Skip to Content

Inomhusträning på Svenskarnas Hus. Utomhusträningen i Älgarås blir för tillfället inte av. Foto: Facebook
INRIKES

Töreboda kommun vägrar svenskvänlig förening mark för utomhusgym – hänvisar till ”fel” värdegrund

Digital utgåva

Töreboda kommun i Västra Götaland vägrar kategoriskt att upplåta mark för ett utomhusgym i drift av föreningen Det fria Sverige. Som motiv för att avslå Det fria Sveriges rätt att uppföra utegymmet på kommunalt ägd mark hänvisar kommunstyrelsen i sitt beslut till att DFS inte delar kommunens värdegrund om kulturell mångfald. När Nya Tider når den moderate kommunstyrelseordföranden Bengt Sjöberg säger han utan omsvep att en annan förening med annan värdegrund helt säkert hade kunnat få ett helt annat beslut i sin hand.

Publicerad: 17 april, 2020, 12:40

 • Svenska

Läs även

Föreningen Det fria Sverige finns sedan ett par år närvarande i Älgarås, Töreboda kommun. Där bedrivs verksamheten framför allt genom att Det fria Sverige där har sitt högkvarter i form av allaktivitetshuset ”Svenskarnas hus” där föreningens medlemmar och andra besökare kan träffas för samvaro, möten, föredrag och fester. Där finns också ett bibliotek och inomhusgym. DFS har också successivt satsat på att bygga upp en närvaro med kvälls- och nattvandrare som skall öka tryggheten för invånarna i Älgarås. På senare tid, mitt i coronapandemin, har föreningen också gjort sig känd genom att erbjuda hjälp till svenska äldre och andra landsfränder i riskgrupperna för Covid-19 som sitter i karantän och behöver hjälp med att handla och så vidare.

För att bredda verksamheten hade DFS nu även tänkt sig att etablera ett utomhusgym för allmänheten i Älgarås på kommunal mark, en plats där det visserligen finns ett monument över det medeltida slaget vid Älgarås, men där ytan i övrigt inte används. Något motsvarande utomhusgym i kommunal regi finns inte i Älgarås, och därför hade Det fria Sverige tänkt sig att sköta driften av utegymmet som skulle kunna bli en naturlig träff- och träningspunkt ute i det fria. Efter samråd med företag och personer med stor erfarenhet av träning lämnade så DFS in sitt förslag till kommunen, vilket gick ut på att kommunen skulle upplåta marken för utomhusgymmet, medan Det fria Sverige åtog sig att sköta all drift och underhåll.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

lars.ohlsson[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Antar att Bengt Sjöberg (M) ställt sig positiv till en moske på det berörda tomtområdet? Man kan då fråga sig var finns Sjöbergs mångkultur då? Det är B. S. typ av människa som spär på föraktet mot inbisilla politiker? Vi får hoppas att ännu fler föreningar växer upp i landet som har en värdegrund som DFS.

  • Swatch

   Bengt Sjöberg är en klassisk kommungubbe.
   Om det kan man säga två saker:
   1, Alla förvandlas till kommunister med tiden.
   2, Det han gör, hans beslut är kontraproduktiv.
   Om det fanns bara en droppe av integrationsvilja i kommunen försvinner den nu med Bengt beslut.
   Alla dessa betonghjärnor har svårt att fatta att så fort ges förmåner till engrupp i samhället på bekostnad av en annan grupp startar segregation. Ju mer diskriminering, desto större segregation.
   Vad Bengt säger med sitt beslut är att Sverige är INTE svenskarnas land.
   Vems då?
   Och var är svenskarna hemma då?

  • RL, Vallentuna

   Måtte iaf de boende i lilla Älgarås fatta att 7 klöveristerna är onda ormar.
   Folk måste sluta att slentrianmässigt rösta på subversiva landsförrädiska partier.

 • samuelafugglas

  Föraktet för svenska folket kan inte beskrivas tydligare.

  Jag skall klippa ut inlägget och presentera det för våra lokala moderater för få det utvärderat.
  Konfrontera gärna Ulf Kristersson och ”världsministern” Carl Bildt.
  Svenskhatarna skall sparkas ut ur all administration.

 • InqWiper

  Det bor bara 10 000 i Töreboda. Man får väl flytta dit och bli majoritet helt enkelt och sedan förtrycka dom som inte lever upp till den nya värdegrunden 😉

 • Swatch

  Han – Tegnell – måste tro att vi är fullständiga idioter. Han är inte ensam om det, men överraskande ändå.
  Tegnell tittar rakt in i kameran och säger till folket: dödstalet minskar.
  Medan dödstalet ökar enligt matematiken. Simpel lögnare elle psykopat?

  Harvard University säger- Sverige är på helt fel väg.
  Tegnell + Aftonbladet säger: enligt Harvard University den enda rätta vägen är Sveriges väg.
  Simpel lögnare eller problem med engelskan i stil med: värdighet-värde right-wrong?
  Och vår fantasilandsfader står där och nickar medgivande…. Hans popularitet spränger taket….

 • RL, Vallentuna

  Älgarås ligger lite i bakvattnet. Priserna på fastigheter är låga. Hyreslgh finns lediga. Asylmissbrukare vill inte bo på sådana ställen.
  Själv är jag rätt trött på snö och var glad att det aldrig blev någon vinter vid mitt fritidsställe i S. Sverige.
  Men Älgarås skulle säkert passa en friluftsintresserad nationellt sinnad ung pensionär .
  Själv hoppas jag det går bra för föreningen och önskar Lycka Till !
  Vad jag själv gjort ?? Gått med som medlem. + mindre bidrag.

 • disqus_rMPnqjt80n

  samma respons som en ockupations stat hade sagt…

Nya uppgifter om sektvälde och islamism inom SSU

INRIKESMedlemmar inom Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU samt fackförbunden Transport och LO larmar om ”homofobi, sektliknande styre och unga medlemmar som manipulerats att konvertera till islam”. Det avslöjandet gjorde Expressen den 20 maj i en uppföljning av skandalen för två år sedan där islamister visades ha uppnått en dominant position inom SSU Skåne.

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

GRANSKNINGFrån och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Så jobbar Närhälsan i Västra Götaland med patienter under coronapandemin

INRIKESNärhälsan är namnet på vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen. Genom fler hembesök och videokonsultationer reduceras coronaspridningen. Närhälsan och de privata avtalsrelaterade vårdcentralerna har under lång tid utprövat metoder för att åldriga patienter inte skall behöva resa onödigt mycket. Även särskilda invandrarsatsningar som Angereds Närsjukhus kan ha effekt på smittspridningen.

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Google ger sig in på bankkorts-marknaden – får kritik

UTRIKESDen globala IT-jätten Google planerar att lansera ett eget bankkort, både fysiskt och virtuellt. Båda ska kopplas till deras redan existerande betaltjänst Google Pay. För närvarande är det bara möjligt att betala med Google Pay online men inte i butiker. Ett Google Pay Card skulle utvidga användningsområdet väsentligt och inte bara ge it-jätten nya intäkter, utan även nya möjligheter att spionera på och styra sina kunder.

Inflationen mätt i KPIF nere under noll i april – tecken på ökad risk för ekonomiska problem

ANALYSDen 13 maj redovisade SCB inflationsläget i april, med en samlad negativ inflation. Det var visserligen en väntad nedgång på grund av coronavirusets effekter, men många överraskas av kraften i prisutvecklingen. Bilden är dock inte enkel, energipriserna (olja och el) står för huvuddelen av minskningen. Utan energipriserna ligger inflationen på 1,0 procent, betydligt mer beskedligt sett ur ett inflationsmålsperspektiv. Riskerna för en allvarlig ekonomisk kris måste dock anses ha ökat.

Gå till arkivet

Send this to a friend