03

  • Svenska

Läs även

Jacob Nordangård är säkert känd för många av våra läsare för sin bok Rockefeller – en klimatsmart historia (2019). Nordangård har noga följt världshändelser och åsikter såsom de kommit till uttryck ibland superrika globalister och deras mäktiga ”filantropiska” stiftelser. Hans nya bok, Den globala statskuppen, behandlar coronakrisen och dess efterföljd, ”Den stora omstarten” (”The Great Reset”). Boken har kunnat skrivas med stöd från enskilda (crowdfounding) och släpptes strax före jul.

Jacob Nordangård. Foto: Privat

Nordangård läser årsberättelser och verksamhetsplaner och har förmåga att tränga igenom blomsterspråken. Han rullar upp en plan för skapandet av en teknokratisk världsstat, lydande under ett konsortium av de allra största multi­nationella företagen och uppbackat med en pseudosocialistisk retorik. Nordangård menar att i och med coronakrisen har dessa krafter kunnat ta sjumilasteg mot förverkligande av sina planer.

Nordangårds berättelse startar i förra seklets början när de stora filantropiska stiftelserna skapades i Amerika, bland andra Rockefeller Foundation och Carnegie Foundation.

Redan så tidigt hägrade målet att skapa en världsregering byggd på kollektivistiska ideal, administrerat med amerikansk effektivitet (scientific management) – det vill säga, ett nytt system att styra världen. Men hur skulle man radikalt kunna förändra livet och inställningen hos hela folk?

Krig var det bästa sättet, sa man i slutna styrelserum. Så startade ”Carnegie Endowment for International Peace” som kom att, namnet till trots, vara drivande för att få USA att gå med i första världskriget. Som ett resultat av kriget skapades Nationernas Förbund som ett embryo till världsregering. Men NF var svagt och splittrat. Det behövdes hårdare tag. Det krig som NF skulle förhindra var snart ett faktum. I dess följd kom i USA Council of Foreign Relations, med Rockefeller och Carnegie som finansiärer, att dra upp riktlinjerna för Förenta Nationerna, FN.

Feberfri? Övervakning är World Economic Forums rekommendation för att tämja den oberäknerliga människan. Foto: Skärmdump från WEF:s reklamfilm ”The Great Reset”, juni 2020

 

Ett tillvägagångssätt kan skönjas: först fixerar man ett problem – ett faktiskt, överdrivet eller skapat problem. ”Filantroperna” är förberedda och när folkets förtvivlan är som störst presenterar man en underbar, ofta teknisk, lösning, som dock kräver att folket underkastar sig förändringar eller inskränkningar av sina gamla vanor. Mönstret har gått igen fram till dessa dagar.

Coronakrisen är ett övertydligt exempel. Att epidemier som till exempel influensa drar fram över världen då och då är inte oväntat, ibland är den mildare, ibland mer aggressiv. Redan med svininfluensan 2009 fanns krafter som ville få igång panik och därmed efterfrågan för läkemedelsbolagens vacciner, men sjukdomen var varken tillräckligt allvarlig eller smittsam för att det riktigt skulle ta skruv. Det lyckades däremot bättre med Covid-19 som var mer smittsam och något mer dödlig.

Med hjälp av WHO och sensationslystna journalister blev den medialt till en förfärlig pandemi som maktglada regimer gärna svarade på med nedstängningar, masktvång, demonstrationsförbud och till och med utegångsförbud. De kraftiga åtgärderna underblåste känslan av allvar i situationen. Bill Gates och läkemedelsindustrin kunde träda fram som räddare. Man lovade att vaccinet skulle komma även om det kunde ta tid.

Under det gångna året har folk tvingats inomhus och måste jobba via Internet hemifrån. Massor av småföretag har gått i konkurs. De största livsmedelskedjorna, e-handelsföretag, IT-företag och givetvis läkemedelsindustrin har däremot gjort fantastiska vinster.

Från World Economic Forum, där i synnerhet dess grundare och chef Klaus Schwab har trätt fram som ”den fjärde industriella revolutionens” talesman, lovar man att livet efter Covid inte kommer att bli som förr. Pandemin har gett ett gyllene tillfälle att genomföra FN:s Agenda 2030, menar man. Den Stora Återstarten (”The Great Reset”, med slogan ”Build Back Better”) kommer efter massvaccineringarna.

Klaus Schwab. Foto: skärmdump från World Economic Forum, video ”The Edison Alliance – Digital Inclusion”

 

Förutom hälsa säger man att nu ska vi lösa klimatproblem, rädda naturen och skapa rättvisa för alla. De som kan ska fortsätta att jobba på distans. Självkörande bilar ska ta över transporter och robotar mycket av produktion. IT-företagen lovar virtuella världar, och förstärkt verklighet (augmented reality) som sägs bli mycket mer spännande än den verkliga. Behovet att resa och mötas på riktigt kommer att minska, och därmed koldioxidutsläppen, resonerar man.

För att det hela ska fungera krävs dock säker biometrisk identifikation av alla. Digitala pass med bland annat vaccinations­bevis. RFID-märkning i handen är en början, men det kommer snart aktiva inplantat som kan ge aktiv dubbelriktad kontakt med ”Molnet” bara med tankens kraft, lovar man.

Det handlar om förverkligande av en transhumanistisk vision där människan växer samman med tekniken. Man kommer så småningom inte att behöva veta vad som är naturligt och vad som är maskin, vad som är verkligt och vad som är datorgenererade illusioner. Man talar om det öppet och menar att det kommer att bli underbart, närmast ett paradis på jorden.

”Hållbar” energiförsörjning. Foto: Skärmdump från WEF:s reklamfilm ”The Great Reset”, juni 2020

 

Jacob Nordangårds bok är oerhört rik på namn, referenser och ingångar för den som vill gå vidare med egna undersökningar. Citat från tal och program verkar vara mycket representativa och ger också en god bild av den förföriska kommunikation som den här eliten presenterar. Det är svårt att värja sig för känslan att de nog i alla fall vill väl. Problemen är ju ofta på riktigt, om än överdrivna. Det är deras ”lösningar” man ska frukta.

Boken innehåller i slutet en systematisk genomgång av Agenda 2030 och dess 17 delmål, ett makalöst program som man lovar ska lösa alla mänsklighetens problem och orättvisor. Det visar sig emellertid att artificiell intelligens, robotar, blockchain, kontroll och övervakning är de ”lösningar” man erbjuder till alla 17.
Nordangårds undersökning mynnar ut i en allvarlig maning att snarast samlas till en motkraft till denna framväxande teknodiktatur:

Nu är det avgörande att vi vanliga människor kan enas och mötas som medmänniskor i en mycket kritisk tid. Detta är inte en fråga om höger-vänster, eller om kön, ålder, religion, folkgrupp eller något annat, utan om sju miljarder människor mot en ytterst liten elit som fått total hybris och är helt öppna med att de vill kontrollera hela jordsystemet och allt däri. Och som uppenbart inte drar sig för någonting för att nå det målet, även om det innebär att medvetet krascha den globala ekonomin, förstöra all kultur och låta tiotals eller hundratals miljoner människor förlora jobbet, bli hemlösa och svälta ihjäl.

Vi är skyldiga våra barn och barnbarn att inte tillåta detta.

(Nordangårds avslutning på sidan 232)

Åke Blomdahl

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

BOKRECENSION: RunkalendernRunböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Historisk djupdykning om Svea rikes regentlängder

BOKRECENSION: FRÅN ODEN TILL VASADe av oss som inte skolkade på historielektionerna har minnen från mellanstadiet då det tragglades kungar och drottningar från Gustav Vasa och framåt. Via drottning Kristina och ”Överste Gustafsson” till vår nuvarande kungafamilj, Bernadotte, som nu dessutom expanderar med några potentiella arvtagare per år. Amatörhistorikern Lars Ulwencreutz har tagit sig an det ambitiösa projektet att skriva om de regenter som kommer före Gustav Vasa. Här flätas historia och legend samman och för läsaren ända tillbaks till Oden, som enligt författaren var en riktig människa av kött och blod i en avlägsen forntid. Titeln på boken är talande nog Från Oden till Vasa – Svea Rikes regentlängder, 110 regenter på 1500 år.

The Great Reset – en ”konspirationsteori” skriven av World Economic Forum

RECENSIONBegreppet ”The Great Reset” lanserades under förra årets nedstängningar av samhället och en bok med samma titel var mystiskt nog färdig att tryckas redan i juli 2020, knappt fyra månader efter att hela Europa förvandlades till ett ödelandskap, där folk fick sitta inlåsta i sina hem. Då BBC så sent som den 22 november 2020 kal­la­de begreppet ”The Great Reset” för en ”konspirationsteori” – trots att boken fysiskt finns och går att köpa – så är det värt att titta närmare på vad som planeras för framtiden av mer eller mind­re dolda personer som samverkar med världens mäktigaste globalister. Ett litet axplock av alla deras planer redovisas i denna recension.

Personlig analys av ett Sverige i kris

BOKRECENSIONProfessor Karl-Olov Arnstberg har utkommit med boken Godhetstyranniet, där han på ett nyktert och pedagogiskt sätt analyserar de dogmer som styr dagens samhälle, och hur ”de goda” rättfärdigar sig själva och det skräckvälde de påtvingar sin omgivning. Underrubriken lyder ”Om makt och vanmakt i Sveriges offentlighet”.

När araber tog slavar på Island

BOKRECENSION I romanen Turkräden riktar författaren Mats Röyter ljuset mot sommaren då arabiska pirater landsteg på Island för att där röva bort män, kvinnor och barn som skulle säljas som slavar i Nordafrika. Det är en historia värd att berättas, inte minst i en tid då européer demoniseras och utmålas som de enda som skapat lidande i världen.

Sverige sett med finska ögon

BOKRECENSIONVad händer i vårt land? Finns det någon röd tråd bakom de braskande rubrikerna som möter oss varje dag på tidningarnas löpsedlar? Läraren och rektorn Henrik Paetau, bosatt i Finland, har i boken Sverige – Den märkliga grannen i väster gjort ett försök att hitta en sådan. Han observerar och kommenterar olika samhällsområden såsom skolan, politiken, Sverigebilden utomlands och han har även ett kapitel om sina minnen av ett Sverige som var.

Thoralf Alfsson berättar om sina år i SD – från riksdagsinträde till uteslutning

BOKRECENSIONRECENSION: I boken Mina politiska fighter, med underrubriken ”Jag var inte naiv!”, skriver den tidigare SD-politikern och riksdagsledamoten Thoralf Alfsson om sina erfarenheter av att arbeta för ett parti som alltid motarbetats av olika delar av etablissemanget. Läsaren får också en bild av riksdagens arbete inifrån, liksom av det parti som kom att utesluta honom.

Runar Søgaard på löpsedlar innan boken ens har släppts

BOKRunar Søgaards självbiografi "Gud gav oss tio bud – jag har brutit mot nio av dem" har skapat rubriker och avbildas på Aftonbladets löpsedel. Själv tar han uppståndelsen med ro och säger att det är utmärkt reklam. AlternaMedia är i dagsläget den enda butiken som har den i lager.

Gå till arkivet

Send this to a friend