eNyT v. 41/2019

De blonda ”barbarerna”

 Folkvandringstiden (cirka 375-cirka 568) var en föga lugn tid i Europa som inleddes i samband med hunnernas anfall mot ostrogoternas rike norr om Svarta havet. Under denna epok begav sig germanska folkstammar västerut och söderut. De kom att bilda egna riken, men även att bidra till romarrikets nedgång.

Blodbad i polisens högkvarter i Paris bekräftat som en planerad terroristhandling

 Lördagen den 5 oktober klockan 16 förkunnade den franska republikens överåklagare vid åklagarmyndigheten för terroristmål, Jean-Francois Ricard, en officiell redogörelse. Ämnet var omständigheter, detaljer och motiv för den bestialiska handling som fick fransmännen att bara stå och lyssna i en stilla chock.

Polis anmäler 300 IS-svenskar

 En unik massanmälan mot 300 muslimer med svenska medborgarskap som deltagit i terrorgruppen IS brutala brott i Syrien har nu lämnats in till Riksåklagaren och Rikspolischefen. Anmälan innefattar flera allvarliga brott, som folkmord, och gäller alla personer som enligt Säkerhetspolisen lämnade landet för att ansluta sig till terrorstämplade grupper sedan april 2017.

MP-företrädare skyller integrationshaveri på etniska svenskar

 Manuel Cortez Azero, partistyrelseledamot för Miljöpartiet och före detta språkrör i Grön Ungdoms Stockholmsavdelning, menar i en debattartikel att den bristande integrationen av invandrare beror på svenskars ovillighet att integrera sig i det mångkulturella Sverige.

Massinvandringen blev till massbidragsberoende

 Enligt statistik från olika myndigheter som sammanställts av Aftonbladet har massinvandringen som nådde sin kulmen 2015 inte resulterat i stärkta finanser för samhället. Istället går den överväldigande majoriteten av invandrarna, hela 94 procent, på någon form av bidrag.

Stödjer yttrandefrihet i Afrika men inte i Sverige?

 Tomas Backlund är vice ordförande i Svenska journalistförbundet. Han stod vid en monter på Bokmässan som ville uppmärksamma kampen för att få den fängslade eritreanska journalisten Dawit Isaak frisläppt. När det gäller utbredd censur av journalister i Sverige däremot tar han inte avstånd och vägrar skaka hand med Nya Tiders reporter.

Notorisk kvinnomisshandlare dömd

 Thorgeir Innervik dömdes nyligen för övergrepp mot en kvinna han haft en relation med. Det var tredje gången som Innervik döms för övergrepp mot flickor eller kvinnor. Nya Tider var på plats i Svea hovrätt i Stockholm.

Asylsökande går före svenskar i kommunal bostadskö – politiker böjer sig för migranternas krav

 Ett stort antal migranter som sökt asyl kan komma att få bo kvar i sina skattefinansierade hyresbostäder i skånska Lomma. Detta efter att de demonstrerat utanför kommunhuset när Socialnämnden skulle fatta beslut om att säga upp de asylsökandes hyreskontrakt som nu löper ut efter etableringstidens slut. Socialnämndens ordförande säger till Nya Tider att en fullt möjlig konsekvens är att många av de asylsökande kan komma att få bo kvar i sina lägenheter, eftersom det ofta rör sig om stora barnfamiljer.

Två dagar som skakade om Paris och Frankrike

 Att Frankrikes poliser och gendarmer (en militärt organiserad poliskår) var hårt utsatta för kritik både från olika demonstrerande grupper och från vanliga medborgare är allmänt känt. Protesterande grupper anklagade polisen för brutalitet, medan innehavare av butiker och kaféer var missnöjda med ett otillräckligt skydd från polisens sida. Emellertid inträffade det under onsdagen och torsdagen två händelser som kommer att sätta igång kraftiga politiska och sociala vågor. Intressant nog ägde bägge händelserna rum i Paris centrala delar, i IV:e Arrondissementet.

Sebastian Kurz – mannen och politikern som håller sitt ord

 Som väntat visade de österrikiska väljarna vem som är deras politiska favorit. Österreichische Volkspartei (ÖVP) och Sebastian Kurz har numera en komfortabel sits med 37, 1 procent av rösterna, en ökning med 5,7 procentenheter. Deras tidigare samarbetspartner i den turkos-blå koalitionen, Freiheitliche Partei Österreichs (FPÖ) förlorade 9,9 procent och ligger på tredje plats med 16,1 procent. Men det står kristallklart att Sebastian Kurz åter igen blir republiken Österrikes nästa kansler. Entusiastiska partivänner ordnade omedelbart en tårta med texten: Sebastian Kurz – unser Kanzler.

Gruppvåldtäktsmän söks

 Efter en brutal gruppvåldtäkt på en svensk kvinna i Malmö går nu polisen ut med bilder på de två misstänkta förövarna. På dessa ses de båda männen med ursprung i Mellanöstern glatt gå ifrån platsen för gruppvåldtäkten.

Skolflickornas revolt

 Skolstrejkerna för klimatet med Greta Thunberg som galjonsfigur har spridit sig över världen. Det är förvisso ett känslomässigt och rentav pseudoreligiöst fenomen, men vad kan man förvänta sig? Ungdomarna får ju veta från förskolan att ”vetenskapen har fastslagit” att allt går åt pipan om ”vi” inte gör ”något”. Det är snarast märkligt att det dröjt så länge. Vi bör ta dem på allvar, skriver Åke Blomdahl, konstnär och återkommande skribent i Nya Tider.

Migrationsverket öppnar upp för utvisningar till Syrien

 I slutet av augusti kom Migrationsverket med ett rättsligt ställningstagande angående asylsökande från Syrien, där man bedömer att säkerhetsläget blivit bättre. Det innebär bland annat att man kan börja neka uppehållstillstånd i högre grad – samt att man kan skapa en praxis för utvisningar till Syrien.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.