eNyT v. 17/2020

1 580 döda i Sverige – 15 000 bekräftat smittade

 Efter att ytterligare 40 personer bekräftats döda och ytterligare 392 bekräftats smittade till följd av coronaviruset SARS-CoV-2 har Sverige nu nått 15 000 smittade och 1 580 döda. Men siffrorna släpar fortfarande efter de verkliga antalen. Trots att stora delar av Sveriges befolkning följer de råd om social distansering som myndigheterna sprider börjar nu allt fler att ignorera dessa och istället gå ut och festa eller umgås. Folkhälsomyndigheten säger sig nu vilja ta hjälp av Telias övervakning av deras användares rörelsemönster.

Kinas ekonomi krymper

 Det sker för första gången på minst 28 år och beror enligt en fransk antiglobalist på att Kinas styre har satt folket före profiten, inte på coronapandemin.

Påstod sig ha druckit urin – friades från drograttfylleri

 Kvinnan i medelåldern från södra Dalarna åtalades för ringa narkotikabrott och rattfylleri, så kallat drograttfylleri. Men då hon påstod att hon druckit urin under sex och att hennes sexpartner brukar droger så friades hon helt.

Busshållsplatsen efter vansinnesdådet och Ibrahim Ramadan. Foto: Polisen/FUP

Ibrahim döms för mordförsöket på Emelie vid busshållsplats

 I november 2019 överfölls 26-åriga Emilie vid en busshållplats i Malmö, av den för henne okände Ibrahim. Gärningsmannen utdelade flera kraftiga slag med en trästolpe och en flaska mot hennes huvud, och om han inte blivit avbruten av en bilist skulle Emilie med all sannolikhet ha slagits till döds. Emilie hölls nedsövd i en vecka efter överfallet, genomgick en omfattande operation och riskerar att aldrig bli helt återställd. Ibrahim dömdes i Malmö tingsrätt den 13 mars till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Freja – Nordens gudinna

 Till Frejas boning kommer hälften av de stupade krigarna, hon är sexualitetens och fruktsamhetens gudinna och ”Ynglingasagan” berättar om att hon är sejdkonstens mästarinna. Hon är en av de största nordiska gudinnorna och är långt ifrån glömd.

1 400 döda i Sverige – 13 000 smittade

 Ytterligare 67 dödsfall i Covid-19 bekräftades i fredags av Folkhälsomyndigheten tillsammans med 676 nya bekräftade fall av coronaviruset SARS-CoV-2. Totalt har 1 400 personer bekräftats avlidna och 13 216 smittade, men siffrorna släpar efter och det verkliga antalet av både smittade och döda är högre. Samtidigt varnar vårdpersonal i Region Stockholm om allvarliga brister i den vård de kan erbjuda till patienter.

Töreboda kommun vägrar svenskvänlig förening mark för utomhusgym – hänvisar till ”fel” värdegrund

 Töreboda kommun i Västra Götaland vägrar kategoriskt att upplåta mark för ett utomhusgym i drift av föreningen Det fria Sverige. Som motiv för att avslå Det fria Sveriges rätt att uppföra utegymmet på kommunalt ägd mark hänvisar kommunstyrelsen i sitt beslut till att DFS inte delar kommunens värdegrund om kulturell mångfald. När Nya Tider når den moderate kommunstyrelseordföranden Bengt Sjöberg säger han utan omsvep att en annan förening med annan värdegrund helt säkert hade kunnat få ett helt annat beslut i sin hand.

Två invandrare spottade på kvinna med spädbarn

 En mor och hennes spädbarn har tvingats till fullständig karantän efter att de blivit utsatta för en spottattack av två främmande utländska män när hon cyklade i den nederländska regionen Enkhuizen.

MSB backar om dricksvattenlarm

 Den 13 april höll MSB en presskonferens där man meddelade att det på grund av den rådande coronakrisen kunde uppstå brist på rent dricksvatten till följd av leveransproblem av nödvändiga kemikalier. Bara en dag senare var MSB tvungna att pudla och revidera sitt uttalande, nämligen att det i dagsläget inte finns någon anledning till oro. När Nya Tider når Norrvatten, Storstockholms näst största dricksvattenproducent, är budskapet detsamma. Ingen fara på taket – åtminstone just nu.

Långfredagens bön i Notre Dame de Paris

 Efter den förödande branden den 15 april 2019 är Frankrikes och staden Paris kristna symbol under återuppbyggnads- och restaureringsarbeten. Trots detta valde man att på Långfredagen (Vendredi Saint) hålla en bön i katedralen, för närvarande en byggarbetsplats. Mycket symbolisk är platsen och dagen, inte den 15:e, brandens datum, utan dagen då de kristna sörjer Jesu död. Under den 30 minuter långa gudstjänsten andades varje ord en djup symbolik.

Sveriges coronabekämpning under hård kritik från experter

 I en gemensam debattartikel i DN skriver 22 experter under ett budskap om att Folkhälsomyndigheten med Anders Tegnell i spetsen misslyckats fatalt med sin linje och försöken att stoppa coronautbrottet i Sverige. Man jämför med vårt grannland Finland som tagit hårda tag från starten och som har färre än en tiondel så många döda som Sverige.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.