eNyT v. 52/2020

Oförklarlig radiosignal från främmande planet hittad

 Enligt The Guardian har australiensiska astronomer hittat en ännu oförklarlig radiosignal från den närmaste stjärnan till vårt eget solsystem, Proxima Centauri. Mer specifikt tror forskare att signalen skulle kunna komma från den jordliknande planet som kretsar kring stjärnan och som kan hysa liv. Signalens existens läcktes av en forskare som vill vara anonym, men skulle innebära den mest troliga kandidaten till en utomjordisk signal från en teknologiskt avancerad civilisation som hittats sedan 1970-talet.

Rapport visar tjockt lager lera vid Estonia

 En teori har anförts som förklaring till det mystiska hål som upptäckts i Estonias skrov – att fartyget slagit i en stor klippa eller stenbumling på havsbotten som orsakat det istället för misstankarna om att det rör sig om en kollision med en ubåt. Men enligt en rapport från handlingar som statens haverikommission begärt in är området som Estonia ligger i täckt av ett mycket tjockt lager mjuk lera – uppåt 30 meter tjockt. Det gör teorin om ”stenbumlingen” avsevärt mindre trolig enligt flera experter.

En traditionell jul

 Termometern står på minus tjugo. Stora snöflingor dalar från himlen och faller mjukt mot den gamla snön på marken. Det är julafton, förväntningarnas afton.

Gåtor kring Estonias undergång

 Häromveckan diskuterades Estonias förlisning i det estniska parlamentet Riigikogu som en nationell fråga av yttersta vikt. Före detta statsåklagaren och ordföranden för den estniska utredningskommissionen, Margus Kurm, ansåg att den estniska regeringen har det yttersta ansvaret för nya dykningar till Estonia-vraket och gick till mycket hårt angrepp mot svenska myndigheter, som han menar har förstört bevismaterial och dolt fakta som inte passar in i den officiella versionen av katastrofen.

Teknikgenombrott för elfordonsbatterier

 Halvledarbatterier är ett stort framtidslöfte. Många av de nackdelar som nu förknippas med litiumbatterier, som brandfara, minskar och energitätheten (den energi ett batteri kan leverera i förhållande till sin vikt) mångdubblas. Det tar cirka 10 minuter att ladda ett elfordon med ett halvledarbatteri, vilket förkortar laddningstiderna med två tredjedelar. Batteriet kan utöka räckvidden för ett kompakt elfordon utan bekostnad av innerutrymme. Allt detta med minimala säkerhetsproblem. I december hävdade ett amerikanskt startupföretag att de hade uppfunnit ett nytt litium-jonbatteri som kan revolutionera elfordonsmarknaden. Men är det för bra för att vara sant?

Skogsarbetarhustrun och vanten

 Erika Aittamaa bodde i byn Lovikka i Tornedalen. Hennes familj var fattig och hon stickade därför vantar som hon sedan sålde. En dag år 1892 råkade hon sticka vantar som var så tjocka och hårda att kunden inte ville ha dem, men dessa kom att bli de allra första lovikkavantarna.

Ett ondsint stycke lagstiftning med en yta av godhet

 Staten skärper tonen i djurskyddslagen. Staten bortser dock helt från att djurens beskydd i praktiken är en fråga för grannar och lokalsamhälle. Det är därför inte troligt att den vad formuleringarna beträffar förnuftigt förefallande lagskärpningen får något som helst reellt genomslag bland djurägare och djur.

Nya kraftiga restriktioner införs – mellandagsrean stoppas

 Ett flertal nya och kraftiga restriktioner införs nu i Sverige meddelar statsministern Stefan Löfven på dagens pressträff. Bland restriktionerna återfinns bland annat att mellandagsrean stoppas, alkoholförsäljning förbjuds efter klockan 20, maxantalet för restaurangbesökare, gym och köpcentra minskas och rekommendation om munskydd införs för första gången i Sverige.

Polen tar kontroll över landets media

 Sedan länge har det bland polska jurister och journalister pågått diskussioner om en ”repolonisering” av landets media, hitintills med utländska ägarstrukturer.

WHO uppmanar Sverige att börja använda munskydd

 Världshälsoorganisationen (WHO) har kommit med en skarp uppmaning till Europa och Sverige: Använd munskydd. Även den Kungliga Vetenskapsakademins expertråd håller samma linje. Men Folkhälsomyndigheten står fortfarande fast vid inställningen att Sverige inte bör införa krav på munskydd.

Hundratals gravar skändade

 Runt 300 gravstenar har välts eller vandaliserats på Norra begravningsplatsen i Solna. Det var under natten till tisdagen som vandaliseringen av gravarna skedde, vilket är ett av flera fall som skett över den sista tiden.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.